Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

dell skärmen är bättre än cinemas om jag inte kommer ihåg fel, cinemas är gamla och sall snart uppdateras (kan man hoppas). mac pro med 30 dell, grymt, köp en kalibrator oxå ifall du inte har en, behöver inte gå på mer än 2000:.- det e ju ett tillägg du kan köa på dig sedan.

Av Wilwarin

mac pro alla dagar, då din 30' e en finfin skärm, säkert bättre än imac 24' som har väldigt mkt reflektioner, och kan vara knepig att kalibrera.

Av Wilwarin

tor inte du får ut ngt av att raida 10k diskarna.
kör en av de nya raptor:erna , borde räcka.
har du en bra skärm? det är ju viktigare än datorn när det gäller grafik (alltså mer åt proffshållet)
så mkt ram du kan fixa(4-8gb), nya cs4 blir 64 bitars, så fixa vista64 eller xp64.
nya cs4 kommer även vara gpu accelererat så ett grafikkort fr typ 1000 laen är nog att föredra.
du behöver inte 15-17 000 på burken alltså. klarar dig fint på 10 000 om inte mindre.
sedan så är det väll lite dött lop mellan quadcore och dual, spelar väll egentligen inte så stor roll, men kör på en quad då det är framtidssäkert endå och att du skall lägga så mkt pengar på det. Jag rekomenderar en intel då de är lite snabbare än amd för stunden.

Av Wilwarin

kopiera in bilderna bredvid varandra i paint funkar, lite omständigt men ja...

Av Wilwarin

det är ett problem med många TN skärmar som ligger i det billiga segmentet, tror nästan de flesta TN lider av det mer eller mindre. så om det inte är hutlöst mkt så borde det inte vara en defekt.

Av Wilwarin

köp istället en 24' av bättre kvalité, finns ngn dell som ibland bruar vara på erbjudande för 6000 sek, annars kostar den 7800 sek om jag inte minns fel, den är helt ok för grafiska tillämningar.
ha inte en liten hårdisk som systemdisk, små hårdiskar e oftast långsammare, jag har hört bra om wd 640gb hårdiskar, och du behöver inte NCQ då det är främst för servrar.
kör på ddr2 ram, billigt och bra.
gör du 2d eller 3d grafik? om 3d välj en quadcore.
ditt moderkort stödjer väll inte SLI?
du kan nog dra ner lite på nätagget om du vill, ett av bra kvalite på över 500w borde räcka även när du kör sli skulle jag tro.

Av Wilwarin

johny, knepigt om man kollar på review:en, du kanske skall kontakta HP support och fråga om det verkligen skall vara så? eller bättre ta ett foto på det hela.

Av Wilwarin

vad är din budget ungefär? mkt enklare att rekomendera då hehe.

Av Wilwarin

eizo s2431 som nämns mkt här på forumet är bra, sedan har vi lite dyrare skärmar som nec 2690wuxi, 26' som skall vara bättre än eizon, används av många fotografer vad jag fattat. sedan har ju eizo några skärmar gjorda för just grafiskt arbete som SX2461 och ColorEdge CG241W men de är som sagt dyra. HP har börjat ta sig i proffssegmentet oxå och det kommer snart en risvärd och ok skärm från dem, de har även en riktig höjdare nu som kostar hutlöst mkt men skall vara riktigt bra.

Av Wilwarin

fråga, vilken nivå av bildarbete håller du på med med photoshop? tänkte med skärmen, då den där är en budgetskärm som inte har några högre kvalitéer för bildmakande, men om man skall ha en ok 24' för grafiskt arbete måste man tyvärr upp på dubbla priset samma med 22' tyvärr. kommer snart en hp skärm för 5500:- 24' som skall vara ypperlig för bildarbete (s-ips).

Av Wilwarin

snabbt inlägg, men har hört att GP hårdiskarna går långsamare än va dde skrivs som för att vara ekonomiskare, men de är alltså inte så snabba, ta iställer deras 640gb version, rekomenderad av flera. annars ser det väll fint ut, minnerna är väll kanske lite i vöerkant, men de var ju inte så dyra direkt så endå.

Av Wilwarin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av msl
Jag hoppar på samma tåg som m0REc och undrar samma sak.

http://i18.photobucket.com/albums/b133/failoniir/SP-080108.jp...
http://i18.photobucket.com/albums/b133/failoniir/ruinsV2.jpg

Dessa två skulle vara våldsamt vackra på väggen

Jag säljer dem faktiskt som prints, PM:a mig för mer information då jag tror moderatorerna blir ilskna på mig annars. största jag trycker är 75*50.

jag tycker 15 min är mera en skiss än speedpaint, men det funkar ju lika bra, men jag tycker över 2.5h så börjar det bli lite väl lång tid för en speedpaint.
Jag tycker att speedpaint är just en snabb målning, vilket ligger ngt mellan en färdig illustration och en skiss, mkt concept art är gjord på speedpaint basis då tema, känsla, omgivning är viktigare än helt renderad föräns man vet helt vilketn direction man skall ta.

Av Wilwarin

tycker 15 min är lite för snabbt, skulle nog säga att speedpaint funkar bäst på typ 1-2h då hinner man få klart en bild precis.

Av Wilwarin

många som använder sig av filtret unsharp mask för att fixa till lite skärpa i sista momentet, annars går det ju göra skarpheter med maskeringar eller hårda penslar.

Av Wilwarin

jag tror det är olika paneler, låter som de dyrare har s-ips kanske ovanligt med s-ips i 24' ?
eller nä verkar sant att den billiga är s-ips, från deras support.. det här kan bli intressant. eller på deras sida står det 5600:- exkl moms hehe läste fel, men kan endå bli ett bra alternativ.

Av Wilwarin

2-3h max om jag inte minns fel.

Av Wilwarin

ofta målar folk med olika opacity på penseln och andra inställningar, samt andra penslar, men standardutbudet borde räcka ett tag, chalk är ganska trevlig. sedan att många använder ritlatta hjälper ju till. annars sätt opacity control och flow control till tryck på pennan, standardbrush, ger en ganska bra pensel att börja med tycker jag. regel nr1: bättre att köra hård pensel med låg opacity och låg flow än en soft (i de flesta fall)

just det får väll ta och lägga till en bild i inlägget oxå:

http://i18.photobucket.com/albums/b133/failoniir/ruinsV2.jpg

hyffsat ny allefall...

Av Wilwarin

som sagt.. och bör återrepas, den där kontrasten stämmer bara när du kör dynamisk, och knappt då, utan dynamisk ligger den nog på en 1000:1 eller lägre, vilket de flesta gör.

Av Wilwarin

det är alltid svårt med bra budgetval när det gäller att få en skärm för bildredigering. det finns några ok precis under 5000:- och för runt 6000:- så säljer eizo ut s2431:or i grå färg, det är nog ditt bästa alternativ faktiskt.
annars så har väll LG en 22' som är nästan okej för c:a 3000:- annars får du gå upp till 4000-5000 för typ lenovo l220 eller eizo s2231 (kanske hp 24' som fick bra kritik på prad). man kan säga att de flesta 22' skärmar riktar sig till spel mestadels.

Av Wilwarin

reccension på samsung 2493hm: http://translate.google.se/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.prad....
tyckte inte det lät så lockande...