Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

koej, men då väntar jag helt enkelt med att tanka ner DX10, jo att .NET 3.0 var med visste jag, men dock inte hur ny den var.

någon som vet om det finns bågot word eller liknande till Vista?
dem som jag har är ju bara till XP, hur bra kommer dessa fungera?

EDIT:

"Haxor": som jag skrev så har EJ mitt kort de, men tex. så har jag haft DX8 kort och haft DX9 installerat i alla fall, bara för att hårdvaran inte stödjer det så kan man ju i alla fal installera så att man har det mjukvaru!:

EDIT:2

Bacon: jag pluggar IT och har fått via min skola, som är MSDN och får kopior till oss elever! (alla får egna nycklar och allt!)

Av Matte_Lind

Siter i min LAGLIGA Vista, vilket DX ska jag ha? (och lite andra uppdates?)

Hejsan.

Jo nu sitter jag här i Windows Vista, och nej jag har inte laddat hem det och crackat det eller liknande, jag har fått en laglig och fullverision via MSDN.
Nu funerar jag bara lite på vilka uppdateringar jag ska ladda hem som inte win update fixar.

Bl.a. så tänkte jag på om jag ska dra hem .NET 3.0, och sedan vilket DirectX jag ska köra med, kommer det något DX10 snart eller? (inte för att jag har ett DX10 hårdvaru GFX men man kan ju köra med det mjukvaru)

Något annat jag bör tänka på att fixa?

MVH Mathias

Av Matte_Lind

okej, vad är det att tänka på då när man ska flasha om mobo då?
alltid trevligt med lite tips

Av Matte_Lind

Sonic: okej? emm alltså det här är ett forum, just här diskuteras kylning och överklockning. detta är alltså inte någon kontakt annons sajt som du verkar tro attt det är.

sorry men kunde inte hålla mig
men liksom du skrev 7 rader och 2st var OnT så det är typ 28%
och alltså 72% som var helt off.

Av Matte_Lind

kollade på en hemsida där man kan jämföra grafikkort, då jämförde jag mitt kort och klockade upp det så som jag har det och jämförde med ett X1950Pro AGP och jag tycker inte att det var så stor skillnad. Inte så stor att det är värt 2000kr i alla fall.

Nej, det blir noginget nytt grafikkort till denna dator den här gången, då uppgraderar jag hellre min MacBook med lite mer minne när jag köper den

Men tack för hjälpen allihopa, då ska jag meddela honom att jag tvär inte skall köpa hans kort.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

okej, tackar för alla svar,

lincoln: ja, kortet är fullt upplåts till 16 pipor och (antagligen) klockat till XT med.

anledningen til att jag har ett AGP system är attj ag just nu sitter på 5st startionära datorer och snart kommer min MacBook.

så startionära med PCI-e har jag och är inte på jackt efter ett till just nu (om inte någgot "special" erbjudande som inte går att motstå)

att spara pengar är inte hellet något problem, det var mer om det var bättre än mitt kort (och att det var så pass mycket bättre att det är värt 800kr) som jag tänkte.

ett X1950PRO måste ju ge skillnad så det vore om jag sålde mitt kort och köpte ett sånt.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=327837 2099kr

är det någon skillnad på detta och de andra som finns för upp till ca 3100kr
är det bara att det är olika klockade eller? för då köper jag ett billigto ch klockar det själv.

vad tror ni att man kan få för mitt kort då?

LeadTek A400 nVidia GeForce 6800LE upplåst till 12/6 och klockat till 400/800 utan problem. svalt. går ju att Vmoda med WinFox. Har den _STORA_ koppar kylningen. helt perfekt skick, allt finns med, alla sladdar som kom med, skivorna, kartongen i bra skick den med. plastpåsarna finns till och med kvar så allt kommer med.
viss sopport för att klocka det och så kan fås.

i vilka intervaller kan priset ligga på?

Av Matte_Lind

6800 vs. X800 @ XT, AGP.

Jo jag undrar helt enkelt, vilket är att föredra?

Jag har ett leadTek 6800LE 8/4 300/700 @ 12/6 400/800.
Det är det med den stora "kopparplattan" 128MB VRAM.

Har nu ett erbjudande på ett X800 @ XT med en zalman VF700 Cu kylare på för ca 800kr.

Jag har kollat på en del tester med de utförs ju med ett X800 XT mot ett 6800 ULTRA. Mitt är ju sämre än ett ultra och det har varit väldigt jämt i de testerna.

ATi klarar ju AA och AF bättre men mitt 6800 har ju SM 3.9 och X800 har ju bara SM 2.0b.

Vilket skulle ni välja?
Fördelar och nackdelar?
Är det värt det?

