Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso
Skrivet av Kenneth:

jag är förvånad att det inte var någon RGB på adaptern.

Det tycker jag helt klart är det sämsta med adaptern. Var är min RGB??

Av Flamso

Rosa var faktiskt riktigt snygg! Inte fy skam om man har konsolerna i en TV-bänkslåda som jag har. Trevligt att se när man öppnar för vädring. Nu ska man bara få tag i en PS5 först...

Av Flamso
Skrivet av johanandersson:

Jag visste att Microsoft skulle lägga av med xboxexlusiva spel, men måste erkänna att jag helt missat att denna Halo skulle komma till PC. Kul överraskning för oss dåligt informerade.

Det är riktigt trevligt! Jag varvar att spela på PC och min Series X med samma spel och det funkar klockrent efter en kort tids synkning av sparfiler. Nu kan jag inte ens tänka mig att gå tillbaka till PlayStation med sina helt plattformslåsta titlar och det är lite synd, uppskattade dem en hel del. Förhoppningsvis går det upp för Sony också att det är en vettig affärsidé!

Av Flamso
Skrivet av p.lindblom:

RGB är rätt mysigt ändå

Hear hear! Finns ju en anledning till att man fått titeln man fått. Helt klart en impopulär åsikt att tycka om RGB!

Jag har två andra: ITX är ingen bra formfaktor för entusiaster och Windows Vista SP1 var ett riktigt bra OS

Av Flamso

Hälsan är trots allt det viktigaste och även om man älskar det hade det varit lite tråkigt att spendera hela arbetslivet på samma jobb. Du har himla bra energi och en fantastisk kunskap, saknad kommer du vara och framtiden är allt ljus! Lycka till!

Av Flamso

Riktigt kul resa att följa med på! Än tycker jag inte att du spårat ur.

Av Flamso

Fullständigt orimliga moderkortspriser och sedan är tillgången på DDR5 usel, minst sagt. Varför de inte fick göra DDR4-moderkort i högre klasser säger väl sig självt men det är verkligen tråkigt att man ska bli tvingad till DDR5 när det inte finns något att köpa och moderkorten kostar bra mycket mer.

Av Flamso
Skrivet av UndaC:

Nä framförallt verkar serierna inte vara i 4k. Hade hoppats på att se om GOT i 4K UHD med bra bitrate men det är 1080p med ganska låg bitrate (men bättre encode än nordic iaf) och utan HDR.
Blir väl till att bita i det sura och köpa den där UHD-boxen för 2 700 kr

VA?! Hur kan det vara så usel kvalitet på streamat material år 2021 egentligen? Det är helt absurt att det florerar material från samma serie med betydligt högre kvalitet, även på den tiden serien släpptes veckovis. Förstår inte alls hur de tänker. Sparar de in på serverlagring eller vad är grejen?

Av Flamso

Är det kassettavgift på 800kr där också eller? Riktigt bitigt pris. Tyckte jag såg något om 400 dollar och det bör ju inte bli mer än 4300 med moms.

Av Flamso

Kul! Jag har haft ett S8 som main case sedan 2014 och har ett till på g hem nu. Förvånad och glatt överraskad över dessa nyheter. Blir så glad! Hoppas på vidareutveckling av produkterna också och att de produkter som var under utveckling också släpps.

Av Flamso

Tror jag fortfarande kör samma installation som jag uppgraderade från Windows 8 till Windows 10? Så kanske sju år sedan sist? Kört några testpiloter och en himla massa hårdvara genom den. Funkar fortfarande finfint. Bör väl vara något sliten SSD vid det här laget så en ominstallation vore nog på sin plats. Men jämfört med hur det var runt år 2000 är det inte alls många anledningar att installera om datorn längre.

Av Flamso

Kan ni inte ha en tävling för logotypen först också? Riktigt schyssta bidrag! Kul att se! Grattis!

Av Flamso

En serie ingen har nämnt än så länge är The OA. En mystisk berättelse som är svår att beskriva men med rötter i scifi. En originalserie från Netflix som tyvärr är nedlagd, men det finns två väldigt bra säsonger. En serie för den som vill se något faktiskt originellt! Om de ändå hade marknadsfört den serien på ett bra sätt från början.

Av Flamso

Jag har haft turen att få ett Series X på releasedagen och ett 3080 i oktober samt att jag inte har några direkta andra planer på uppgradering pga andra intressen för tillfället. Men hade jag inte haft denna medvind hade jag varit rätt less på hur det ser ut med komponenter idag. Jag tycker verkligen synd om de som inte kan köpa sig datordelar till rimliga priser, eller konsoler för den delen.

Av Flamso
Skrivet av Sveklockarn:

Eftersom 3080 Ti baserar sig på en 3090-krets så är det nog inga problem att skicka ut lite sämre binnade varianter av dessa, framförallt då när de kan sannolikt kan använda 3080-kretskort (som har 12 st minnesplatser). Det är väl inte avlägset att tro att de kommer ta väldigt bra betalt för en ogimpad minneskontroller och 2 GB GDDR6X ytterligare över 3080, men ska bli kul att se dem skohorna in ett kort i den redan lövtunna prestandaskillnaden mellan 3080 OC och 3090.

Jag tror jag säger "Sike!" redan nu.

RTX 3080 använder också samma krets som 3090 så de skickar redan ut lägre binnade versioner av 3090.

Av Flamso

Kasst att de inte har RGB. Jag är besviken, Razer!

Av Flamso
Skrivet av AplAy:

Bara jag som finner det komiskt att moddare kan upptäcka programmeringsfel men inte dussintals programmerare vid ett mångmiljardföretag? Eller är det ett sådant fundamentalt programmeringsfel att i princip hela spelet skulle behöva programmeras om för att råda bot på säkerhetsbristerna?

Komiskt vet jag inte om jag skulle kalla det. Utvecklarna har inte fått tillräckligt mycket tid och någonstans har kommunikationen mellan de som jobbar med koden och de som bestämmer releasedatum inte fungerat överhuvudtaget. Det måste vara riktigt jobbigt att jobba på CD Projekt nu alltså.

Av Flamso
Skrivet av Samsung:

Det stämmer. Anledningen är att många redan har tillräckligt bra laddare hemma. I gengäld har priset sänkts något. Kabel medföljer fortfarande!

Helt ärligt känns det rätt meningslöst när billigaste modellen kostar helt vansinniga 9500kr och sen eskalerar det. Några hundralappar på de priserna gör varken från eller till.

Jag är däremot positiv till att Samsung äntligen kör platta skärmar igen och de rätt saftiga batterierna. Synd på Exynos som vanligt!

Av Flamso

Jag som väntat på en motsvarande modell som min snart ett och ett halvt år gamla Panasonic 854 och så kommer de med en modell som ser ut som en påse skridskor med den där högtalaren där nere. På tiden att det kommer äkta 120 Hz och HDMI 2.1 på alla modeller hos alla tillverkare i år. Det kommer göra underverk för spelupplevelse!

Av Flamso
Skrivet av BillyB0khylla:

Är det möjligt och få en brutalt snabb och tyst dator och finns det dammfilter? 🙈☺️

Tyvärr är det alltid svårt att kombinera tyst, snabb och liten. Oftast behöver man välja två. I dagsläget finns det däremot nog gott om komponenter som är tillräckligt snabba och tysta för att funka bra i Ghost men jag undrar hur det blir med toppkomponenter rent värmemässigt.