Inlägg

Inlägg som Squallie har skrivit i forumet
Av Squallie
Skrivet av Millhouse1:

Problemet med dagens markand är att säljare förväntar sig lika mycket eller vissa till och med mer än vad dom köpte för 2021-2022 som är toppen av marknaden.

Eller så är problemet att köparna vill betala för lite.

Av Squallie
Skrivet av Tralle:

Kör Nintendo switch Pro handkontrollen till pc, Körde först ps5 kontroll men gillar den inte. Men älskar min Nintendo pro kontroller.

https://www.inet.se/produkt/6609286/nintendo-switch-pro-contr...
https://cdn.inet.se/product/1600x900/6609286_8.png

Som en annan redan sagt så är en STOR varning på denna att den saknar analoga trigger-knappar! Så väldigt dålig för racing och liknande som använder det.

En till stor varning är att styrkrysset är helt värdelöst så vill man spela spel som kräver precision i det så går den också bort.

Sen en sak till som är dåligt är att knapparna på framsidan är ganska stora och lite halvkass känsla i tycker jag men det är kanske mer en åsikt bara.

Annars är batteritiden grym och formen på kontrollen är en av dom skönaste som finns.

Av Squallie
Skrivet av Swedishchef_90:

Runt Stockholm finns det inte lika mycket att spara på att flytta ut tyvärr dock. Om man inte kan tänka sig 90-2h enkel resa

Verkligen, bor man lite utanför så det är över en timme till jobb "i stan" dörr till dörr så kostar det ändå svinmycket med bostad. Och så kanske man behöver gå ner till 80% eller 90% arbetstid för att hinna hämta barnen så där ryker ju ett gäng tusenlappar på bara det.

Av Squallie
Skrivet av Bjirn:

Nej det är mer som om ett gigantiskt spelbolag vill släppa sin nästa AAA titel på steam, nyttja deras support, deras APIer, infrastruktur för att hantera nedladdning och all framtida patchning, steamworks etc. Använda steam för att hantera all multiplayer matchning etc.
Spelet är gratis på steam, sen måste spelarna betala en licens på 600kr för att kunna spela, och det görs utanför steam så inga pengar går till Valve.

Kul att du tar upp det för det är ju typ så det funkar där. Man kan sälja nycklar till spelet utanför steam som Valve inte får några pengar ifrån.

Av Squallie
Skrivet av Freddan101:

Kikar på att köpa spelet "It takes two" PS4 begagnat. Står på framsidan att fri uppgradering till PS5-versionen gäller, men hur funkar det generellt om tidigare ägaren redan uppgraderat? Kan man uppgradera hur många gånger som helst så länge orginalskivan sitter i?

Generellt så funkar det så att man kan bara "förbruka" en medföljande kod, en skiva är inte unik på det sättet att den kan markeras som förbrukad.

Så det ska gå att uppgradera den "igen" ja, eftersom uppgraderingen inte görs med en kod.

Av Squallie
Skrivet av liten_lemmel:

Hur går ni som får återbäring på era räntor till väga?
Som jag skrev tidigare i tråden är våra räntekostnader för bolån förtryckta i deklarationen men aldrig fått en spänn utbetalt. Vad är det vi missar? Vi har, som många andra, också fått avsevärt högre bolåneräntor iom att dessa löpte ut när det låg på dryga 5,5%. =\ I övrigt har vi ingen kapitalvinst eller liknande att tala om.

Vad står det under "Skattereduktion för underskott av kapital" ?
Har du betalt ~30 000 ränta och har inget annat som påverkar detta så borde det stå på ett ungefär -9 000 där.

Av Squallie
Skrivet av Awsmkiid:

Jag fick mitt besked inatt runt 00:40 haha. 13k tillbaks, vilket är helt okej!

Jag fick också mitt besked runt den tiden och runt samma summa tillbaks.

