Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

ett tips om du anseratt datorn börjat sega ner sig är ju att formatera och installera om allt, jobbigt men det kommer att snabba upp den.

Av Matte_Lind

mangnus, om du skulle få nått infall och villja ge bort din dator så hör av dig den är najs.

också om du kan köpa det med din dator och droppa till 30FPS (som står för Frames Per Second så man behöver inte lägga till "per sekund" sorry att jag petar lite men ^^ )

av min erfarenet av oblivion så är det ganska så förtjust i mycket RAM också, så det inte "bara" CPU och GFX.

zsimpey, jo jag har faktiskt också tänkt på det, han förstöd väl att det inte var något som gick på hans lilla historia

Av Matte_Lind

alltså det hjälper ju inte att ha jätte mycket minne om GPU:n inte klarar av att utnyttja allt liksom, som tex. att köpa ett X1300 men 512MB VRAM gör ju inte kortet bätre än ett X1400 med 256MB, jag är ganska så tveksam på om det finns någon märkbar skillnad i spel på ett X1300 med 256 eller 512.
Enda anledningen till att det finns budgetkort med mycket minne är för att det LÅTER bra, det är inte bra, ett budgetkort är ett budgetkort, men då har det mycket minne vilket låter dem sälja det dyrare utan att höja produktionskostnaden så jätte mycket.

ska du ha mycket minne på kortet så ska du ha ett BRA kort, alltså ett high-end kort, så som tex. 79*0, 8800, X19*0 m.fl. skulle man vilja och betalar bra så skulle man nog kunna få något att bygga ett 9250 med 2GB VRAM, men vad skulle detta ge? inte ett skit!!

Av Matte_Lind

ett tips är att... SÖKA!!!

alla dessa delar är nya delar som m¨ånga använder och det är verkligen inte svårt att hitta andra trådar om dessa, jan lova att det finns ett X antal trådar om att klocka dessa delar, finns till och med en typ "C2D klockning for dummies" guide. (i alla fall en nybörjar överklocknings guide)

här har du en jätte bra sida att söka på också http://www.google.se

Av Matte_Lind

magnusa, för det första så står det även att de är med AGP interface och G80-kortet finns endast till PCI-e vad jag vet

för det andra så håller jag helt med, han har nog troligtvis inte köpt alla dessa kort han ljuger säkert bara, men även om man har gjort det så tycker jag bara att han är dummare som har gjort det.

jag skulle i alla fall finna mer glädje i att ta en tusenlapp och tända eld på den än att köpa massa skit som jagi ne kommer att använda

Av Matte_Lind

Alltså vad är det för skit om att HL2 skulle kräva 512MB VRAM sör att STARTA?!
Jag har kört det på ett GF4 MX440 med 64MB VRAM, du är ju full grabben.

Just nu håller jag mitt fina Half-Life2 orginal fodral i handen, hmm läser "Minimum Requirements"
Nej men titta det står ju att man endast behöver 256MB VANLIGT RAM!

Okej att det inte står något specifikt om hur mycket VRAM (till trådkaparen som inte verkar kunna mycket om GFX:s så är VRAM den RAM:en som sitter på grafikkortet http://sv.wikipedia.org/wiki/VRAM ) men jag finner det högst osannolikt att ett spel skulle kräva dubbelt så mycket VRAM än vanligt RAM (som är minimun rekomenterat) för att änns starta.

Kan du ingenting eller kan backa upp någon fakta på annat håll, VAR TYST!

Ursäkta mig men jag blir lite pprörd när han snackar skit om ett av tidernas bästa spel!

Av Matte_Lind

ddetär najs

det var väl att du hade högst poäng i 03 med det kortet va?

Av Matte_Lind

okej, tackar skruvis,

när det gäller processorer så finns det ju WR innom att ha klockat en speciell processor så mycket som möjligt och att få så höra poäng i typ 3D Mark CPU test (som jag fattat det)

innom grafikkort, så finns det ju WR i att få så mycket poäng i 3D Mark, Aquamark och massa program, men går det att liksom ha WR i att klocka ett speciellt kort så högt som möjligt med?

