Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Utan att googla antar jag bara att det går att operera om det är riktigt illa. Jag tänker också att ergonomin borde bli bättre om du har så pass stora problem med det. Det låter oerhört jobbigt och har du redan gjort allt du kan för att undvika det hittills kan jag bara rekommendera att gå till närmsta vårdcentral med det. Hoppas verkligen att du får hjälp!

Av Flamso

Tenkeyless är förtjusande att använda. Byter ogärna ut till mindre alternativ som begränsar en något. Använder man inte numpaden försämrar den bara ergonomin. Däremot kan jag tycka det blir väldigt snyggt med de där minitangentborden rent estetiskt.

Av Flamso

Rätt galet att det diffar så pass mycket i effekt och så pass lite i faktisk prestanda. Det är verkligen guld värt att kapa nästan en tredjedel av effekten med lite tweaking!

Fantastiskt bra artikel också! Tack för att ni tar upp det.

Av Flamso
Skrivet av GuessWho:

Börjar bli lite bisarrt när ATX chassin snart blir enkortschassin.
Även om det är många som inte har mer än grafikkort.
Vattenkylning kan vara ett alternativ.

Nackdelen där är att radiatoryta tar väldigt mycket plats, men visst man får plats med några fler instickskort om inte annat!

Av Flamso
Skrivet av darrenj:

mmmmm.....
Hur kan den går i en Ghost Louqe S1 chassi? Dremmel verktyg!!

Det bööör gå om kortet sticker upp i top haten. Men tajt lär det bli.

Av Flamso

Divinity: Original Sin 2 var i early access i 364 dagar så det här kan vi lätt räkna med mer som de säger själva. De har många dialoger och klasser att fixa till och även om det bara går upp till lvl 4 i early access lär man hinna med mycket!

Av Flamso
Skrivet av Stan Carley:

@Ricerunner: Kul sätt att tänka om pengar på, formatera om en summa till mat.
"Om jag fastar i tre månader så blir det ett nytt grafikkort"

Jag är helt med på detta! Låta bli att betala hyra i tre månader, ha råd med ett highend-kort.

Av Flamso

Ja inbränning är såklart en risk som nämns i kommentarerna här men som YamahaDGX630 säger är det kraftigt minskat med nyare TV-apparater.

Den där glorian på text får jag med min Philips 55" OLED också och det gör att den blir lite olämplig för just vardaglig användning. Ingen HDMI 2.1 hjälper inte direkt där heller. OLED är klart värt det i det stora hela och skillnaden är helt enorm i mörka rum. Längtar efter 120 Hz på en egen TV!

Av Flamso
Skrivet av Swedman18:

Vad hände med att det skulle bli energisnålare o prestera bättre?

Man kan anta att det blir bra mycket högre prestanda per Watt men fortfarande högre effekt för att få ut så mycket prestanda som möjligt.

Av Flamso

Intressant att det börjar närma sig release av dedikerade grafikkort från Intel. Det hade såklart varit fantastiskt om de hade kunnat konkurrera med AMD och Nvidia i high-end men då även AMD har haft det lite tufft mot Nvidia ser jag inte så ljust på den framtiden. Hoppet är däremot det sista som lämnar människan och tre tillverkare av grafikkretsar hade varit oerhört intressant för marknaden och slutkonsument.

Av Flamso
Skrivet av jOnÄTÄn:

Xbox one sålde dåligt av flera anledningar.
Den var rätt mycket klenare än ps4 den körde ofta 720p när ps4 körde 900p och 900p när ps4 körde 1080p.
Och trots det var den dyrare än ps4 troligtvis pga kinectkrav (som många var emot)
Den släpptes bara i ett fåtal länder till en början Sverige fick vänta ca ett år. Ps4 nästan över hela världen samtidigt i jämförelse.
Microsoft klantade till det och fick folket och media mot sig när de visade upp grejerna.

Jag tror de lyckas bättre denna generationen även om halo försenas.

