Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gabriel15
är man student kan man förmodligen inte hosta upp 30k,men då får man gå i skolan tills man får ett jobb.
jobbar man och verkligen går in för att bencha så räcker pengarna ihop.

och sen att dom flästa kan lära sig vet jag inte hur bra det stämmer men i så fall borde väl dom flästa kunna skaffa sig ett jobb o tjäna egna pengar också?

gabriel, gabriel, gabriel. du missar ju hela poängen, det handlade ju om att han itne skulle bry sig utifall en 12åring slogvärldsrekort då det går att lära sig klocka (vilket börjar bli mer och mer populärt, inte bara för att få bättre prestanda uten även för att det är kul.
men för en 12åring så går det hon inte riktigt att hosta upp 30 000kr.

även sen när du har ett jobb så är ju 30 000kr myckey pengar, visst får man ju prioritera vad man anser viktigt i livet, ska man ut med vännerna på krogen eller ska man köpa delar till sin dator?

Av Matte_Lind

men om man kollar på innehavarna av världsrekorden i de olika 3dMark:en så är det ju inte billiga delar de leker med.

Nu håller ju vissa på med 8800GTX och en QX6700
Här pratar vi då grafikkort för över 6000kr och processor för 8750kr
sen ska du ha minnen för 2-3000kr, mobo för 3000kr, kör du med vappochil så är det ju runt 5-6000kr, sen vill du kanska ha 2st, en till GFX och en till CPU. Detta än nu ca 31 000kr.

En student har ju knappast råd med det, och en liten 12åring (oftast i allafall, självklart finns det ju undantag) har inte heller råd med denna utrusstning.

sen så JA du måste kunna klocka, och inte bara kunna klocka, du ksa kunna extremklocka dina delar. det tar tid att lära sig! men att lära sig, det kan de lesta om man bara vill, att hosta upp 30 000kr kan inte alla!

jag har läst ganska så mycket om smpc (har funderingar på att ställa upp där möjligen) där har de flera tävlingar, en där det gäller att ha så höra poäng i 3D Mark och så ska du vara en bra klockare och ha dyra delar (alternativt om du är en mycket duktig klockare så finns det möjlighet till sponsring av delar)
och så har de sin tävling där det gäller att klocka så hört procentuellt. senste vinnaren klockade väl en Pentum II:a (eller en celeron kommer inte riktigt ihåg i skrivandets stund) en sådan är inge dyr, det enda som kostar lite är väl kylningem men det behövs oftast ingen superkylning på dessa delar då de inte blir alt för varma.

sådär, nu har jag fått skriva lite och få ur mig det ur kroppen, då ska jag återgå till min film som det är 1 timme och 45 minuter kvar på (kan inte sova så :/ )

Av Matte_Lind

jag hade ett liknande problem på en dator förut, men det var så att jag bara kunde ha nVidia kort i, provade med 2st av mina nVidia kort, alla funkade, provade med 3st av mina ATI kort och inget funkade, provar alla korten i 2st andra datorer, alla funkade.
Problemet var troligen för att på moderkortet så hade jag ett nVidia GFX integrerat och då ville den helt enkelg inte ta emot ATI (självfallet hade jag inaktiverat det integrerade)
hörde även av nån kille att han hade haft sama problemoch han sa bara, via moderkort vill helt enkelt inte.

så går det inte så går det inte, och då var ju det tråkigt.

jag löste mitt problem i alla fall, tog den datorn, kopplar ur den helt, ringer en kompis, han kommer vi lägger datorn utomhus, gick och hämtade en slägga och ett järnspett och slog sönder hela skite (har bilder jag kan lägga upp om ni vill se hur kul man kan ha ) jag gick vidare i livet och tänker inte så ofta på det mer. (har inten brist på datorer (5st i dagsläget och en MacBook ska komma snart) så jag är glar i alla fall )

Av Matte_Lind

mm, men i alla fall så säger han ju då emot sig, eftersom det är ju just vad de här ungarna har gjoprt, de har ju klockat.
eller så är det alternative 2 som jag skrev, att de är rikemansbarn som får en väldigt hög "veckopeng"

Av Matte_Lind

antigen så "Har" dem de datorerna eller så är det rikemansbarn (lols)

men sonic, du undrar hur dessa 13åringar kan ha sina datorer när du själv skrivet att du är 16år och började klocka för 4-5år edan, det var alltså när du var säg 12år, och du skriver at du då hade veckopeng så då var klockning rätt najs. säger du inte lite emot dig själv i det läget?'