Av Matte_Lind

okej, det enda jag hittar är typ då att man kan söka, men har du hittat en lång lista så får du görna förklara hur man kommer till den

Av Matte_Lind

nej visst fanns inte en direkt länk till den, men om någon skriver "kolla på hwbot" så är det inte så svårt att förstå att sidan heter såm och då kör man med lite google.se och söker på hwbot, den första som kommer upp är då hwbot.org *klick* och så är man inne

om den är "konsitg" eller ej är väl ändå ett personligt tycke, bara för att du inte finer den så så kan ju andra göra det.

aja nu struntar vi i det här.

men liskom, det verkar ju finnas ganska så många sidor, men alla har ju inte precis lika scores, vissa är från typ -04/-05 så hur vet man om det man kollar på verkligen är WR?

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skruvis
Nej länken finns inte däremot namnet hwbot.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Matte_Lind
hmm den där hwbot var lite konstig tycker jag, hittade inte heller så mycket rekkiord där, mest typ jämförelser i prestanda.

tackar vega för den braiga länken, dock så fanns ej PIII med :/

är det ingen som har nån liknande sida men med _Grafikkort_??

här skriver i alla fall jag själv att jag tyckte att sidan var lite kostig, det tycker jag att det påvisar att jag virit inne på sidan

Av Matte_Lind

skruvis, som de ser så är den länken redan skriven i tråden

är lite osäker på en sak, som det står tex. Pentium 3 800 MHz, menar dem då att det är en p3 800MHz @ 800Mhz, eller bara att det är en 800MHz:are från börjar men att man får klocka hur mycket man vill?

Av Matte_Lind

ja, men är det liksom _Världsrekordet_ då? det frågade jag ju.
om det är tex att i 3DMark01 med en pII 450MHz och ett F4 TI så fick den som har högst 2356P (detta är ett helt påhittat fall) och jag fick med samma delar 3467P har jag WR i 3DMark01 med de delarna då?

Av Matte_Lind

hmm den där hwbot var lite konstig tycker jag, hittade inte heller så mycket rekkiord där, mest typ jämförelser i prestanda.

tackar vega för den braiga länken, dock så fanns ej PIII med :/

är det ingen som har nån liknande sida men med _Grafikkort_??

Av Matte_Lind

mm tack, det var inte riktigt vad jag sökte men.
skulle gärna ha över grafikkort, lite äldre sådana som mx440, 9200, 9250.

men jag hittade en sak som ja sökte, WR på en speciell CPU
(de hade typ de flesta processorerna, org klock, OC klock, Vcore, kylning och så, väldigt bra om man vill ha WR:en på en speciel CPU om det gäller att få så hör klock på den som möjligt.)

Av Matte_Lind

Lista med WR innom överklockning och typ 3D Mark

Är det någon som vet vart det kan finnas en lista med världsrekorden för överklockning på specifika delar, eller 3d Mark rekord med specofoka delar?

Har varit inne på futuremark.com och kollat på ORB:sen, men de som finns där, är det det hötsta nån har fått med tex. A64, 6600, 3Dmark03 som gäller för det högsta i världen?

Alltså det jag skulle vilja ha är att kunna få reda på vad världsrekordet på att klocka tex. 9600 så högt det går och hur många 3D Mark de fick med det kortet.

Jag har letat ganskaså mycket på google och sökr på "wr, world record, olika grafikkort, lista" osv. men hittar inget.

Vore mycket vänligt om någon kunde hälpa mig att hitta nogon sorts lista, en sida där man kan söka på specifika grafikkort för att ta reda på WR, eller på något annat sätt få reda på det.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

det måste ju gå att lösa på något annat sätt, men går inte det så blir jag väl i proinsip tvungen att ha det som det är och hoppas på att det går över, för formatera gör jag inte!