Det hjälpte inte heller att de presenterade en lösning som skulle låsa även spel du köper löst på skiva till ditt konto vilket inte riktigt funkade i konsolvärlden då. Det känns mer rimligt nu men jag uppskattar ändå att de lär sig av sina misstag till den här generationen, och även under Xbox One-tiden.

De verkar ligga på bättre nu så vi får väl se. Jag gillar deras engagemang, Smart Delivery och bakåtkompatibilitet i stort. Sony känns... oerhört diffusa på de punkterna även om deras presentationer har visat klar entusiasm!

Av Flamso
Skrivet av loefet:

Tycker nästan synd om Intel nu...

Jag tror de klarar sig rätt bra efter 10+ år som marknadsledande med marginal. De behöver kämpa lite!

Av Flamso
Skrivet av TMG:

Jag har inspekterat packningarna både före och efter montage vid alla tillfällen jag har monterat om adaptern. Jag skulle möjligtvis kunna flytta tömningsventilen till någon annan plats och testa att montera en vanlig slanganslutning direkt mot radiatorn. Det borde bekräfta om det är radiatorn som är problemet eller adaptrarna.

Det är nog enda alternativet jag kan tänka mig utan att plocka bort den helt. Det är så störigt med såna småfel när allt annat funkar bra.

Av Flamso
Skrivet av willienelpson:

Får hoppas att de inte tänker ta tre gånger vad PS5/xbox dito kostar i alla fall..

Landar de på 4500-5000 så är det väldigt nära tre gånger dyrare med ett 2080 Ti idag. 13000kr är mycket pengar!

Av Flamso
Skrivet av TMG:

När du skriver rörliga, menar du då typ 45- eller 90-gradersanslutningar som kan roteras 360 grader? Nej, inga sådana nära läckan. Två på processorblocket på andra sidan av datorn och en vid tömningsvalvet några cm bort.

Ja precis! Det var rätt märkligt i så fall. Det enda jag kan komma på för att diagnosticera det är att montera ner det och undersöka packningarna för skador och där de ligger an, även mellan anslutningarna.

Av Flamso

Då packningen sitter utanför gängorna är det troligtvis den platta yta på radiatorn som packningen trycks mot som är ojämn på något sätt då du verkar ha uteslutit hane-hanen. Svårigheten här är väl egentligen om det ändå är hane-hane-anslutningarna som är defekta då det känns mer sannolikt efter egen erfarenhet. De ska trots allt inte behöva dras åt speciellt hårt för att hålla tätt.

Är det några rörliga leder i dessa anslutningar? Svårt att se på bilderna då jag inte haft just dessa själv.

Av Flamso

1/11. Hahahah det här gick ju inte alls bra.

Av Flamso
Skrivet av Trackmaster:

För mig är all höjning bara intressant när man vet priset, speciellt när det gäller dagens grafikkort. För den marknaden är absurd när det kommer till prissättningen.

Jag håller verkligen med. När bara ett grafikkort, om än i hög prestandaklass, kostar tre gånger så mycket som en konsol... Ja då känns det rätt orimligt.

Av Flamso

Jag har saknat Starcraft 2! Spelat sen betan och det har inte blivit speciellt mycket de senaste åren, förutom lite coop här och där. Som lite casual-spelande funkar det fortfarande fantastiskt bra så länge man inte går tryhard i laddern, haha! Ser fram emot denna nya uppdateringen!

Det här är för övrigt en fantastisk feature!!
"New Announcer: White-Ra: log in to StarCraft II between 7/27 and 8/10 to unlock a new announcer—the protoss-playing mastermind White-Ra—for free."

Make expand. Defence it!

Skrivet av HappySatan:

Eller varenda gång InControl satt och snackade i soffan på HomeStory Cup. Vilken underhållning!

Gud vad jag blir känslosam varje gång jag tänker på InControl nu alltså. OOF. Han var fantastisk och gav väldigt mycket liv till alla streams och höjde dessutom andra casters till nivåer de inte nått innan. Väldigt trevlig dynamik.

Av Flamso

Väldigt tråkigt att det ser ut att bli ett multiplayerspel men det är väl också det som säljer mest och ger mest speltid under en längre period.