Den som spar, han har

Av Matte_Lind

håller helt med Happen, bra skrivet

Av Matte_Lind

fråga till trådskaparen. när du skackar om åldern på benchare, menar du i allmenhet då eller snackar vi om de lite med seriösa extremklockarna som Kinc ect. ?
de flesta av dem brrukar ju vara lite äldre än 15år då de jobbar och får ihop pengar till delar på det sättet (förutom många stora klockare som då är sponsrade)

kan ju tillägga att jag var 6år när jag började "optimera" datorn, satt i Windows 95 och tog bort (enligt mig) obödigheter i Windows som bara käkade RAM, är idag 17år ioch fyller 18 om ett par månader och klockar ju nu mycket mer seriöst de flesta delarna i datorn som går att klocka, allt från att klocka CPU/GPU till att override:a min skärm (har planer på att dra igång lite seriös kväve klockning med en polare också)

Av Matte_Lind

okej, tack så mycket för hjälpen, ska meddela honom det här imorgon

Av Matte_Lind

okej, men det verkar ju bra, då blir det inte så stort problem att välja sen då,

ja tack ,det vore mycket vänligt.
prova att bara googla på "Fujitsu Siemens AMILO-D P4"
ser fins ju olika versioner av den och det är ju inte den som är på 3.2 GHz antar jag då datorn är 4-5år gammal (kostade då 20-25 000kr)

Av Matte_Lind

okej, jo det är sant (att jag inte tänkte på det *släpar mig själv*)

någon som är bra på tyska för nästintill allt jag hittar om datorn på google är på tyska (vissa på typ spanska också)

då kommer en ny fråga, vad kostar ett PCMCIA W-LAN kort ungefär?
han vill ha det så billigt som möjligt.

det som det ska vara till för att endast surfning och den KAN INTE vara över 24 Mbps. han behöver inte något snabbt nätverk mellan datorerna (han behöver inget nätverk mellan dem alls)

Av Matte_Lind

jo men det är så att jagi nte hittar hans modell på fujitsus hhemsida (den är några år gammal) och då det inte är min har jag inte tillgång till att kolla på den fysiskt.

jag pratade lite mer med honom och han hade inte änns tänkt tanken på att ha datorerna ihopkopplade. så det enda han vill är att ha internet på den bärbara.

men om man köpet en USB 2.0 dongle på 54 Mbps, och sätter den i USB 1.1, kommer han då komma upp i de 24 Mbps som de betalar för (det kommer ju självklart att vara lägre så man aldrig riktigt kommer upp i de hastigheterna som leverantörerna "lovar" de säger ju faktiskt bara "upp till") och sen så kommer ju flera datorer dela på uppkopplingen genom en W-LAN router så)

Av Matte_Lind

USB 2.0 Wifi dongle i USB 1.1 Laptop, samt kring frågor.

En kompis till mig har skaffat bredband och de tänkte köra W-LAN och de har en lite äldra bärbar dator som han vill kunna koppla upp på nätet. Men det är så att näverkskortet som sitter i datorn är paj.

Modell på laptop: Fujitsu Siemens AMILO-D P4

FS själva har inte nån info om modellen på deras hemsida så den är ett par år gammal. Det jag tänkte först var om man skulle ta och skaffa ett PC-card wifi-kort till honom men då jag inte vet helt säkert om det finns det på laptopen och om det är I eller II.

Så jag tänkte istället att han skulle köpa en USB wifi dongle.
Med det är så att hans bärbara dator bara har USB 1 och alla wifi USB:er är alltid USB 2 (oftast hi-speed) så det jag tänkte på hur det kommer gå med ett sådant i en USB 1:a?

Kollade lite snabbt bara på 2 kort från komplett.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=327826 195:- Cnet
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=315242 295:- Netgear

KOmmentarer eller andra lösningar, allt är välkommet, målet är att han ska kunna få trådlöst internet på sin laptop, Fujitsu Siemens AMILO-D P4.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

sälj den på blocket så får du mer.

ett STORT tips när du vill veta vad den kan vara värt är att gå in på tex. blocket.se och kolla på andra liknande datorer vad de har laggt upp dem för.

bättre är att kolla på tradera.se och kolla vad folk faktiskt bjuder på datorerna.

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SCORPIUS
Men om du sätter den på 200 så är det ju 400 den körs i.
166 är 333.

Det du snackar här är FSB och DDR, FSB är det som CU och det mesta i datorn går efter, men minnena vill ha högre frekvens så de går i DDR (inte de älsta minnena) och då kärs dem i FSBx2 OM man har det inställt så att dividern är satt till ex. 1:1, 2:2, 5:5 så att de går lika, dividerna går ju även att ha på tex. 1:2. Divider är hur minnenas MHz ska gå i förhållande till processorns FSB.

Så att om du sätter den på 200MHz FSB så körs inte "DEN" i 400, det är då minnena som kommer att gå i 400MHz (förutsatt att det är DDR minnen ichg att dividern är ex. 1:1) Så blanda inte ihop processorns frekvens med RAM:ens.

Av Matte_Lind

EDIT!!

*****************************************************
Har nu idag när jag satte på datorn sett att det fanns flera processer.<b> searchprotocolhost.exe, searchfilterhost.exe och searchindexer.exe </b>
Detta gjorde mig givetvis mer misstänksamm men efter en stunds letande så hittade jag väldigt mycket från MSDN, TecNet och Microsoft support forum så det verkar ju som delar av Windows, dock så hittade jag info om att en av dem (tror att det var filterhost) var en del av Windows Vista, som jag skrivit tidigare så kör jag XP Pro.

vilketsom så verkar det vara som så att detta bara är delar av windows och förhoppningsvis inget att oroa sig för.

