Inlägg

Inlägg som Big_PHat har skrivit i forumet
Av Big_PHat

Zorin har helt rätt. Men jag upplevde att om man kollade på "ordentliga filmer" så har man en förebild för hur de olika sleightsen ska se ut, då var det lättare.
Jag kan rekommendera filmer gjorda av Michael Ammar, Daryl och Jay Sankey. Jag måste även (trots att jag misstänker att få håller med mig) rekommendera Crash Course av Ellusionist. Den var faktiskt inte så dum, den tar upp många små saker i grunden. Sen så Complete Card Magic av Gerry Griffin har väldigt många effekter, men maken på torr magiker får man leta efter.

Jag skulle i allmänhet hålla mig ifrån videor på Youtube som förklarar korttrick. Det känns som att de flesta som förklarar tricken där är inte införstådda i vad det är i tricken som är de viktigaste punkterna, nämligen flödet och showen. Många visar bara tricket lite snabbt så som de gör tricken och inget mer. Och i synnerhet håll dig ifrån idioten "TheMagicTard" på Youtube. Hans trick är helt enkelt gräsliga!!

Mycket intressant med en magitråd... jag ska hålla ett öga på tråden.

Av Big_PHat

Det stämmer bra det.

Av Big_PHat

Command & Conquer: Renegade
Shadowgate till NES

Jag tänkte vara så fräck att lägga upp en bild, eftersom att jag tog båda (om ingen misstycker):

http://www.dagii.org/sshot/pq1-0.png

Av Big_PHat

T-Shirthell har jätteroliga T-shirttryck.

Av Big_PHat

Allt möjligt dött och odött har katten dragit in. Men det mest osmakliga måste ha varit en morgon när jag skulle gå upp i huset (jag har mitt rum i källaren) så precis nedanför första trappsteget var det en hög med fjädrar och en blodpöl. Sen när man ser katten uppe i köket så ser den väldigt mätt och nöjd ut. Annars är det säkert hundratals möss och annat äckel som katten tagit in.

http://img484.imageshack.us/img484/4145/seriemrdarenyn3.jpg

Katten heter Pi, förövrigt.

Av Big_PHat

Jag hade från början:

http://www.hermanhedning.com/figurer/jatten.jpg

men bytte till min jag har nu för kanske 3-4 år sen eller nåt i den stilen. Mest för att jag tycker att Evangelion är en så bra serie och att Rei är en intressant karaktär.
Men trist att en annan aldrig lyckats klämma in sig i ett avatarkollage. Eller, jag kanske var med på Hipshots kollage, fast jag hamnade i hålet i mitten.

Av Big_PHat

21 år gammal. Jag har vart på Swec sen "den blåa tiden". Jag kommer speciellt ihåg den hembyggda vattenkylningen som det fanns en guide på. Den som använde sig av en dränkbar pump i en glasburk och kopparrör som man satte en fläkt i med hjälp av stripes.
Usch, vad infantil man var när man reggade sig på detta forum en gång i tiden.

Av Big_PHat

Jag kan trolla med spelkort (och i mycket mindre utsträckning med mynt). Funkar väldigt bra om man vill ha en öl på studentkrogen t.ex.
Jag vet att popcorn poppar vid en temperatur av 118C.
Jag är knubbig nog att kunna sätta min bara rygg emot en plan yta och få ett vakuum mitt på ryggen, således kan jag skapa finfina pruttljud.
Jag hur samtliga grindar inom digitaltekniken kan skapas utifrån NAND-grinden.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sheep
Himla massa text

Jovisst, du har en poäng där. Men låt mig dra en parallell med sjukvården vi har i Sverige. Vi har fri sjukvård i Sverige och alla ska ha tillgång till den. Sjukvården betalas av alla som betalar skatt i landet och de flesta tycker att det systemet är väldigt bra. Men då finns det ju problem med de som röker exempelvis. Jag menar, jag betalar skatt för den sjukvård som rökare kräver för att de förstör sig själva. Jag betalar för de som förstör sina kroppar. Men jag ser inte det som ett problem för att om man ska ha en bra sjukvård som är tillgänglig för alla så måste man ta hand om de som orsakar sina egna skador. Det ringer inte så bra i öronen om man säger att alla, förutom rökare, ska få gratis sjukvård.
Det är lite samma sak som med yttrandefriheten. Alla får skriva och yttra vad de vill, förutom de som vill hetsa folkgrupper eller diskutera om "barn är redo för samlag vid 8 års ålder". Visst, det finns risker med att ha total yttrandefrihet, men jag tror att det är samhället till gagn i det stora hela.

