Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

okej, bra, men alltså vad ska man säga till komplett då?
och viktigare, hur fort måste jag göra/ha gjort det?
är det något om 14dagar för att få reklamera? (vet bara att det är 14dagars öppetköp, men det är ju bara om den är oöppnad)

Av Matte_Lind

jag lägger upp på googles ida istället, tagit lite bilder.

här kommer de (tror att det ska funka)
http://picasaweb.google.co.uk/ml12345678910/UntitledAlbum

där är 2st bilder, jag vet att de inte är så bra (väldigt suddiga, i värsta fall får jag väl fixa till dem i photoshop) men dessa "jack" är kanske ca en halv milimetet höga, men det är inte bara det, hela ytan är lite skev också.

typ så här:

tänk er att ytan som ska sitta mot processorn är neråt.
själva kylaren är uppbyggd på så sätt att man tagit massa tunna metall bidetar och tryckt ihop, men vissa på min har blivit sneda så här:

llllllll|||l|ll|lllll

så att vissa av dessa sticker alltså "ut" och gör att det blir en ojämn yta :/

Av Matte_Lind

hmm bild kan jag ju ta men jag vet inte vart jag ska lägga upp den sen, ska kolla lite på det där så att jag kan fixa upop bilder på nätet via (typ) min gmail.

återkommer kanske med bilder snart.

okej, för att det är s åatt jag beställde tillsammans med en kompis i klassen och nu är han i tyskland. får vänta påa att han kommer tillbaka då så får han fixa det om jag måste skicka tillbaka den (det var han som beställde den här gången)

men jag ska se vad jag kan göra för att få upp en bild.

Av Matte_Lind

våga montera, ser konstig ut, zalman 7000B, lite brottom

Hej.

För ett tag sen så fick jag min nybveställda Zalman 7000B AlCu.

Den ska sitta på en AMD Athlon "Barton" 2500+ Socket A processor.

Nu är det bara så att själva "plana" utan som är underst som ska sitta mot processorn inte allt är plan!

Själva kylaren äe ju uppbyggd av massa tuna metallplattor men då tycker jag ju att de ska sitta jämnt men det upptäckte jag att vissa av dessa plattor är sneda och alltså blir det värsta "hacken" på den yta som ska sitta på CPUn.

hade de varit "innot" hade det inte gjort så mycket, bara att "spackla igen med AS5" men nu är det så att de är vissa som sticker ut!

En Socket A processor har ju ingen IHS som skyddar så det känns som att det är lite farligt att skruva på kylarwen när det är ett par "rakblad" som sticker ut hotiskt mot processor kärnan!

Vad ska jag göra, sätta dit den?

Ringa komplett och kräva en ny?

Eller vad?

MVH Mathias

Av Matte_Lind

Synca Mobil med PC, "No response from mobile"

Har nu köpt en ny mobil en LG KG800.
Vill då flytta med alla mina nummer från min Z107, så jag har syncat min gammla mobil mede outlook så alla nummer ligger i datorn, installerar programvaran för den nya telefonen och öppnar programmet för att synca med.

Där så hittar jag först mina nummer jag har från outlook men sen när jag då vill lägga öfer dem i min mobil så säger den att den inte hittar mobilen.

Att mobilden är inkopplar och på rätt sät vet jag, 1. på skärmen så står det att den är kopplad till USBn, 2. så kan jag gå in i telefonen via "Den här datorn" och hålla på med tex. musiken eller bilderna som ligger på den.

I "hjälpen" som finns för programmet står bara att jag ska kolla så att mobilen är ansluten och att programmet är inställt på rätt COM prot.

I programmet så blir det automatiskt COM port 7 (eller 3, har provat på 2st datorer) och det står då "LG USB Cabel (COM3)" i fältet jag ska välja COM port.
har jag mobilen i så kan jagi nte ändra COM port heller så rätt port måste det ju vara tycker jag.

De exakta medelandena som komemr upp är:

"No response from mobile."
"Please check connection or baudrate."

och

"Failed to read mobile."

MVH Mathias

Av Matte_Lind

gabriel15:
mm men det är så att vi båda går på gymnasiet (samma klass och så teknik så klart ) så vi jobbar väl inte så jätte mycket precis.

att överklocka kan vi båda redan bra, han är väl lite mer erfaren än vad jag är, han har redan kört med flytandekväve (som jag fattade det så var det mer bara på skoj satt prova, tror inte att de hade klockat nått då) och så körde han en gång mer "matoljelådan" och sänkte ner en hel dator i olja, som inte blev mer än 35 grader.

men de som blir sponsrade, blir de sponsrade av tex. komplett/datorbutiken och såna butiker som bara säljer varor eller är det direkt av tillverkarna de får sina prylar?

Av Matte_Lind

JAxen: jo så kan det nog vara, kom inte på någon annan just då men visste ju att kinc är grym på klocknig

gabriel15: jo det är sant, bra måste man ju vara, så i börjar får man nog ta och betala själv, och sen hoppas på det bästa (a)

michael123: haha, who knows har snackat med en kille och vi tänkte kanske börja lite med flytande käve klockning

Pudeln: men, men om jag gör detta så är det verkligen itne för att få sponsorer, då blir det bara för att det är kul! sen är det just det att om man får en sponsor så kan man ha ännu roligare genom att få så mycket mer möjligheter.

