Inlägg

Inlägg som Nikst har skrivit i forumet
Av Nikst
Skrivet av Nikst:

Har använt Western digitals diagnostic program nu. Den hittade något fel som inte gick att reparera. Hann inte se om det gick att skriva ut en felrapport, får göra det när jag kommer hem. Tack för hjälpen!

Har nu skickat iväg hårddisken till Inet. De ska testa den och sen får vi se vad de säger, antar att man får en ny. För övrigt så går datorn igång nu skitsnabbt efter att jag tagit bort den trasiga hårddisken, verkar som att datorn testade den el liknande varje gång den skulle starta datorn, därav tog det världens tid för den att komma fram till skrivbordet. Kul att även det problemet är borta nu

Av Nikst
Skrivet av Nikst:

Trevligt! Då blir det nog en beställning ikväll! =D

Beställd och påväg!

Av Nikst
Skrivet av stn1337:

Det fungerar kanon för vanliga högtalare, har Z-5500 hemma och även om dom högtalarna inte är någon att hurra för så fick dom sig ett rejält lyft.

Och du har stenkoll, det är precis en sån adapter du ska köpa

Trevligt! Då blir det nog en beställning ikväll! =D

Av Nikst
Skrivet av stn1337:

Japp, var tvungen att köpa en adapter, väldigt korkat av Asus att inte skicka med två adaptrar istället för en.

http://www.net2world.se/#/audioadapter-3.5mm------6.3mm-(ho-h...

Nu har även jag blivit sugen på dessa två =D En fråga dok, behöver jag någon adapter för att koppla ihop dem? Förstod inte riktigt vad ni pratade om

http://www.inet.se/kundvagn/visa/892531/ljudpaket

En till fråga när jag ändå är igång
Såg att det här kortet är ämnat för hörlurar men hur fungerar det för vanliga högtalare? Testat?

Okej nu tror jag att jag är med, behöver en sån här va? http://www.kabelbutiken.com/horlursadapter-6-35mm-hane-3-5mm-hona

Av Nikst
Skrivet av MultiMan:

Scandisk rapporterar inte SMART (vad jag vet iaf). Som vanligt är det bästa att köra tillverkarens diagnosprogram, då får man riktiga svar. Skriv ut felprotokollet och lämna med HDn om den är defekt, så gör jag alltid.

Har använt Western digitals diagnostic program nu. Den hittade något fel som inte gick att reparera. Hann inte se om det gick att skriva ut en felrapport, får göra det när jag kommer hem. Tack för hjälpen!

Av Nikst
Skrivet av Oneone:

Det lättaste är nog om du kör en SCANDISK , markera det i windows sen bootar du om så körs en diskkontroll.

Har nu kontrollerat de båda nya diskarna, men den nya på 2TB var den som den reagerade på innan. Den sa att den hittade fel på den och att den reparerat den. Men jag har läst någonstans på nätet att när det står S.M.A.R.T. status bad, recover,replace så är det bara en tidsfråga innan den krashar och att man ska kontakta tillverkaren. Borde inte SCANDISK upptäcka en sådan sak? Vill kunna se om det verkligen var just den hårddisken och ha det svart på vitt så jag kan lämna tillbaka den till Inet och få den ersatt. Skulle inte vara roligt om man hade en massa saker på den och att den dör efter ett par månader. Så min fråga är då, ska SCANDISK kunna upptäcka felet som S.M.A.R.T. gör eller finns det något annat verktyg som gör det? Eller kan man se det i BIOSen kanske?

Tack!

Av Nikst
Skrivet av Mrkorv:

Har båda PCI-E kablarna inne. En 8 pin och en 6 pin. Har inte nollställt bios/UEFI . Nu kanske jag låter lite "noobig" men hur nollställer man ? haha

Ska vara två 8 pins, är så i min iaf. Jag fick använda en som kom med kortet och nätagget hade en 6pin med en 2 pin som fanns på samma kabel, om du förstår vad jag menar, och man fick trycka in dem båda bredvid varandra in i 8 pins kontakten.

Av Nikst
Skrivet av Mrkorv:

Hello !

Har just byggt ihop min första rigg..

