Inlägg

Inlägg som xarph har skrivit i forumet
Av xarph

Jag har ett par AudioEngine 5:or som låter mycket bra. Dock stör jag mig på en sak, och det är basen. Det finns inget tryck i basen, den låter väldigt burkig, och den når inte ända ner till de lägre frekvenserna. Känner ingen "helhet" i ljudet. Antar att det är en subwoofer jag saknar, och jag har funderat länge på att slå till på AudioEngine S8 som är subwoofern till AE5.

Den kostar ca 3 400 SEK. Min fråga till er, är om den är värt priset? Får man en bättre "helhet" i ljudet och mer tryck i basen?

Tidigare hade jag ett par Logitech Z-2300 som har en subwoofer och kände att det var mycket bättre tryck i ljudet med det systemet. Dock är ljudet mycket klarare med AE5 men saknar som sagt trycket.

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infinity_90
Köpte en iPhone 2g här om dagen och är verkligen tok nöjd med den men volymen är verkligen kass.
Har kollat alla inställningar och allting är på max.
Både volymen när det ringer och i samtal är katastrofalt låg, har läst massa om att detta var ett problem i början men ska ha fixats nu.
Jag har 3.1.2 så alla apples fixar borde väll vara inne då?
Finns det någon app som gör så att man kan höja volymen ytligare?

Undrar även om det finns nån mms applikation som är gratis, det ända jag har hittat är SwirlyMMS och den får jag inte att fungera.

Hela idéen med iPhone är att hela tiden ha snabb åtkomst till internet, och där brister iPhone 2G rejält eftersom den inte har någon 3G. Mitt tips är att införskaffa en sådan eller en 3GS istället om du vill använda en iPhone så som den ska användas.

Bara ett tips

Av xarph

Söker ideella skribenter till Sveriges största iPhonesida med tusentals besökare per dag.

Krav:
* Minst 16 år gammal
* Brinnande intresse för iPhone/Apple-produkter (håller sig uppdaterad)
* Kan uttrycka sig korrekt på Svenska

Skicka mig ett PM vid intresse!

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte.90
En 1TB verbatim extern hdd
Då ja precis gjort en jtag hack me xbreboot så kan ja köra xbox 360 spelen direct från den externa hdd:n =D å 1tb räcker till en del spel^^
http://img.ihack.se/one/13356200912181039.jpg

Hur fungerar det? Har du någon guide?

Av xarph

Köp Plasma om du bara ska använda den till TV-tittande.

Rekommenderar LG 50PS8000 eller Panasonic G10

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av patrikringdahl
kolla på HP, de har iaf glossy 22"

Det är den jag sitter på nu HP W2207 och är jävligt nöjd, men jag är ute efter högre upplösning.

Av xarph

Är ute efter en 24" som är glossy

Hej,

Jag är ute efter en 24" skärm till datorn som är glossy. D.v.s. bildytan är högblank istället för matt. Jag gillar det mycket mer eftersom det ger en mycket klarare bild och mer liv i färgerna. Men tyvärr har jag inte sett en enda 24" som är glossy och därför vänder jag mig till er.

Av xarph

Jag bad om ursäkt efter att fått veta från min ena kompis att hon hade frågat efter mig och att det gjorde henne galen att jag inte hade hört av mig.

Borde bett om ursäkt direkt. För nu är det löst

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jycken
Den stora frågan är väl hur du känner för henne? Att dissa en tjej som tydligen ville ha ngt speciellt ihop med dig är ett stort misstag. Jag tycker det låter som att hon har "gått vidare" . Och söker efter den som kan ge henne en mer mogen attityd.

Där la du nog pricken på i:et. Faktiskt. Det är dessutom inte första gången jag "dissar" henne, typ 5:e gången. Ibland har jag tagit flera timmar på att svara på SMS o.s.v. Ibland har jag inte träffat henne när jag har haft möjlighet.

