Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Ny dator, ny 32:9 skärm, 2,5 veckor ledigt, kylen full med bärs...

Kommer dock missa launchen, har lite saker på jobbet jag inte kan missa i min position på tis-ons. Nästan lite skönt att hamna lagom efter den störa drösen i början men innan pöbeln ska in på helgen.

Av Itasha
Av Itasha

Lost in Translation. De som förstår, de förstår.

Av Itasha
Av Itasha
Skrivet av Svensktiger:

Den stora överraskningen är dock hur bra prot pally är i dungeons.
Skulle vilja hävda att för dungeon levelling så bräcker ingenting en palla tank.
Får väl se hur långt upp i levlarna det faktiskt fungerar när man inte är immun mot crushing blows och saknar taunt.

Tänkte faktiskt köra en pally på RPPVP-servern vid sidan av. Så lite tankande kan det bli där. Men i endgame raiding känns det som att det bara finns plats för healer pallys och healer droods.

Av Itasha

Ni två gossar kan säga hur mycket ni vill, jag kan säga hur mycket jag vill. Ska vi titta på en av de mest respekterade sidorna på nätet?

Bästa TV overall 2019:
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/tvs-on-the-market
En OLED, fem VA. Hmm...

Bästa gaming TV:
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming
Två OLED, resten VA. Hmm...

Så där ser det ut på alla TV-listor. Tittar man på samma listor för datorskärmar på den sidan (som dock är i sin linda och inte håller samma nivå som TV-delen än) så är det motsatt där IPS vinner. Varför det är så är precis som jag skrivit i ovan poster. Men det förutsätter att man värderar "gaming"-grejer som minimal responstid, extremt hög uppdateringsfrekvens och liknande. Jag gör det inte, bara bildkvalité. Precis som jag skrivit ovanför. Sen håller jag med om att tekniken inte är det intressanta, men man kan inte komma ifrån det heller. En sugmotor kommer alltid ha mer direkt respons än en turboladdad motor, men det innebär inte att alla turboladdade motorer har turbolagg. Även om många har det och de flesta entusiaster föredrar sugmotorer.

Av Itasha

Jag hade gärna spelat tank men tyvärr hatar jag warriors, urtråkig klass som inte lockar mig alls. Att det bara finns en riktigt bra tank är tyvärr en sån sak som inte är helt optimal i Classic.

Av Itasha

Enkelt har ingen sagt att det är, men att VA-tekniken är överlägsen för en enda person som tittar brukar de flesta vara överens om. Om vi pratar bildkvalitét. Jag lider som sagt inte av ghosting och liknande, men har heller aldrig haft någon skärm som verkligen lidit av detta. De flesta problem med VA går att arbeta sig förbi som vi konstaterat, t.ex. genom böjda skärmar. Du kan inte fixa IPS medfödda problem på samma sätt. En IPS med FALD borde rimligen kunna ge bra kontrast men då pratar vi helt andra priser. Den enda skärm med FALD jag känner tilll är på 27" och kostar nästan 30 tkr.

Att prata ren bildkvalité är ofta enklare dessutom. Ska man gå in på andra detaljer med responstid och dylikt så börjar man plötsligt komma till faktorer så som PWM, flimmer, faktum som att OLED har extremt låg responstid men ändå upplevs som obehaglig av en del människor p.g.a. hur bilden uppdateras osv...

https://www.sweclockers.com/artikel/22991-sweclockers-introdu...

Denna rör det hela bra på ytan. Har för mig att det fanns någon mer utförlig guide här också.

Av Itasha

De enda som hypar IPS-skärmar är datormänniskor, utan att de själva alltid förstår varför. Horribla konstrastlösa paneler. De enda positiva argument jag sett är sådant jag bryr mig lite om så som responstid och ghosting, vilket många VA inte har problem med. En IPS-skärm är som att ta den delen av en VA-skärm som blivit blek p.g.a. vinkeln och sprida ut över hela skärmen.

Av Itasha

Jag skapade också min karaktär på Gehennas istället. Tvi vale för att dela server med stora mängder sydeuropéer. Att stanna kvar på Shazzrah som "ren princip" om man från första början valde den p.g.a. nordicsamarbetet är ju ganska löjligt, förutsättningar förändras alltid i livet och nu har nordicsamarbetet gjort ett val. I företagsvärlden är det ofta de som inte gör ett val som går i konkurs.

Av Itasha

Läste att Shazzrah har blivit den officiella spanjorserver. Bland annat därför det varit så extremt tryck på just den. Undrar hur mycket research grapplarna i Nordic server projektet gjorde innan de valde den? Eller körde de det klassiska tankemisstaget att Golemagg kommer ligga högre upp p.g.a. att den börjar på G istället för S och att folk kommer ta den per automatik? Shazzrah låg ju på en betydligt mer naturlig plats att klicka på när det begav sig, förutom då alla andra stora grupperingar som tänkt likadant och också valt den innan. :/

Överväger att ta Golemagg istället om de inte öppnar några nya servrar. Nordic server i all ära men sydeuropeer brukar vara helt kokta i chatten med sitt eget språk. Reserverade faktiskt ett av mina namn på Golemagg och sen samma på Shazzrah. Sen det andra namnet jag använder på RPPVP-servern där jag tänkte lira alliance vid sidan av horde på PVP-servern.

Av Itasha

Vilket skämt, får ju inte ens välja vilken server spelet ansluter till så efter 11k i kö så hamnar jag på en PvE-server. Sen när jag byter till Shazzrah så blir jag disconnected. Nu kommer jag inte in igen.