*Corsair obsidian 650d
*Gigabyte P67A-UD4-B3
*Gigabyte GTX 580 SOC
*Vengeance 8 gig 1600mhz
*Corsair SSD 120 ( force 3 serien)
*Western Digital 1 TB
*H80
*850 W XFX PSU (80+ Bronze)
*Intel Core i7 2600k 3,4
*Random CD-läsare

Okej. Allt är igång. Det lyser. Det blåser från fläktarna och CPU-kylaren . Allt är ok. Men nu kommer problemet. Jag kopplar i min monitor i grafikkortet. Väntar på att få se de vackra biosen. Men nejnej. Inget händer. Har bytt plats på PCI-E men ingen skillnad. Har startat om och grejer men fortfarande inga BIOS Så vad kan det vara för fel ?! Är moderkortet ett måndagsexemplar ? Eller något liknande ?

Snälla NI! Hjälp mig. Jag håller på tappar fotfästet snart haha

Hade ett liknande problem med mitt 580 kort. Den har två strömingångar och jag hade bara kopplat in den ena, fick aldrig upp någon bild då. Trodde att man bara skulle använda den andra om man behövde mer kräm. Men när jag kopplade in båda då fungerade det. Kortet hade dessutom en orange lampa som lyste precis innanför kortet ovanför elingången för att visa att något var fel just där. Lyser det någon orange lampa någonstans på grafikkortet?

Av Nikst
Skrivet av Oneone:

Det lättaste är nog om du kör en SCANDISK , markera det i windows sen bootar du om så körs en diskkontroll.

Verkar som att problemet har löst sig med "två-gångs" starten (använde det andra exemplet på overclock sidan som den andra tråden länkade till) och har kapat tiden på uppstarten innan windows loggan kommer fram (genom att stänga av Marvel controller) men därefter är Windows loggan på skärmen ett bra tag innan den tar sig till skrivbordet. Vi pratar om ca 30-50 sek, kanske mer, har inte tagit tid för att se exakt men det är på tok för länge. Ska se om jag kan hitta något tips på åtgärder i den andra tråden. Vet du något jag kan göra så här på rak arm?

Ska genomföra en Scandisk när jag kommer hem idag. Tack för tipsen!

Av Nikst
Skrivet av Oneone:

http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1014613-16-sekunder...

Om du kollar lite längre ner i tråden finns det en länk till en sida som beskriver lite olika problem samt hur du åtgärdar dem.

Tack! De verkar ha svar på samtliga problem jag träffat på, både fläkten som BIOSen gnäller över o den sega uppstarten och omstarten. Ska testa lösningarna när jag kommer hem.

En annan fråga som ni kanske kan hjälpa mig med. Köpte en ny 2TB hårddisk tillsammans med allt annat och börjarde överföra en massa filer till den efter en heldag av överförande så dök ett varningsmeddelande upp som sa att det finns ett allvarligt fel med hårddisken och att jag bör säkerhetskopiera för att inte riskera att förlora det jag hade på den. Snabbt som attan förde jag tillbaka alla filer jag hade fört över till de gamla diskarna igen.

Men sen när jag ville se vad felet var så stod det inget i troubleshooting delen i Windows 7. Den hittade två fel, det ena var att ingen säkerhetskopiering gjorts och det andra var något med SATA 6gb/s kontakterna från Marvel. Hade den nya disken kopplad via dem först, de hade tydligen inga drivrutiner för hårddisken. Bytte till Intels kontakter och då var det problemet löst. Men inget annat meddelande om något allvarligt fel osv =S Dessutom stod det, vid en omstart av datorn efter att jag fått varningsmeddelandet, längst ner innane BIOSen startade att S.M.A.R.T. buses bad, backup, recover, replace (el något liknande ist för buses, kommer inte ihåg vad det stod) och därefter stod den still så och ville att jag skulle trycka på F1 för att gå till BIOSen. Men nu dyker inte det heller upp längre =S

Min fråga är då, finns det något program som kan testa hårddisken och se om det verkligen är något fel på den eller om datorn bara hade en "skruv" lös just då?

Av Nikst
Skrivet av Oneone:

det är en känd bug med detta moderkort, har samma problem , det går dock att komma runt, finns en annan tråd här på forumet om det . hinner inte leta upp den nu dock sitter på jobbet.

Okej, sökte på forumet men hittar inget, sökte även via google men hittar inget där heller =S Kommer du ihåg vad tråden heter på ett ungefär?