Jag gillar henne fortfarande, men har betett mig lite dumt. Eller väldigt. Hon förtjänar inte detta alls egentligen. Bara hon inte hade börjat skriva om dom jävla killarna om hur snygga dom är och hur mycket hon dör för dom så hade jag bett om förlåtelse men nu känns det bara som jag besvarar skiten, att hon vill ha uppmärksamhet, göra mig svartsjuk whatever. Men spelar nog ingen roll, hon har tröttnat på mina tramserier.

Av xarph

Re: Re: Varför vill en tjej göra dig svartsjuk efter "bråk"?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
För att du:

1. Betedde dig som en idiot.
2. Sa olämpliga saker.
3. Bråkade.
4. Du bara gick därifrån och dissa henne.
5. Du pratar inte med henne.
6. Du har inte bett om förlåtelse/gett henne en ursäkt.

Ja, värt att påpeka är att det var mitt fel faktiskt. Borde be om ursäkt...

Men min fråga var mer; Varför hon beter sig såhär och vad hon vill få ut av det hon håller på med nu? Det är ju ganska uppenbart att det är något hon vill få ut av det eftersom det känns påtvingat.

Sen kan det mycket väl va så att hon har snackat om dessa killar innan, men inte lika öppet som nu, det är inte omöjligt faktiskt.. men tvivlar på det med tanke på vissa saker hon har sagt till mig och hur hon har betett sig tidigare allmänt. Inte första gången detta händer, sist vi "bråkade" började hon lega ut massa "I'm so over you"-videos å sånt på Facebook, too obvious. Typ gråtit och legat sömnlös flera nätter (för endast några dagar sedan) på grund av mig o.s.v. Så att hon gillar mig är inget snack om saken för såna känslor försvinner inte bara så, spelar ingen roll vad man har gjort... Men jag stör mig för jag blir ändå osäker.

Antagligen vill hon ha massa uppmärksamhet och visa att hon inte gillar mig längre och inte är ute efter mig eftersom jag har "sårat" henne och nu vill hon ge tillbaks...

Tjejer.

Av xarph

Varför vill en tjej göra dig svartsjuk efter "bråk"?

Hej,

För 3 månader sedan träffade jag en tjej som jag gillar, och hon gillar mig också mycket. Häromdagen betedde jag mig som en idiot, och sa lite olämpliga saker (inget överdrivet) och det sa hon med, vi börja bråka, och jag bara gick därifrån och dissa henne, och sen dess har vi inte hört av varandra (har gått 4 dagar).

Nu försöker hon göra allt verkar det som för att såra mig/göra mig svartsjuk.

Skriver om alla snygga skådespelare i random filmer/serier om hur sexiga dom är, och vilken snygg kille hon träffa i skolan idag eller vilken snygg expedit som jobba på nån random butik hon var på innan, till sin bästa kompis på Facebook på hennes wall hela tiden (troligtvis så att jag ska se det på startsidan). Hur hon har klätt upp sig idag skolan för att träffa den där "Han" o.s.v.

Troligen så att jag ska se det, eftersom hon lika gärna hade kunnat SMSa det. Med tanke på vad hon har sagt till mig om hur hon känner för mig (starka känslor (låter mer som att hon är kär), och att hon verkligen känner något speciellt mellan oss; Hon har nämligen varit mer på mig än vad jag har varit på henne) o.s.v., så är det helt omöjligt att dessa känslor för mig har försvunnit på bara några dagar. Så vad är det hon försöker göra, och varför?

Hur tolkar ni detta? Varför gör hon såhär? Hur tror ni hon tänker? Varför vill tjejer göra en svartsjuka egentligen?

Hon är 18 år gammal som mig om det gör någon skillnad.

Av xarph

Jag har en LG 50PS8000 som inhandlades för 3 dagar sedan och jag är toknöjd. För 12 000 SEK är den värd varenda krona.

Klarar SD-material utmärkt, och 1080 BluRay blir du knocked the fucked out av. Rent ut sagt

Fått mycket bra proffsrecensioner samt användarbetygen på prisjakt är nästan bara positiva.

Av xarph

LG 50PS8000

Du får väldigt mycket för pengarna, har dessutom en inbyggd mediaspelare som spelar upp nästintill alla format (bland annat Matroska, .mkv).