******************************************************

nja bara för att en sak kommer tillbaka så måste det inte vara begativt, tex. så om du stänger av expolorer.exe så startas den upp igen eftersom det är en del av windows.

den finns inte i mscinfig, det var dte första jag kollade typ.

får sätta mig och kolla igenom hela registret manuellt (litar inte så mycket på alla "regcleaner" skit)

men inget har velat ha tillgång till internet, så så jätte farligt är det nog inte.

Av Matte_Lind

serchindexer.exe, ??

Den här skiten kom upp för ett tag sen.

Ja, jag har sökt här på forumet och på google utan resultat (på google hittade jag en till med samma problem, men han hade bara löst det men inte sagt hur)

jag har kollat igenom listan med services (services.msc i kör)

den finns på Task Manager där jag ständigt stänger av den men den kommer tillbaka.

jag har tagit bort så att den inte indexerar mina hårddiskar.

då jag inte själv har valt att ha denna service där och inte heöller kan få borte den på vanligt vid så ser jag den som ett virut även om det är Microsoft sjhälva som gjort den.
jag vill inte ha den där och den skall utplånas till varje pris!!

(självfallet har jag virus scannat datorn flera gånger, den har aldrig velat ha internet åtkomst enligt min branvvägg (kör ej win BV:n)

den har ju inte funnits där förut så den kan ju knappast behövas.

allt ni kan behöva veta är att jag har ett Windows XP Professional Engelskt
(självklart är det ett orginal och det är fullt uppdaterat)
Jag har 2st hårddiskar, en på 38GB och en på 250GB.
den lilla har mitt operativsystem, viktiga saketr, små program och den andra har övriga saker (jag spelar inte spel så det har inget med spel att göra att jag har tankat hem nått skit och fått virus av nått noob crack)

Av Matte_Lind

hmm okej,

"CPU - Socket Socket 462 , supporting AMD Athlon, Athlon XP, Duron
- FSB 333/266/200 MHz"
http://www.asrock.com/product/K7S8X.htm

så det ska ju klara en högre FSB, men kolla i manualen och leta upp där det står hur du ska bygla för att få olika core clocks och så kollar du och jämför med hur det ser ut på ditt moderkort.

Av Matte_Lind

typ clock frequency, CPU clock, eller liknande kan det heta,

här har du länk till BIOS uppdateringar:
http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=K7S8X#bios
(den nyaste: "Support AMD Sempron 3000+ CPU." sempron och Athlon är typ samma sak kan man säga)

suttit och läst manualen till ditt mobo nu.
för att ändra FSB på ditt moderkort så ska du antigen jumpra (sätta en liten metallbygel/lar på ett visst sätt på moderkortet. den det ska även gå att ställa in manuellt i BIOS.

gå in i BIOS, klicka itll häger och in på "Advanced"
Den översta raden borde vara "CPU Host Frequency" och är säkert inställd på "By Jumper" denna ändrar till något annat än "Jumper" så att u kan fixa allt manuellt. (välj "Manual") och sedan går du ner en rad (den som är indragen till höger) som borde heta "Actual Frequency" och ställ in där vilken MHz du vill att CPUn ska gå i.

Då du har en AMD Athlon "Barton" 3000+ så borde den på i 333MHz.
(i alla fall enligt vad jag har lärt mig och allt jag hittar på google nu)

då jag inte är helt säker på det här med att ställa in din FSB själv (RAM minnena går ju på "Auto" och då brukar ofta då ligga 1:1 med CPU:ns FSB och så skulle dina minnen köras i 666MHz DDR och känns inge bra. (jag kör själv min i 3200+ @200x11 och då går minnena i DDR400 vilket de ska göra))
så jag tycker att du ska vänta tills någon som är helt säker på hur du ska göra skriver, elelr så kan du testa själv, ,amn lär sig inget av att bara göra som alla säger hela tiden, man måste våga prova lite själv också

här har du för övrigt en länk till manualen till ditt mobo.
http://download.asrock.com/manual/K7S8X.pdf

Lycka till nu

Av Matte_Lind

hmm kan vara BIOSet som fått fnatt, kolla lite där och leta upp FSB och kolla vad del ligger på. då du har en Barton 3000+ så borde FSBn ligga på 333, och om den är på 1700+ borde(kan dock variera lite) ligga på 133.

Kolla upp detta, är det bara att moderkortet har klockat ner den så kan det vara att bara klocka upp den igen, är det illa så kan moderkortets flashminne till BIOSet ha pajat och det kommer då inte gå att spara något, då finns nog tyvär inte så mycket mer att göra än att köpa nytt.

Av Matte_Lind

jo jag tycker att de borde se att jag inte har gjort nåt, menar OM jag skulle lyckas få isär den så tror jg inte att jag skulle få ihop den lika snyggt som den siter just nu.

ekner: nja tyvär har jag inte det :/

nej nu blir det väl bara att vänta på att min kompis jag beställde med kommer hem från tyskland så att han kan skicka tillbaka den.