Av Nikst
Skrivet av MultiMan:

Om du bryter strömmen till nätagget varje gång gör en del moderkort så, ja. Man bör dock inte göra detta eftersom strömrusningen vid varje kallstart är påfrestande och sliter ut komponenter i förtid. Om du alltid har strömsatt nätagg vet jag inte vad som kan vara fel förutom de klassiska monteringsfelen med t ex felplacerade distanser.

Okej, den gör så oavsett om jag stänger av nätagget eller låter den vara på. Så moderkortet ska då inte göra så iaf? Distanserna är satta så som moderkortet har sina hål placerade. Hur menar du felplacerade?

Av Nikst
Skrivet av mistard:

Datorn genomför ett självtest. Inget fel på den.
Tror du mig ej kan du läsa igenom moderkorts manualen. Bör stå med.

Edit: Mitt inlägg kanske var lite trist. Vad jag menar med självtest är att den kollar
lite sånt som brukar pågå i ett svep utan omstart på vissa moderkort.
Det är fullständigt vanligt och det är inte så värst unikt.

Jasså?! Så den ska starta, stänga av o starta igen? (eller åtminstone ser det ut som att den stänger av)

Av Nikst
Skrivet av pompa_kumla:

Testa ett minne i taget

Okej, så problemet kan vara att något minne är felaktigt? Datorn känner igen samtliga 16gb, fast det kanske inte spelar någon roll? Får testa det när jag kommer hem.

Av Nikst

Datorn behöver "starta" två ggr för att komma igång. Hjälp!

Hej!

Köpte en ny dator i förra veckan. Satt i helgen och byggde ihop den men nu har jag ett problem. När datorn ska starta så går det tre sekunder från att jag startar den tills att den stängs av, för att sedan startas igen och den här gången gå hela vägen till windows och sedan verkar den fungera som den ska. Detta gör den varje gång datorn startas. Förstår inte vad problemet är. Tänkte först att nätagget kanske var för klent då jag har en massa hårddiskar. Nätagget är ett 750W Corsair 80+ bronze. Så det känns ändå rätt kraftigt. Men vi pratar om en ca 4 hdd + en SSD disk. Plus alla andra komponenter. Någon som har ett förslag på vad felet kan vara och hur man löser det? Kan något vara felkopplat kanske? Fast om det är det som är problemet kanske den inte borde starta alls isf? Nu startar den på andra försöket. Tre sekunder från tryckning på ON så stängs den av och startar sedan själv upp igen efter ca 3 sek och då går hela vägen till windows. Skriver nedan vilka komponenter jag har.

Nätagget: 750W Corsair 80+ bronze
Processor: Intel i7 2600K 3,4ghz
Moderkort: Asus P8P67 WS Revolution B3
Hårddisk: 2TB Western Digital Caviar Green + 320GB + 150GB 7200rpm + en till hdd (kommer inte ihåg hur många GB den hade).
SSD: Intel SSD 320 120GB OEM
Minne: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Extra fläkt: Noctua NF-P14 FLX 140mm 1200rpm
Grafikkort: Asus GeForce GTX 580 1536MB DirectCU II
Processorkylare: Antec KÜHLER H2O 620
DVD-brännare: Samsung SH-222AB, SATA Svart OEM

Tack på förhand!

Av Nikst
Skrivet av Droih:

Okej vad skoj, hoppas moderkortet kommer in så snart som möjligt Det kommer att gå att köpa lösa USB3 enheter från Fractal Design som man själv kan sätta in i fronten.

Inga problem ^^

Okej, kul! Kanske något man kan bygga vidare på senare om behovet finns.

Nu är moderkortet påväg, bör komma med posten idag! Beställde det från Inet. Cdon har fortfarande inte fått in det och när jag frågade om de hade någon info om när de skulle få in den och om det nuvarande priset skulle stå sig fick jag svaret "När vi får in produkterna kommer de stå på sajten." Kort och spydigt, då får det bli Inet. Inga "tyvärr vet vi inget mer just nu" eller "förhoppningsvis får vi in den snart" osv, då får det va. Kan tycka att om de har bokat med tillverkaren så bör de redan ha kommit överens om priset och då kan han åtminstone bekräfta priset, men nej, zero effort means no customer. Lite dyrare hos Inet men inga spydiga svar och snabba leveranser means happy and returning customer.