Av Matte_Lind

Hur får de egentligen sponsring?

Hej.

Jag undrar bara av ren nyfikenhet hur tex. kinc och alla andra extremklockare får sin sponsring så att de kan hålla på att testa alla nya delar hela tiden?

Av Matte_Lind

okej, men nu var det så att för det första så var det ett Comviq kort det handlade om och för det andra så är "problemet" redan löst.

de på comviq sa ju även att de kort (3G) som de skickade ut i börjar inte funkade i 2G (GSM) mobile, jag tror att det var ganska så nyligen de bytte för när jag sa att jag köpte min telefon med 3G kortet i våras så sa han att han trodde nog att det inte skulle vara något problem men att han skulle kolla i alla fall för säkerhetens skull, så troligen någon gång under 2005 så bytte de och skickade ut SIM-kort för 3G som även fungerade i 2G (GSM) mobiler.

Av Matte_Lind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Matte_Lind
jag vet att mobilen inte precis får 3G möjligheter men alltså kommer det att funka lika bra som att om jag hade ett 2G SIM-kort i min mobil?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killbom
du kommer inte att få 3g funktioner, men att skaffa ett 3g kort är gratis med de flesta operatörer

hehe jo jag vet, det var även en av de saker som jag skrev i mitt tråd inledning
grejen var även det att jag ville behålla mitt nummer, UTAN! något som helst krångel.

Av Matte_Lind

okej, tack så mycket för hjälpen.
jag pratade precis med Comviq/Tele2 Supporten och han kollade upp mitt SIM-kort jag hade och det stödde kombinationen av 2G och 3G (han sa samma sak, att i början så de allra fösta 3G kortet de skickade ut var rena 3G kort men jag (som köpte mitt i våras) hade ett som skulle fungera felfritt i min nya 2G mobil )

Av Matte_Lind

okej, men du är helt säker på att mitt Comviq 3G SIM-kort från i våras kommer fungera i min helt nya KG800 2G-mobil?

säger du jag så litar jag på dig, du är ju trots allt "Hedersmedlem"
(btw. vad har du gjort för att förtjäna den titeln?)

Av Matte_Lind

3G kort i 2G mobil? Snabbt snälla!

Hej.

Snabb fråga bara, hur går det med att ha ett 3G SIM-kort i en 2G-mobil?

jag vet att mobilen inte precis får 3G möjligheter men alltså kommer det att funka lika bra som att om jag hade ett 2G SIM-kort i min mobuil?

(har en 3G telefon nu med 3G kort och ska köpa en ny mobil med 2G och vill ha med mitt nummer till den utan nå krångel, så jag undrar om jag kan ta med mig mitt 3G kort till den nya 2G mobilen, till min nya 2G mobil köper jag med ett 3G kort som jag kör i min "gammla" 3G mobil)

MVH Mathias

Av Matte_Lind

okej, idagens läge så finns det väl bara 8800-korten som har stöd för DX10 men de är ju även de dyraste korten (om man räknar bort renderings/CAD kort)

men vad jag vet så ska det kortet du har då kunna köra Vista ordäntligt.

Av Matte_Lind

okej, men då är det kanske lite inaktivt med en 7000 grej då =/
men endå, den är ju relativt billig med tanke på att den kyler bra och är tyst.
(kollade runt lite på komplett.se nyss och såg att det även finns en 9000-serie.)

tid och lust, ja snart har jag lov, och då ska jag ta det lungt för det är så mycket i skolan just nu så tid har jag, lust att skriva om datorer har jag alltid, det är just det så gjort så att jag har så mycket nu i slutet, sitter på swec. för mycket och skriver.
men men det är det värt haha ^^

Av Matte_Lind

nej det behöver du inte, RAM:en så har du ju då 1 GB som är rekomenderat och så CPU så har du (teoretiskt) 3,8 GHz Dual Core och det rekomenderade är 1GHz (eftersom det itne står något så antar jag single core)
sen är det väl bara det där med grafikkortet, Windows Vista är ju ganska så grafiskt krävande och vad jag läst så kommer själva operativets gränssnitt kunna utnyttja DX10, då din dator du nu kanske köper är en "basdator" så lär den ju inte ha en grafikkort gör 6500kr, men vad är det för ett grafikkort som sitter i den?

jo, troligen något sådant

Av Matte_Lind

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/capable.mspx

"A Windows Vista Capable PC includes at least:

* A modern processor (at least 800MHz1).
* 512 MB of system memory.
* A graphics processor that is DirectX 9 capable."

"A Windows Vista Premium Ready PC includes at least:

* 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor1.
* 1 GB of system memory.
* Support for DirectX 9 graphics with a WDDM driver, 128 MB of graphics memory (minimum)2, Pixel Shader 2.0 and 32 bits per pixel.
* 40 GB of hard drive capacity with 15 GB free space.
* DVD-ROM Drive3.
* Audio output capability.
* Internet access capability."

OnT
Så ja, denna dator kommer klara det utmärkt!