Så det verkar som att alla som får runt 13k tillbaks fick sitt besked inatt?!

Av Squallie
Skrivet av Spearhawk1969:

Jag har köpt en PS5 slim digital.för 4 dagar sen Jag gillar det. Spelar ffxv och inga problem. Dock när jag provar ffvii så efter 5 min här jag fläkten får fnatt och jag får varning för överhettning.

Jag har kontaktat elgiganten som erbjuder jsg byter ut apparaten. Dock har jag funderingar.
1. Hjälper det med byta ut? Jag har hört så mycket om överhettning av ps5 just med final fanrasy spelen.
2. Hur mycket skulle det hjälpa om jag satte extra fläktar på bakstycket?

Vad jag oroar mig för är om jag köper alla saker och ffxvi och det inte funkar på grund av överhettning. Skall jag bara fortsätta byta ut hos elgiganten tills jag får en som fungerar? Eller är det ens värt lägga extra pengar på den? Skulle extra fläktar göra så jag kan spela alla spel?

Eller kanske ge tillbaka maskinen och ta tillbaka pengarna...

Behöver råd.

Det är varken normalt eller vanligt. Byt den till en ny.

Av Squallie
Skrivet av Laxpudding:

4K/240 Hz med 10 bitar torde kräva 68,56 Gbps total bandbredd enligt Wikipedia. Alltså UHBR20-nivån på länken med 20 Gbps på vardera fyra länkar. Så vi har redan kört mot taket för DP2.1 innan det ens hinner förverkligas.

Jag tror det grafikkortet som går bortom dagens HBR3/DP1.4-nivå är mig veterligen endast AMD RX 7900XTX och den har demonstrerats med UHBR13.5-nivån, alltså runt 50 Gbps vilket inte räcker för 4K/240 med 10 bitar. Jag vet inte om det kortet klarar mer.

Mao finns det förmodligen ytterst få eller inga grafikkort ännu på konsumentnivå vilka klarar att mata ut UHBR20 som är kravet för 4K/240 10-bit. Jag vet heller inte om det ens existerar kretsar i tillräckligt mängd för att kunna massproducera 32GS95UE-B med möjlighet att ta emot UHBR820 inför framtiden.

Den traditionella hönan/ägget i den här delen av datorbranschen är att kapaciteten kommer på GPU:n först och sedan dröjer det flera år innan skärmarna är ikapp. Nvidia släppte på HBR3 med GTX 9xx-serien hösten 2014. Det dröjde till 2018 innan HBR3-kapabla skärmar kom.

Nyckeln är därför DSC för att komprimera bildströmmen och det är en fix komprimering som tumregel faktor x0,25. Då behövs det alltså inte mer än HBR3/DP1.4-nivå för att köra 32GS95UE-B och detta är direkt tillgängligt på alla sätt i aktuella GPU:er och kretsuppsättningar. Alltså går det att masstillverka skärmen redan idag.

Så ja, DP1.4/HBR3-nivå makes perfect sense. Antingen det eller ingen 4K/240 Hz OLED alls detta år.

Det är ju som det är men ändå frustrerande att inte skärmarna ligger i framkant eftersom det är en produkt man köper mycket mer sällan och vill ska vara så framtidssäker det bara går när man väl köper.

Av Squallie
Skrivet av Edvin1:

Hur man uttrycker sig bör man väl tänka på. Men att skriva att man uppfattar att matt skärm är sämre borde vara OK. Jag har lite svårt att förstå poängen med kombinationen matthet med oled.

Skriv det i ett forum eller på facebook isåfall. En recension ska vara en helhetsbedömning av produkten vilket ju såklart är omöjligt när den inte ens har släppts.

Och även om man tycker matt skärm är sämre (det tycker jag med) så vet vi ju inte ens hur denna ser ut än, kanske är en väldigt bra matt yta.