Av Nikst
Skrivet av Droih:

Låter smart fraktfritt över 600kr också

Japp fraktfritt blev de också! Har nu beställt allt förutom moderkortet, som tyvärr är slut överallt, förhoppningsvis får Cdon in det den här veckan. Beställde från tre olika företag. Komplett, Cdon och Inet. Komplett hade grafikkortet billigast och de var de enda som hade chassit. Inet ska ersätta chassit med en ny modell som har USB3, där fram antar jag. Men den kommer ut i November och den gamla har USB 3 där bak så det finns ingen anledning att vänta tycker jag. Allt som allt blev slutsumman 13000kr Rätt bra tycker jag =D

Tack för all hjälp Droih och alla andra! )

Av Nikst
Skrivet av Droih:

Hårddiskslädarna i chassin är gjorda för 3,5/2,5" diskar och en SSD på 1,8" är mycket smalare än dom så den går inte att sätta fast, så då har dom "adaptrar" som man skruvar fast SSDn på eller på sidorna av SSDn så den blir lika bred som en vanlig hårddisk och då får plats i slädarna

i R3 kan man dock sätta fast en SSD i slädarna eftersom dom har en botten som den kan ligga på, borde vara likadant i R3 XL

Nope, gick tydligen inte o prismatcha hos Inet.se. De har tydligen en låg marginal på produkterna. Då får det nog bli blandat köp, olika butiker. Jobbiga är att cdon inte skriver när de ska få in vissa delar som är slut. Får nog maila dem också. Räknade fram att det skulle bli runt 1000kr billigare om jag köper varje produkt där det är billigast, inte en liten slant direkt. Om jag läst rätt så blir frakten hos cdon inte mer än 29kr, max 49kr. http://cdon.se/kundservice/betalning/fraktkostnad/

Av Nikst
Skrivet av mrqaffe:

Den ultimata lösningen

Skrivet av Roger W:

Är nog olika på olika grafikkort antar jag, för visst ska det gå att välja på RGB och YCbCr via HDMI?
Rätt säker på att jag kan välja vad jag skickar till min projje som går via HDMI (från mitt 6950)!

Hmm, om texten faktiskt blev bättre vid en lägre upplösning, så låter det absolut som du aldrig fick till pixelmappningen rätt i native-upplösningen! Det borde helt klart varit nått problem med under/overscan på antingen TV- eller datorinställningarna! (eller båda )
Men nåja, funkade det med en annan skärm så ...

Skrivet av thompo:

Just det! Kollade aldrig under/overscan på grafikkortet. Jag fick ju ändra en inställning på skärmen för att få in hela bilden, men det kanske var grafikkortet som skickade ut för stor bild, och skärmen som skalade ned den? Kan ju vara ett tips till dig, Nikst...

SÅ! Nu är bilden precis som den ska! Fick hjälp av Samsung supporten, idag var det en person som visste vad han pratade om som svarade =P. Fick göra två saker.

1. Ändra källnamnet. Från enbart "HDMI1/DVI" till "HDMI1/DVI DVI PC", vilket är ett alternativ man väljer, man skriver inte det manuellt.

2. Uppdatera grafikkortets drivrutiner =P

VUOALA! Nu ser det bra ut. Även om jag fortfarande är lite nojjig o tror att när det blir försent att byta/lämna in skärmen så kommer min syn att "klarna" och jag kommer se massa med fel igen =P

Av Nikst
Skrivet av Droih:

Hårddiskslädarna i chassin är gjorda för 3,5/2,5" diskar och en SSD på 1,8" är mycket smalare än dom så den går inte att sätta fast, så då har dom "adaptrar" som man skruvar fast SSDn på eller på sidorna av SSDn så den blir lika bred som en vanlig hårddisk och då får plats i slädarna

i R3 kan man dock sätta fast en SSD i slädarna eftersom dom har en botten som den kan ligga på, borde vara likadant i R3 XL

Jasså okej. Jo det ser ut som det på bilderna av XL:en Skickade iväg ett mail till Inet för ett tag sedan med en förfrågan om prismatching, då Cdon har bra mycket billigare priser på det mesta. Får se vad de säger