Inlägg

Inlägg som Bankler har skrivit i forumet
Av Bankler

Ok, intressant. Har aldrig påträffat felet förut. Aldrig hört talats om det. Men men. Nån skum bugg då.

Av Bankler

Japp, det stämmer att den öppnar den som unicode och om man specar att den ska öppna som ANSI så blir det inte samma sak. Men varför blir det så för just_den_texten? Varför sparar den som unicode av default. Om du t ex skippar sista s:et men i övrigt gör samma sak blir det ju inte fel.

Av Bankler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MagnusL
Använd samma teckenkodning när du öppnar och sparar filer. Blir självklart fel om du sparar som Unicode och öppnar som Ascii.

Vad pratar du om? Skulle vad man skriver i textdokumentet påverkar kodningen normat sett? Om du skriver nåt annat sker ju inte samma fenomen.

Av Bankler

Bush hid the facts

Öppna notepad - skriv "Bush hid the facts" spara filen som (vad du vill).txt, stäng notepad, öppna sedan notepad och din txtfil - kolla vad det står.
Mystiskt.

Nästan ännu roligare att googla på det. Ingen träff alls!

Av Bankler

Intressant. Fram med tången och mosa NB47:an då? I o m att gpu-kylaren sitter precis bredvid borde den ju inte bli så varm. Såg dock att nån i din tråd svarade att hans kylare blev brännhet redan efter 10 bortklippta pinnar. Hålla tummarna, I guess.

Av Bankler

Asus A8N + Zalmankylning

Hej!

Jag har:
Asus A8N-SLI deluxe mobo
Sapphire Radeon X850XT PE
med en VF700 CU fläkt.

Efter att min chipsetfläkt dog köpte jag mig en Zalman NB47. Kikade på den genom förpackningen och har väldigt svårt att tro att jag kommer att få den att passa. Känns som om vf700-flänsarna kommer att vara i vägen. Någon som har fått det att funka? Bidra gärna med bilder, skulle vara strålande bra!

Av Bankler

Tack så mycket för svaren. Hmm, undrar vad jag skulle få för mina minnen om jag sålde dem idag?

Av Bankler

OCZ 4x512 ?

Hej!

Ber om ursäkt om något liknande har frågats förrut, eller om det är en korkad fråga.

Jag är sugen på att fördubbla internminnet. Idag har jag 2 st 512:or OCZ Platinum 2-2-2-5.

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_32...

Min fråga är då, är det en bra idé att köpa två precis likadana minnen igen? Dvs så att jag kör 4x512. Eller är det inte värt det, utan mycket bättre att satsa på 2x1024. Skulle vara lite irriterande eftersom minnena kostade runt 3 lakan när jag köpte dem för ett år sedan.

Några tips på vad som är det bästa att göra?

Mvh

Hampe

Dator:
AMD64 3500+ Winchester, Asus A8N-SLI Deluxe, 2x512 OCZ Platinum 2-2-2-5, 19" Benq 8ms @ ATI Radeon X850 XT PE 256mb

Av Bankler

Kan inte längre configa routern

Hej!

Idag när jag skulle gå in för att ändra inställningarna på min router (pga ett annat problem som uppstått med en trådlös lappy i nätverket), kommer jag av någon anledning inte åt routern längre!

Det är en Linksys WRT54GX.

Tidigare har jag alltid gått in med IE (Firefox ville aldrig), med IP: 192.168.1.1 (detta finns även kvar på massa platser i adress-history, typ: http://192.168.1.1/Wireless_Basic.asp så jag kan inte ha kommit ihåg fel)

Internetanslutningen fungerar utan problem, likaså portforwarding och allt som redan är configat. Men jag kommer inte in så jag kan accessa routern?

I vilken ände ska jag börja? (Vill ju helst undvika reset-knappen pga av all portforward-meck). Några tips? Kan ip:t på något sjukt sätt ha ändrats?? (känner mig rätt korkad)

EDIT:

Ok, hittade till slut felet själv. Var så pinsamt enkelt att jag inte ens vågar erkänna vad det var.

Av Bankler

Japp, det känns som att någonting är mer fel, än vad det "borde vara"... Får hoppas Datorbutiken inte är för jävliga.

Av Bankler

Linksys WRT54GX ?

Hejsan!

Har funderingar på att köpa denna router. Har någon erfarenhet av den?

Linksys WRT54GX

Det jag värdesätter är om en router är stabil och inte är i behov av att startas om titt som tätt. Jag är så sjukt trött på min Netgear, och skulle inte vilja betala över 1500:- för att få någonting som fungerar lika kasst.

Av Bankler

WGT624-strul

Hej, har en Netgear WGT624.

Den har strulat lite fram och tillbaka (som man kan vänta av Netgear eller D-link). Men igår började den verkligen misshandla mig.

När jag startar om datorer och router, hoppar nätverket samt internetuppkopplingen igång precis som det ska, både på trådlösa datorer, och de kabelanslutna.
Efter ca 30 sekunder (varierar lite, klarar sig någon minut ibland), dör alltihop. Ingen kontakt någonstans. Man får inget meddelande att "kabel är inte ansluten" eller nåt. Det bara slutar fungera. Det går inte att gå in i routerinställningen (192.168.0.1) efter den tiden heller.

Så fort man startar om, funkar allt igen. I en minut, på sin höjd.

Jag har laddat hem nyaste firmware. Jag har testat att koppla bort allt trådlöst, och köra allt med kabel, men det gjorde ingen skillnad. Nu kör jag datorn direkt in i väggen, och det funkar finfint. Så det är uppenbart routern som är boven.

Av Bankler

Vilken handdator?

Min flickvän ska köpa en handdator för sina japanskastudier. Jag har ingen som helst kunskap om handdatorer, så jag hade lite svårt att hjälpa till. Det hon har förklarat är att den måste kunna köra ett OS som heter Windows CE.

Vilken rekommenderar ni? Allt är intressant, vill bara ha det mest prisvärda.

Av Bankler

Fightingspel till kuben?

Hej!

Skulle vilja ha ett fightingspel a'la Tekken, till flickvännens Gamecube. Enda jag har hittat är Soul Calibour, och det är väl ok, men jag skulle föredra ngt obeväpnat, som Dead or Alive, Virtua Fighter eller Tekken. Har ni något tips?

Om något finns till PC (!) så är jag oxå glad om jag får veta.

Av Bankler

Ingen som vet om några fler skillnader??

Av Bankler

Linksys-router, vilken?

Ska köpa ny router. Har hört att WRT54GS ska vara mycket bra.
http://www.dustin.se/dacsaportal/?ProdID=5010070382

Hittade även denna, snyggare(!), kanske ännu bättre? Vad är skillnaden, har GX:en någon nackdel jmf med vanliga GS? (förutom priset).
http://www.dustin.se/dacsaportal/?ProdID=5010079810

Av Bankler

n00b-frågor om nätverk

Hej!

Skulle någon vänlig själv vilja reda ut skillnaden på dessa begrepp?

Trådlös router - Accesspoint

Router - Switch