Av Itasha

Lite kul att läsa. Hade faktiskt glömt av att weapon proficiency kommer finnas. Var ju inte så ovanligt att en klass fick ett vapen från någon raid som de inte hade levlat och fick då grinda loss. Crossbows var det få hunters som hade tränat när den droppade i ZG.

Kommer även ihåg när jag bytte pet som hunter på level 60 och den jag tämjde var level 10, tog en evighet att få upp till 60.

Av Itasha
Skrivet av gwingis:

Riktigt skrämmande att se hur det går i en krock med en sån bil i ynkliga 50 km/h. Föreslagsvis så visar trådskaparen den för sin sambo och förklarar att om hon blir en krympling i en sådan krock så kommer han inte att ta hand om henne då hon gjorde det valet själv.

*snip* (se §11)

Av Itasha

Fått min skärm och är mycket nöjd än så länge. Konfigurerat den likadant som Rtings men lät färginställningarna för RTS vara kvar. Väldigt liten skillnad mellan de färginställninar den profilen ger och vad Rtings fick i sin kalibrering. Skärnen är galet ljusstark så håller den på 13 i brightness just nu. Även satt på zonbelysningen till On istället för Auto, annars används den bara i HDR. Har man inte på den så kan den inte nå upp den till det höga maximala kontrastvärdet som skärmen har.

Märkte för övrigt lite lustigt att min dator vägra boota och ger 3-4 pip under POST när skärmen är inkopplad och påsatt. Efter mycket testande så kom jag fram till att enda sättet att starta datorn från avstängt läge är att ha skärmen avstängd och sedan sätta på den efter POST. Ingen aning varför det är så. 1080 Ti och Z270 moderkort från Asus. Det fungerar dock att starta om datorn, så det är bara från rent avstängt läge. Då jag måste dekryptera mina FDE SSD under boot så kan det vara så att det är någon ruta jag inte ser som måste klickas förbi och sen kanske den fastnar på dekrypteringsrutan eller liknande. Har man inte den lilla högtalaren i chassit inkopplad till moderkortet så kanske man inte ens märker nåt.

Har någon prövat Samsung Easy Setting Box på denna skärm? Är mjukvaran de har för CHG90. Funderar på om man kan få till något snyggt så webbläsaren tar upp hälften av skärmen men i mitten, så kan man ha Spotify till vänster och något annat till höger.

Av Itasha

Kör med Logitech G700S sedan många år tillbaka. Märker ingen skillnad mot en trådad mus men priset man får betala är att byta batteri var tredje dag. Har fem stycken jag växlar mellan i en laddare som jag då kopplar in för laddning när den innehåller fyra tomma batterier. Är man orolig så är det ett faktum att om man använder den USB-kabel som följde med så tar den över och gör om musen till en riktig kablad mus istället, så den är egentligen både och.

Som tangentbord kör jag det snyggaste som finns, Logitech Edge. Batteriet där räcker typ 3-6 månader. Snygg magnetisk docka med om man nu skulle vilja ha det uppställt när det inte används.

Av Itasha

Beställde en precis jag med. Känns som att det inte går att bli nöjd med något annat än denna. 32:9 master race.

Av Itasha
Skrivet av improwise:

Du inser att jag faktiskt kört båda alternativen, denna skärm och 55" OLED?

Det är snarare så att på en 16:9 skärm i 4K så är det mycket enklare att dela upp den både horisontellt och vertikalt iom att den vertikala upplösningen är så pass mycket högre. Den 27" 4K skärm jag kör idag (i native) har som bekant klart fler pixlar än skärmen som denna tråd handlar om trots att bildytan är mindre.

Och jag prövade också 55" som jag skrev? Förstår inte hur det skulle fungera för en vanlig människa utan att ha inverterad gamnacke. T.ex. tabbarna i webbläsaren blir ju en halv meter uppåt om man sitter precis framför.

Av Itasha
Skrivet av improwise:

Nyckeln till framgång med större skärmar är att se det som ett alternativ till flera skärmar enligt mig. När jag köre 55" på skrivbordet så var det den setupen jag körde, likaså när jag hade denna skärm. Fullskärm kanske kan funka för film eller nåt. Dock hade gärna upplösningen fått vara betydligt bättre för att riktigt nyttja ytan.

En sådan här skärm blir motsvarande vad folk uppnår med till exempel Eyefinity, fast mycket snyggare och funktionellt. Att ha 55" 16:9 blir helt enkelt inte brukbart för vanligt datoranvändande. Att dela in skärmen åt sidorna så som du beskriver blir ju inget konstigt, men du delar ju inte skärmen på höjden.

Av Itasha

Funderar lite fram och tillbaka om man ska slå till eller inte. Känns som 21:9 eller 32:9 är det enda format som fungerar för en riktigt stor datorskärm så man både kan få inlevelse och faktiskt använda den för surf, bildredigering etc. Har läst att en del säger att de använder en 55" TV som skärm men förutom nackspärr deluxe så var det helt obrukbart för vanlig surfning om man sitter nära så som man gör vid en skärm. Prövade att flytta datorstolen framför TVn som om det vore ett skrivbord man satt vid och det var riktigt äckligt. Har suttit så och spelat FPS ibland vilket är mäktigt men då behöver man inte titta upp särskilt mycket. Att vrida på huvudet till höger eller vänster är ju långt mycket mer naturligt än att titta upp för att se t.ex. flikar i webbläsaren.