Av Squallie
Skrivet av nextuz:

Inte så mycket dyrare? 🤣 Bara 3ggr så dyr?

var faktiskt 2-pack

Av Squallie
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Ja och det är väl snarare tvärtom vad IKEA säger. Om man stänger av grejerna hemma så vet man att dom är avstängda. Förlitar man sig på en app så har man ingen aning.

Av Squallie
Skrivet av Klockan:

Matt! Helt underbart om man vill använda den för hemmakontoret.

Om man inte ens vill ha blank i hemmakontoret, när vill man ha det då?

Av Squallie

Jag är en av dom som behöver migrera sitt konto nu, har inte använt headsetet på över 2år. Men har varit sugen rätt länge nu faktiskt så nu blir jag "tvungen" att ta tag i det vilket iaf är något positivt med det hela..

Av Squallie
Skrivet av Nouveau:

Ut med 2/3 av alla datorer, ställ dem huxflux utspridd och släng ut lite sacko-säckar

Men kan dom ta samma timpeng för sackosäcken som för datorerna?

Av Squallie
Skrivet av Freddan101:

Tack för förklaringarna. Och jag fattar det som att denna typ av erbjudande gäller alla Plus-nivåer?

Månadens spel gäller alla nivåer av Ps plus japp.

Av Squallie
Skrivet av anders190:

Hade tänkt invänta eventuell PC release av Rebirth men slutade ändå med en bokning då jag fick ett riktigt fint pris erbjudande (575kr eller så). Inte varit så speciellt sugen på denna trots/tack vare att jag nyligen spelade igenom Part 1 igen. Men blir att prova för det priset.

Orginalet började bli intressant på riktigt när man lämnade Midgar i mitt tycke så för egen del har denna större förutsättningar för att intressera mig. Längesedan jag förbokade senast men ser ut att dyka upp på lanseringsdagen för en gångs skull.

Såg nu att NetonNet, Elgiganten och Power har spelet för 629kr. Trodde inte att så bra priser direkt dag ett fanns längre men det gör det tydligen. Då blev jag rätt sugen att slå till även om jag inte kommer kunna spela det direkt. Spelet kommer inte hinna bli billigare än detta innan det är dags att spela det ändå.

Av Squallie
Skrivet av Freddan101:

Behöver man tanka hem spel i denna typ av erbjudande innan månaden är slut för att de inte ska försvinna? Har man en gång tankat ner det kan man plocka bort det och tanka ner igen vid senare tillfälle? Helt frånkopplat från Spelkatalogen?

Du behöver inte ladda ner alls, lägg till spelet bara så kan du ladda ner och spela det när du vill sen så länge du har aktivt Ps+.

Av Squallie
Skrivet av TuHack:

Enligt Di så har matkassen blivit ~20% dyrare på två år. Detta skulle jag säga är det största problemet då det drabbar alla. Bra mat är dessutom något som är viktigt för samhället. Vi har nog med hälsoproblem redan.

Fäller ingen tår för dom som riskat och tagit topplån men nu drabbas även dom försiktiga låntagarna. Något måste göras och elefanten i rummet är priset. Vi borde kämpa för att få ner priserna. Ta bort ränteavdraget, sänka maxtaket, bygga mer (få det lönsamt igen) osv. Lön vs lånebelopp för bostäder i storstäderna är idag horribelt och ska du som ung komma in i marknaden blir risken för hög.

Och varför är dom som snart ska köpa viktigare än dom som precis lyckats köpa?
Man kan väl försöka få priserna att inte öka i orimlig takt istället tills löner kommer ikapp, så blir det mer rimligt för alla istället.

Av Squallie
Skrivet av Edvin1:

Om vi istället för "next gen" talar om konsoler. Du tycker inte att det är magstarkt att lansera en ny KONSOL när den äldre knappt har levererat någonting?

Nej inte direkt, Ps5 Pro hade ju kunnat släppas samma dag som Ps5 utan att det egentligen vore konstigt.