OffT
WTF?!?! vad var det där om 6:or och satan egentligen Miclad?

Av Matte_Lind

Zalman CNPS 7000B, skriva en FAQ?

Hej.

Jag har nu idag fått hem min helt nya Zalman 7000B processor kylare, innan jag beställde den så läste jag gnaska så mycket om den och det verkar ju som att de flesta är nöjd med den.
Men det verkar ganska ofta komma upp frågor om det och hur bra den kyler osv.
Så jag tänkte om man skulle passa på att skriva en liten FAQ/Guide till den.

Denna kylare jag menar!
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302754 _AlCu_
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311462 _AlCu LED_
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302755 _Cu_
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311464 _Cu LED_

Det jag hade tänkt var att tex. fota lite och förklara lite enkelt när jag monterar den i mitt system, vad jag personligen tycker om den (ljudnivå mm.) och så självfallet mina tempraturer.
Sen att också andra som har den gärna får skriva in i tråden om kanske tips på saker när det gäller tex. montering och dylikt, deras tempraturer och så. Så kan man tex. kolla upp lite på ungefär hur bera den kyler till skillnad från stock kylare. (självfallet så är det ju då bara teoretiska temps man får då det alltid blir olika för alla men man får i alla fall kanske ett humm om hur den är)

Vet tex. att jag kommer få problem med mitt moderkort när jag ska montera den pga. att det sitter en kondensator lite för nära men det vet jag hur det ska lösas.

Vad tycker ni om denna idé? Kom gärna med idéer och tips på saker ni vill att jag ska skriva i så fall.

Dock så kommer det nog dröja en vecka innan jag kan skriva den (har så mycketr saker i skolan som ska vara klart innan jul och enda sättet jag kunde komma på för att hålla mig borta från min (en av dem) dator var att plocka ner hela skiten, så när jag är klar så blir det till att montera dit min nya kylare )

MVH Mathias

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Matte_Lind

köpa/skapa det där små "kuddarna" från Socket A processorerna.

Hej.

Jo det är så att jag snart får min nya Zalman 7000B AlCu
( http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311462 )

Den kommer sitta i en av mina datorer som nu har en AMD Athlon XP "Barton" Socket A processor.
Denna CPU har inget IHS och det är alltså inte allt för svårt svårt att få core crusch på den, det är något jag vill för allt i världen undvika!

På den Socket A, Athlon XP:n som satt i innan så fanns dessa små runda svarta "kuddar" kvar och satt i hörnen på processorn.
Den sålde jag när jag köpte en ny Socket A, A XP dock så på den nya fanns det inga sådana "kuddar".

Kuddarnas funktrion är att just avbelasta trycket mot själva kärnan lite så att det är mindre risk för att den krosas.

Hittills har jag bara haft min "stock" (i ren koppar) kylare på som sitter fast med den vanliga bygeln, men nu så får jag ju som sagt snart min Zalman kylare som sitter med skruvar och är något tyngre.

Så jag funderade på om det brukar gå och köpa såna här kuddar att sätta dit eller om jag själv kan lägga dit något som kan ha samma funktion?

Om det inte är någon som komemr på något så får jag väl helt enkelt strunta i dem och vara väldigt försiktig.

(Jag vill inte ha några andra kommentarer i denna tråd om något annat än det jag frågar efter och det är om dessa "kuddar" och frågor som är relevanta för detta. Alla andra frågor ses som off T och då hoppas jag att någon moderator tar bort dem. Så snälla kommentera inte att jag tex. borde köpa en nu CPU och mobo, jag har 5st andra datorer och de har helt nya (s9393 (halv ny) och 2st AM2) processorer och jag ska alltså fixa till denna dator!)

Tack för mig och jag hoppas att någon kan komma med ett bra svar till mig som hjälper mig med mitt "problem"

Av Matte_Lind

kan ju tillägga att jag strax ska beställa en Zalman 7000B
men veti nte om jag tar den i AlCu eller den i rent Cu.
har en tråd uppe om det, en som skrev sa att den i ren koppar sänkte med typ 2-3grader så det var inte värt de 100 extra kronorna.
men en i AlCu kostar 249kr på komplett så den är verkligen inte dyr, har en i min klass som har en (i ren koppar) och den låter inte mycker, han kör den i sin server (hade den i sin vanliga datorn innan C2D) och den sitter på en 3.2GHz VARM prescott)

alla ressencioner jag läst om den så kyler den väldigt bra och är tyst så jag tänker typ "varför inte"
jag har idag inte några tempratur problem, mer att jag vill ha bort ljudet från min stock (i ren koppar) kylare men sin halt "vanliga" chassi fläkt (en sån med manuell RPM kontroll)
tycker nog att du kan sattsa på en sånhär om du har plats och så i datorn

EDIT:

oj hehe kom på nu att det var du som inte hade 4-hål runt CPU så där sket sig det.

läste att någon skrev om de där kuddarna som sitter på processorn.

det är så att på min nya Barton som köptre för några månader sen så sitter det inga kuddar på den. någon som vet om dem går att köpa?
heslt på komplett för det är där jag ska köpa kylaren