Av Matte_Lind

Fel på DirectDraw!

När jag försöker starta upp spelet Fable: The Lost Chapters så får jag följande meddelande:

"A problem occurred initializing DirectDraw. Hardware acceleration may be disabled, please run DXDIAG."

Hardware acceleration har jag givetvis inställt på max, enligt dxdiag så funkar allt felfritt förutom en liten detalj. DirectDraw är inte "Disable" den knapen är helt grå och går inte att klika på, sen till vänster så står det "Not Available" Precis likadant är det på "AGP Texture" Men på Direct3D där är allt som det ska vara, det är på "Enable" och om man vill går det att klicka till "Disable".

Bild på mitt dxdiag fönster:
http://picasaweb.google.co.uk/ml12345678910/UntitledAlbum/pho...

Det konstiga är då att jag görde igenom båda testen (DirectDraw och Direct3D) och det funkade jätte bra (förutom D3D 7, men 8 och 9 funkade)

Så vad har jag försökt med då?
Jag har installerat om alla drivrutiner ett par gånger, provar med lite olika (91.48, 93,71) jag har sökt i forumet och sökt på google som fan, jag hittade några microsoftsidor som skulle kunna ha hjälpt mig, föjlde precis som det stod men nej det löste inte ett skit. Jag har till coh med provar hjälp guiden i windows utan lycka.

Och efter att suttit och hållit på fram till kl 6 i morse så orkar jag inte mer.

Info:
DX 9.0c December -06 versionen.
nVidia WHQL 93.71
LeadTek A400 nVidia GeForce 6800LE 128MB VRAM AGP @ 12/6 400/800

Det jag har funderat på är om det är något fel på mitt DirectX, okej att dxdiag säger att allt är bra och inga filer fattas eller nått men det kan ju vara fel i alla fall. Ska jag prova att avinstallera det och installera en äldre version av 9.0c ? (men hur avinstallerar med DX i så fall?)

Mycket tackasam för hjälp, MVH Mathias

Av Matte_Lind

Explorer funkar inte vid uppstrart.

Japp ni läste helt rätt.

Varje gång jag startar upp min dator så funkar inte explorer, hela satrmenyn är "inaktiv" och om jag klickar någonstans på den (på "start", snabbstarts knapparna eller någong annanstans) så blir det bara *dong!* (ljudet)

Det jag får gör är att klicka crtl, alt, del och in på processes och stänga av explorer för att senan starta upp det manuellt igen. Efter det så kan jag använda datorn fullt ut igen.

Detta startade för några dagar sen tror jag, men nu har det blivit så varje gång jag startar datorn och det börjar bli extremt drygt att behöva göra detta varje gång!

Tänkte köra igenom en komplett scna disk av den hårddiksen men så nu när jag startade datorn och den skulle köras (hade schemalagt det förra gången jag hade datorn på) så typ sa den nästan på en gång att allt var klart och det var det garanterat inte, men men, får köra nästa gång med.

Är det någon som vet hur man på något sätt kan lösa det här?
Och jg säger det på en gång, Nej! jag tänker inte formatera om min dator inse det så det är ingen mening at ni håller på att gnälla om det!

MVH Mathias

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mx
Maximalt antal poäng i 3Dmark06 är dock inte den enda grenen man kan tävla i. Ta fram det där gamla gf4 mx440 som skräpar i garderoben, voltmodda det, sänk ned radiatorn i en hink med is + salt och sikta på världsrekord med mx440 istället!

nu när du ändå tar up det om WR i specifika delar, är det någon som ve hur man kan kolla upp i någon lista vad WR:et ligger på på tex. ATi RADEON 9250 AGP? Skulle vara kul att kuna få tar på en sån lista och se om det finns något kul att sattsa på, som flytande kväve på det nyligen namnda kortet eller liknande bara för kul

nej nu ska jag sova, återkommer lite senare i dag, efter min lilla "natt"sömn