Av xarph

Om det är någon här som brinner för iPhone och hade tyckt att det skulle va roligt att vara moderator på ett stort och aktivt iPhoneforum kan skicka mig ett PM

Av xarph

Finns det någon möjlighet att använda en sån här APPLE LED CINEMA 24# WIDE HD TFT http://www.dustinhome.se/pd_5010315540.aspx till en PC som kör Windows på något sätt?

Gillade den skärmen SKARPT när jag såg den i butik.

Av xarph

[RegEXP] Troligtvis lätt problem.

Hejsan!

Jag försöker fixa mod_rewrite på mina URLs på min sajt för att dom ska bli mer sökmotorvänliga.

Det jag behöver hjälp med är lite RegEXP:

Hur får man $string att göra om " " (mellanslag) till "-" och ta bort alla tecken förrutom a-z, 1-9.

Länken ska se ut såhär typ:

xxx.com/video/kalleanka-video-nr-2

$string = 'Hej, idag var jag: Glad!!';

Ska bli:

hej-idag-var-jag-glad

Tack på förhand.

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Ni som tycker den är ful; föredrar ni en Maybach 62 eller en Pagani Zonda F Roadster?

Maybach 57/62, Rolls Royce Phantom, BMW 7-serie alla dagar i veckan

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pope
Swedbank aktien förbryllar mig lite, antog att den skulle gå ner efter nyheten om en nyemission. Istället har den fortsatt att gå upp, bör det inte vara tvärt om?
Den går väl med säkerhet när emissionen är lanserad?

Är hursomhelst nöjd med mitt köp av Swedbank i början av året när den låg på 22-23kr.

Det är de stora ägarna i Swedbank som manipulerar aktien. Folksam som stödköper hela tiden.

Kan omöjligt vara folk som hoppar in i aktien efter så dåliga nyheter. Först säger VDn att banken är oberoende och välkapitaliserad, och sen gör de en nyemission till (dessutom andra nyemissionen i år)? Mitt förtroende för ledningen efter det är lika med 0.

Sen framkommer detta om den senaste nyemissionen: "Nu står det klart att det inte bara handlar om att komma bort från statens garantiprogram, den huvudorsak som vd Michael Wolf framfört. Nya stresstester som centralbanker, Finansinspektionen och även Swedbank själva gjort visade att banken kommer att vara den sämst kapitaliserade av alla, säger Carl Eric Stålberg till SvD."

och sen detta: http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\08\20\34...

De vill få upp förtroendet i aktien genom att "tanka" aktier. Om det hade haft så stort förtroende hade det inte köpt 5000 aktier, utan miljoner aktier. Nej, den är galet manipulerad.

Inte nog med det, VDn sa också i förra kvartalsrapporten att de inte vet om det har bottnat i baltikum när det gäller kreditförluster.

Jag förstår inte heller vad som händer i den aktien, men det är ren manipulation om du frågar mig.

Aktien går mest upp på dåliga nyheter, vad jag har märkt, och jag är inte den enda som har märkt detta. Läs kommentarerna till Swedbank-aktien på DI.se. Småspararna är blinda just nu också.

Kom gärna med fler analyser. Men denna bank är a BIG NO enligt mig just nu.

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret
Har bara skummat genom tråden och det kommer nog ner till hur snyggt grabbarna sköter sina förhör i slutänden. + Mer text

Tack för dina synpunkter på fallet. Och vad menar du med just den biten jag citerade?

Av xarph
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ako
Det beror helt pa vad man har for forvantningar pa sina affarer. Ju mer insatt och uppdaterad du ar desto storre chanser har du till lyckade investeringar. Rekommenderar ingen att inte analysera eller ga pa magkansla, i slutandan maste man alltid utreda varfor en investering gick som den gick. Om man alltid handlar pa magkansla sa lar man sig inte av sina misstag och blir ingen battre investerare, det sager sig sjalvt.

Sant. Men man kan missa många fina möjligheter genom att analysera fram hinder. Analytiker i dagens marknader är ett skämt. 90% säger bara saker som gynnar dom själva.

Don't be too smart.