Snälla hjälp mig i mitt beslut.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

okej, så du tror alltså att nätagget blivit sämte med tiden och nu inte lklarar av att leverera lika mycket spänning längre eller?

tycker ändå att det verkar konstigt, (säger inte emot dig eller nått ,tycker bara att et låter ologiskt) att den skulle automatiskt skulle klockas ner, men tanke på att det är äldre processorer vi pratar om,

idag finns det ju "liknande" tekniken, Cool'n quiet som klockar ner om man inte använder den så mycket.

att mobot skulle göra det för att deti ne finns ström tycker jag låter konstigt, borde inte starta alls då.

Av Matte_Lind

voodoodockan: vill inte låta nedlåtande eller något, undrar bara av nyfiken het.

men vad är det som får dig att tro att det är nätagget som gör så att processorn inte går som den ska?

Av Matte_Lind

Konstigheter i BIOS gällande CPU frekvens inställningarna och så.

Jag har ett MSI KT3 (någon variant, hittar inte riktigt någon som passar helt bra Ultra, Ultra 2 m.fl.) I det sitter deten AMD Athlon "Barton" 2500+ 166x11. Jag har haft lite problem med att öka FSB direkt i BIOS med detta mobo så jag kom påatt jag bara kan köra på multipel ändring, så jag ändrade från 11 till 12.5 som det ska vara för ett 3000+ som går på 166i FSB. Dock så får jag inte den till att bli något annat än 2800+ enligt Windows (och när man startar upp datorn) Det skilljer inget mellan de olika Barton processorerna så jag tycker att de borde bli en 3000+ vis 166x12.5.

Sern är det också det att i mitt BIOS, när jag ska ställa in min multipel så typ "buggar" den sig.

Där man ändrar multipeln så ser alternativen ut så här.

x14
x15
x6
x7
x8
x9
x10
x11
x11,5
x12
x12,5/13

Det jag nu kör på att 12,5/13 (dock så enligt Fuzzy Logic 4 så ligger den bara på 12,5 och aldrig på 13)

Sen när jag skulle dra upp den till x14 spå blir det istället gånger 5 och processorn ligger då på 830MHz ist'llet för runt 2300 som de borde göra.

Av detta drar jag slutsattsen att x14 och x15 egentligen står för x5 respektive x5,5. Men varför blir det fel så att det står 14 och 15 för istället?

jag har aldrig uppdaterat mitt BIOS då jag aldrig haft problem med mitt mobo men jag har nu kollat på de olika uppdateringarna och en är just för att det ska funka med Barton 3000+ så jag funderar på att uppdatera till den och se om mitt mobo vill igenkänna den som en 3000+ när jag kör på 166x12,5.

Det har jag dock en fråga om, det har ju kommit ett par uppdateringar innan den updateringen, måste jag uppdatera alla som är innan också då för att få de saker som de ger eller är det bara att ta den nyaste på en gång?

MVH Mathias

Av Matte_Lind

grejen är att lunarfjortisarna har börjar sin vandring på swec. då de tror att de är coola för att de skriver här och att de kan något, detta är ju ett prackt exemplar på att de egentligen itne ha ett skit!

Av Matte_Lind

tydligen kom inte min post jag skickade, den var i alla fall till 13th.Marine
tor att jag skrev nått:

att jag hålelr med dig att just nu är det intel som är bättre och när de lanserar sina nya 45nm processorer kommer de kanske fortfarande vara det, men ajg tror att AMD kommer att gå in stenhårt för att återta titels som störst innom processormarknadem.

men som sagt så får vi helt enkelt se hur det blir i framtiden.

Av Matte_Lind

hehe visst, det är ju kul att hjälpa, vet själv när man brehövde mycket hjälp, var det ju alltid kul när folk verkligen hjälpte en, så nu återjäldar jag väl det bara

tyvär hittade jag inget just nu och nu ska jag iväg på träning, men när jag kommer hemme eller imorgn så ska jag försöka leta meraoch e om jag hittar något. hittade tyvär inget i din manual när jag kollade lite snabbt :/

Av Matte_Lind

BIOS uppdateringer, uppd. den nya allt?

Jo jag kom på det när jag satt och bläddrade mellan de olika BIOs uppdateringarna jag hittade till mitt mobo, och kom på det, det står ju hela tiden vad den nya releasen uppdaterar, men om man vill ha den senaste BIOS:en, måste man då sitta och uppdatera varenda BIOS uppdatering som finns då eller? menar, de tar ju upp lika mycket hela tiden och ibland mindre, så det borde ju inte vara de äldre uppdateringarna i den nyaste versionen, eller?