Av Big_PHat

Jag tror att det är livsfarligt att inskränka på yttrandefriheten och/eller tryckfriheten. Personligen tycker jag att om man nu förbjuder en sak, ta HMF som exempel, ja då är inte steget långt från att man förbjuder något annat från att öppet yttras och då är bollen satt i rullning.
Jag är övertygad om att alla inskränkningar på yttrandefriheten är dåliga på alla plan! Och jag tycker att det bästa som hänt inom detta debattområde var för ett år sen när Gyllandsposten publicerade karikatyrerna på Mohammed och många andra tidningar i länder runt om i världen (dock ingen svensk tidning, ryggradslösa redaktörer) publicerade bilderna endast för att de får göra det enligt tryckfriheten.

Summa summarum, jag tycker personligen att lagen emot HMF skall plockas bort, endast för att den inskränker på yttrandefriheten. Ett fritt land är ett bra land.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Opatagio
Det bästa är om du kan få ett plutonsbefäl som inser att även stabass. behöver träna strid. Då kan det bli jäkligt roligt. Varva teori med strid. Sedan så ja, det finns en del brudar där men jag tror flygvapnet får in ännu mer brudar.

Javisst! Det hände mig, var Stabsass på S1 och fick Kn Almgård som PlutCh. Han var gammal stridspitt från P10 Strängnäs så vi fick kriga som bara attan. Man fick det bästa från två världar, dels kriga och dels styra andras krigande. Hur bra som helst!

Av Big_PHat

Detta måste jag testa på! Hur känns det egentligen när man fattar att man drömmer? Och vilken är den bästa metoden för att "fatta" att man drömmer, är det att räkna antalet fingrar man har t.ex.?

Problemet är att jag väldigt sällan drömmer över huvudtaget (eller man drömmer väl alltid, men ni förstår vad jag menar). Kan detta vara ett problem för att få uppleva en lucid dröm?

Av Big_PHat

Ryckte in 20 Juni 2005 som Stabsassistent på S1. Fick tuff GSU och hamnade sen i 22. Ledn. Plut. med Kn Almgård (den legendariske) som PlutCh. Attans vad vi fick göra skoj grejer alltså! Sprängtjänst med nästan obegränsad tillgång till sprängdeg, Strid i bebyggelse, nattskjutning, värnrensning, skytte med utländska vapen, skytte med pistol 88 och massor med annat som involverade enorm konsumption av ammunition.
Muckade 12 April 2006 som sergeant och har längtat tillbaks ända sen den dagen.

Det var tider det! Jag skulle kunna betala för att få göra lumpen igen, eller att få gå på repmöte med gubbarna igen. Men, försvaret rustas ju ned, så det lär det ju inte bli något av.

Av Big_PHat
Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MugiMugi
Du behöver ett TV kort som stödjer Composit eller Component
dessa kort brukar landa runt 3000-20,000 kr.

De kräver desutom oftats ett PCI-E plats.

I vilket fall som hellst, det billigaste korten du kan komma åt är:

http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/techspecs...

Som jag sa, det billigaste du hittar är vad jag gav dig ovan, så länge det inte finns en analog converter för Xbox 360 men det vet jag inte ens om det finns.

Mitt Leadtek TV-Expert 2000 med compositingång kostade mig bara 400 kr nytt för ett år sen, så jag vet itne vad det är för dunderkort du hittat... Mitt kort ger inte superbra kvalité, men det funkar att spela in gamecubespel på. Det är dessutom ett vanligt PCI-kort.

