Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Faktiskt RGB. Att de ska vara tysta och trycka mycket luft är givet, men kombinationen finns inte riktigt än. Jag köpte Corsairs QL-fläktar för att de ser helt fantastiska ut men jag önskar att prestandan var bättre. Får helt enkelt skaffa fler radiatorer!

Av Flamso

Kör! Hur kul som helst om man får in det i schemat en gång i veckan. Tänker att det är bra för både sammanhållning i familjen och bekvämlighet i att leva ut lite olika roller utöver den man har i vardagen. Det svåraste är att vara Dungeon Master i början innan spelarna blivit varma i kläderna och driver på handlingen själva.

Av Flamso
Skrivet av Merran:

Vet inte om det är så intressant att överklocka processorer som blir oerhört varma heller. Sänkt spänning hjälper däremot mycket!

Av Flamso

Kul att få vara med hela vägen i tankegångarna och se resultatet!

Av Flamso

Köpte ett 3080 i slutet av 2020, det får räcka ett bra tag till!

Av Flamso
Skrivet av bubbelbabbel:

Håller med dig till fullo. Har precis kopplat in min 42c2 som jag köpte för runt 9 000. Kan inte se att jag skulle välja 27 framför den, ens om priset vore detsamma.

Jag håller verkligen med. Sitter väl 50-80cm från min och det passar perfekt, full immersion i FPS och vill man ha koll på hela skärmen får man luta sig tillbaka. Precis lagom för upplösningen om inte annat, 27" och UHD låter helt befängt.

Av Flamso
Skrivet av Buulaa:

konstigt då att den inte dyker upp på listan, blir nog kanske en expedition

Den finns mycket riktigt, jag var där förra veckan! Hoppas du hittar den och säg gärna till om de har den, jag suktar också. Den och vanilla Coke!

Av Flamso
Skrivet av ox:

Borde jag bara orolig för att använda en c2 42” som pc monitor? Känns det för tidigt? Borde man vänta tills det är mer moget? Räcker LGs egna säkerhetsinställningar?

Det ska inte vara några konstigheter, kör en själv. Enda jag aktivt gör för att motverka inbränning är att köra låg ljusstyrka, men sen går det inte riktigt att köra så hög heller utan att det känns som att ögonen börjar brinna.

Av Flamso
Skrivet av marcusOCZ:

Och dom är Oled, 120hz och generellt samma bildkvalitet?

Alla är väl OLED och har hög uppdateringsfrekvens? Sen är de ultra wide, men det är bara ett lite annat segment.

Av Flamso
Skrivet av flukke:

Ja men vi behöver vår skönhetssömn

Mycket rimligt! Det hade en annan behövt.

Av Flamso
Skrivet av FribBe:

Och oss som jobbar inom IT...

Trodde ni började jobba 9.

Av Flamso

Ni hatar oss som inte jobbar inom IT va? Kommer bli tungt att gå upp vid fem på fredag morgon.

Av Flamso

Ja den ser ju rätt trevlig ut, men jämfört med 42C2 är det omöjligt att motivera. Samtidigt följer också det genomusla GUIt med båda och den där satans fjärrkontrollen alltså... Ge mig styrka. Den behöver åtminstone inte användas speciellt mycket när TVn är kopplad till datorn.

Av Flamso

Nej det är inte heller intressant. 9000 för mitt 3080 var dyrt nog. Känns inte som att det kommer bli särskilt mycket billigare heller, men stress för starkare grafikkort finns inte direkt. Får bara skruva ner texturer lite så minnet orkar med UHD.

Av Flamso
Skrivet av shroomlord:

HU har börjat inkludera Factorio. Det är en början.

Har svårt med youtube då det är så oöverskådliga resultat i förhållande till textartiklar, Anandtech har däremot Factorio och även Dwarf Fortress, intressant nog!

https://images.anandtech.com/graphs/graph17601/130490.png

https://www.anandtech.com/show/17601/intel-core-i9-13900k-and...

Av Flamso
Skrivet av THB:

Trevligt.
Hoppas de även släpper lite mer "normala storlekar" på chassin denna gång och inte bara gigantiska som även kan agera bostad åt personen/familjen som äger chassit.

De hade åtminstone ett riktigt trevligt mITX-chassi, S3. Även X2 ett tag men det gick inte superbra. Men halva grejen med dem var också deras fokus på plats för radiatorer till egenbyggd vattenkylning, då blir det stort.

Jag säger HYPE

Av Flamso
Skrivet av shroomlord:

Precis! Sitter här och spelar mestadels grand strategy och känner mig som en bortglömd minoritet i de här diskussionerna. När sådana som Sweclockers benchar procs är resultaten näst intill irrelevanta för mig vad gäller spel. Önskar innerligt att techjournalisterna började inkludera typ end-game Stellaris på en Huge galax eller Railway Empire med +600 aktiva tåg när de benchar.

HU har börjat inkludera Factorio. Det är en början.

Ja VERKLIGEN! Spelar Red Dead Redemption 2 som tyngst själv annars Victoria 3 och Terra Invicta, och i de senare har grafikkortet inte särskilt stor betydelse.

Av Flamso
Skrivet av sthlmskille82:

Kommer vilken CPU man har nånsin spela roll om man spelar i 3440x1440 eller över och har en monsterGPU?

Beror väl på vilka spel du spelar. Kör du som jag mest CPU-intensiva spel gör det rätt stor skillnad, annars inte så mycket.

Av Flamso
Skrivet av wasted:

Ett tips är att du hyr en maskin över en dag/helg, brukar inte gå på många kronor

Detta. Det enda rimliga som privatperson som inte alltid behöver ha en tillgänglig!

Av Flamso
Skrivet av zyrien:

Ahapp, jag som var sugen på ett 6800XT alternativt 3080, vad fan ska man göra nu?

Vänta till den 13 december?