Av Matte_Lind

hmm kan ju stå på mobo (nån bygel eller nått) med tanke på att din FSB gick att ändra på mobo.

tyvär kan jag inte exakt vad det heter men i mittt BIOS så heter det *humhum* Ratio (möjligen Core Ratio, CPU Ratio, eller nått liknande)

har kollat lite mer och hittade att ett 3000+ ska ligga på (och det går via 166 FSB:n) på 12.5 i Multipel, dock så provade jag att klocka min egna Batoron på detta sätt och fick endast den till att Windows tror att det är en 2800+, ställde in på 166x12,5.

men leta igenom den delen av BIOS som du kunde ändra FSB och så, så får vi hoppas på att du hittar nått,

kom nu på också att jag kan ju kolla i din manual om jag hittar mnågot, ååterkommer om jag hittar något givande.

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gabriel15
va du än gör köp inte amd så blir det bra

jag säger då rakt emot.

köp AMD! ner med intel.

Av Matte_Lind

det kan ju vara din multipel som spökar, kanske att den ska ligga på... nu vet jag inte något säkert så jag tar ett annat exempel.

min Barton 2500+ ligger på 166(FSB) x 11 (Multipel)
men den kört på 200(FSB, 400DDR) x 11 (multipel) men det för dig skulle ju kunna ha blivit så att den inte är på 11 (i detta hypotetiska fallet och det är alltså inte de exakta siffrorna som det ska vara för dig) utan kanske hoppat net till 9.

detta skulle då ge att den ligger på 200x9 = 1800 (MHz) som motsvarar 2500+ istället för att ligga på 200x11 = 2200 som motsvarar 3200+.

kan vara detta som är problemet för dig, kolla vad min multipel står på.

Av Matte_Lind

DeaN: jag går alltid in på *.se men blir ju på en gång automatiskt redirectad till *.com

Edit: men för mig är dte inga problem att öppna nya fönster(för mig flickar FireFox) skriver bla. just nu i en ny flik utan problem.

brukar inte detta vara ett cookie fel, att du inte tillåter cookies att sparas som då lagrar datan så att du ör inloggad hela tiden?

Av Matte_Lind

jag tror nog också att det skulle bli svårt att dela upp OC och kylning till 2 (eller fler) olika trådar, det finns ju ganska många trådar med frågor kombinerat av klockning och kyling.

men det när iden med ett nybörjarforum tycket jag faktiskt inte låter dåligt, man behöver ju inte skapa en helt ny del, man ksulle kunna göra som med Processorerna (då finns det ju en Intel- och en AMD del) eller som förut då inte "Bärbara datorer" delen låg som en egen utan låg som en sorts underkategori.

och då ha en underkategori till OC/Kylning som då är för de lite mer "Nybörjar trådarna". det skulle nog ränsa upp gnaska så mycket i den stora dele då, just nu kommer et nya trådar hela tiden så om man skirver en tråd så är det borta nästan på en gång, och ligger på sida 2 just för att det skapas så många nya trådar om samma sak hela tiden eller att folk som inte kan förstå sig på reglerna som säger att man ska läsa FAQ:sen innan man skriver en tråd.

en annan sak för att kanske rensa upp dessa lite onödiga trådarna är att kanske sätta en "medlems ålder" på vissa trådar, finns ju en del dumma männsikor som skapar en användare, och gör en idiotisk tråd bara för "kul" och så, kanske att man då kunde ha att för att få skriva i den "riktiga" OC/Kylnings tråden så måste man varit medlem ett visst tag, och annars blir man hänvisad till "nybörjar tråden".

kanske införa en annans sorts "straffstapel" nu är det (vad jag vet) så att man kan få "varningar" eller "tillsägelser" och då ska man helt enkelt skärma sig, eller så kan man få "anmärkning" och om man får 2st sådana så blir man utkastad, kanske att man skulle ha ett lägre straff med, om du tex. skapar en "dålig" tråd så får de en li8ten anmärkning och har du fått 2-3st "små anmärkningar" så blir det en riktig anmärkning.

finns andra sidor som har så att om enns användare blivit avtängd så blockar de IP-adressen, så att det inte heller går att skapa en ny användare, dock så kan ju detta skapa lite problem om man är på tex. en skola och någon blir avstängd så att man själv inte kan logga in, då skulle i alla fall jag behöva hita på något nytt att göra på rasterna så det skulle nog tyvär inte kuna, men att man kanske kunde stänga av IP:n under en viss tid, kanske en halvtimme så att personer inte kan bli avstängda och sedan på en gång skapa en ny.

kom kanske av mig lite från OC/kylnings delen men.

MVH Mathias

Av Matte_Lind

undra om han kanske i själva verket har en annan användare nu och är med i våran diskusion just nu men under ett annat alias nånting att fundera mera över