Många av korten på Datorbutiken.se stödjer composit, tex detta kort för 399;-

Jag har ingen aning om vad du har fått för dig för konstigheter angående TV-kort till datorer, men nog finns det TV-kort som stödjer composit ute på marknaden.

Av Big_PHat

Om jag känner till rätt så är det så att Konsumentverket säger att elektronikprodukter som inte anses vara förbrukningsvaror skall alltid ha 2 års garanti emot fabrikationsfel. Alltså 2 års garanti oavsett vad försäljaren säger om ett år eller dylikt.

Av Big_PHat

Jag ser verkligen fram emot Fallout 3. Men två saker oroar mig, nämligen:
1) Jag vill inte ha det i första person. Det måste vara i tredje person och då allra helst att man ser uppifrån (tänk alla RTS idag).
2) Det får inte bli real-tid eller som Baldurs-Gate spelen, alltså nån form av pseudo-turbasering. Riktig turbasering vill jag ha.

Men som sagt, jag är öppen för att de kanske inte alls gör spelet så. Men då får jag helt enkelt testa spelet och se om det är nåt att ha. Det finns förvisso inga garantier på att spelet blir bra bara för att det är turbaserat, men det faller mig bättre på läppen iaf.

Men i ärlighetens namn är det nog ändå miljön och känslan som kommer att göra spelet i slutändan, så vi hoppas på att få samma känsla av smuts, äckel och stank som fanns i de andra två spelen. Jag skulle kunna döda för att få se en hemlös sniffa Jet i nåt gatuhörn igen...

Av Big_PHat

Jag har en 360 och jag är galet nöjd med den. Den har bra spel som Gears of War, Viva Piñata (fast man måste ändra locale till engelska, annars gå det inte att uthärda spelet), Lost Planet, Crackdown, Dead or Alive 4, Perfect Dark Zero och Kameo.
Det är de spelen som jag har som jag tycker är värda att nämna. Men som sagt, några riktiga RPGs finns inte ännu, men det kommer. Eller, Enchanted Arms finns ju, men det är inget som jag skulle rekommendera egentligen.

Jag motiverar detta med att PS3 inte har så mycket att komma med just nu. Förutom kanske Resistance: Fall of Man, men jag tycker att om jag inte får med 6 spel med en PS3 om man betalar dryga 6000:- för den så får det vara. Plånboken sved till rätt ordentligt när jag köpte Krysslådan för ett år sen. Så jag vill inte ens föreställa mig vilket hål i ekorrskinnet en PS3 skulle lämna.

Av Big_PHat

Farsan satte en omgång på 249 poäng i bowling. Den jäkeln har ALDRIG spelat TV-spel förut. Men efter 4 omgångar bowling på Wii så sätter han 249 poäng. Detta åstadkom han med 6 st raka strikes och sedan två lösa strikes på det. Jag måste säga att jag kände att min heder sviktade när gubbjäklen slog mig. Jag menar, en snubbe med dryga 16 års spelerfarenhet emot en gubbe med ca 40 minuters erfarenhet och jag blir slagen, med marginal.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte010
Rekommenderar att du alltid tar ut skivan och lägger den i sitt fodral innan du stänger av 360n. Har själv alltid gjort så och har aldrig haft några problem och sedan jag rekommenderade en kompis som hade problem med repor att göra detta så har han haft mkt mindre problem. Tror jag läste någonstans att de (stora) vibrationer som 360ns läsare skapar när den startar och varvar upp lätt kunde göra så att eventuellt iliggande skivor repas. Vet inte hur mkt sanning det är i det dock, men det är ju iaf något du kan försöka.

Men om du startar din krysslåda och sen stoppar i din skiva i läsaren så kommer den inte att varva upp på samma sätt som om du startade din 360 med en skiva i? Jag menar, snurrar skivan ens när man startar upp maskinen? Den spinner väl upp först när man trycker på "Play game" i dashboarden?