Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90
Skrivet av anon99339:

Håller med, men över budget. FS2331 är inom budget men den har en VA-panel.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, hade missat helt att FS2332:an hade slutat säljas. Antar att FS2333 ersatt den.

Av tobbe_x90

Eizo Foris.

Av tobbe_x90

Angående ARN:s beslut. "Det kan inte uteslutas att grafikkortets funktion påverkats av detta ingrepp." Är inte detta CDON:s uppgift att bevisa då? Eller räcker det med detta som "bevis", jag har ingen expert på juridik eller KKL men borde inte bevisbördan på CDON vara mer än så?

CDON verkar ju i för övrigt jäkligt ignoranta som inte verkar bry sig om att TS vill REKLAMERA kortet och inte behandla detta som ett garantiärende. Men förmodligen så är dem vana vid att behandla allt genom garantin genom sina avtal med tillverkarna och när någon kommer och är jobbigt och inte nöjer sig där skiter dem helt enkelt i det, alternativt är det bara inkompetent personal i kundtjänsten. Nej CDON ska man nog hålla sig borta från, man läser ju bara mer och mer negativt om deras support både här och på prisjakt.

Sen otroligt irriterande att läsa tråden också när säkert över hälften av inläggen är omotiverat gnäll på TS när de inte verkar ha ett dugg koll varken på lagen eller situationen som beskrivits...

Av tobbe_x90
Skrivet av Citrona:

Eller så lägger dom alla sina kanaler på abonnemang, som kostar lika som tv avgiften. Så är problemet löst, folk som vill kolla på deras kanaler betalar.
Ska man baka in det i skatten, så kan man lika gärna baka in internet och mobilabonnemang i skatten också, samt Viasat och Canaldigital.

Så om SVT blir skattefinansierat så bör även privata kommersiella TV-kanaler och mobilabbonemang också bli det? Jag tror du missat poängen lite med statlig TV.

Av tobbe_x90

Men det utgör ju inte så stort problem i praktiken egentligen? Är ju bara att ljuga och säga att man inte har någon dator.
- Varför har du ett internet abbonemang då?
- Ne jag vet inte, har inte blivit av att säga upp.

Skulle man mot förmodan åka dit är det bara att höra av sig dagen efter och "avanmäla" dator/TV-innehav. Så får man betala TV-avgift för en dag.

Av tobbe_x90

Skulle ju aldrig byta ut den där mot min mekaniskt tickande Certina!

Av tobbe_x90
Skrivet av Lan:

För att skapa någon slags rankning menar du? Intressant.

Jag tänker så som man gör i världsmästerskapsturneringar i typ fotboll och hockey. Alltså den övre hälften av grupperna går vidare till slutspel, och då matchar man så att de bästa från en grupp för möta de sämsta som gått vidare från en annan grupp och på så vis blir det de bästa lagen som möts mot slutet.

Av tobbe_x90

Låter kul, kommer hålla koll på tråden.

Angående struktur på turnering skulle jag föreslå nåt slags gruppspel först. Är ju inte så kul att åka ut efter en match om man möter några som är mycket bättre än en själv och dessutom får man bland de bättre lagen i final/semifinal. Dock kanske detta skulle ta för lång tid inser jag nu

Av tobbe_x90

Nej tack... Men visst, lyckas dem lura alla svennebananer som går till Elgiganten att de vill ha detta lika mycket som "Hela 1024MB grafikminne!" eller "Fantastisk bild med LED-TV" osv, så kommer de säkert gå att kränga.

Av tobbe_x90
Skrivet av Nivity:

43gram lättare än vad.
Om du syftar på Deathadder 3.5G så nej, den väger 148g MED sladd, nya DA är listad utan sladd.

"105 for the DA 2013 without cable
112 for DA 3.5G without cable"
Så DA 2013 är 7gram lättare, inte 43gram.

Kommer också köpa DA2013, hade kört på Taipan om den funnits med vettig sensor och sidoknappar.
Vilket nästan var fallet med nya Krait:
http://cn.razerzone.com/gaming-mice/razer-krait
http://www.overclock.net/t/1330151/new-razer-krait

Älskar taipan formen, underbar. Och nu med en bra sensor.
Dock endast till vissa marknader som Asien, inte EU, går alltid importera dock.

Ont: Undvik Taipan, formen är underbar men den har så många problem med sensorn tyvär.
Även sladdens placering har många haft problem med, den är väldigt lågt placerade i skalet, sensorn dock värst.
Finns att läsa om i Taipan tråden : http://www.overclock.net/t/1266146/razer-taipan

Nu har ju RAT7 inte någon höjdarsensor heller, men hade nog ändå kört på Rat7 om du väljer mellan dessa 2.

Det var en väldigt lång tråd, har du någon TL;DR version av prblemen? Hänger den inte med alltid eller?

Min Diamondback har börjat glappa i scrollhjulet och jag letar efter någon mus som har liknande form och Taipan verkar ha en form som passar mig. Är det några fler som hunnit skaffa sit ett ex och kan dela med sig av lite erfarenheter.

Av tobbe_x90

Usch skulle aldrig sätta mig i en liten hattask som Polo eller Fiesta till bil. Visst snåla och smidiga men ack så obekväma vid högre hastigheter (typ motorväg, 90-landsväg) och framför allt så krocksäkerheten är betydligt sämre.

Av tobbe_x90
Skrivet av janee:

Eizo Foris FS2331 har inte en IPS panel den har en PVA panel http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=714173

Eizo Foris FS2333 har IPS panel http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1364100

Ja, men TS frågade ju om S-MVA-panel, inte IPS. Därför berättade jag hur jag upplevde min FS2331 med, precis som du säger, PVA, som även om det inte är en S-MVA ändå är under huvudkategorin VA.

Av tobbe_x90

För bildredigering skulle jag säga nej pga betrakningsvinklarna. Jag har en Eizo Foris FS2331 och jag kan se färgskiftningar bara jag flyttar på huvudet på normalt avstånd. Framför allt i mörka miljöer, där kan vissa konturer inte synas från mitten men vid lite vinkel ser man detta. Googla på Off-center contrast eller Black crush så förstår du nog.

Av tobbe_x90

Jag skulle vilja varna lite för AG-filtret, personligt preferens, många verkar inte bry sig om det men jag själv tycker det är alldeles för grovt och att det sabbar bildupplevelsen. Själv kör jag med en Eizo Foris som har betydligt "mildare" AG.

Dock så verkar det som sagt högst personligt hur man uppfattar detta, så har du möjlighet så skulle kanske att kolla på den irl nånstans vara att föredra innan köp.

Av tobbe_x90

OLED! Lär väl dröja längre än 2013 innan vi får konsumenprodukter för rimliga priser dock men alltid kul att följa utveckligen.

Utvecklingen för surfplattor och liknande tycker jag också är intressant, är det en fluga eller är dem här för att stanna?

Högre upplösning, visst det är kul, men behövs det verkligen? Jag sitter på 23'' 1080p och ser knappt pixlarna på normalt avstånd. Vill man har skärm med mer arbetsyta finns 27'' och 30'' med 1440p och 1600p. Sen ska grafikkorten hänga med också, driva ett flashigt spel i 4k kräver betydligt mer än 1080p. På min Full-HD tv ser jag knappt skillnad på 720p och 1080p i x264.

Av tobbe_x90
Skrivet av TheSwecHobbit:

Appleprodukter i regel som mest prisvärda 1 dag efter att de lanserats
Men, detta är ändå ganska billigt http://www.tre.se/Privat/Kopflode/AccessoryPicker/?device=260... om än lite ovärt

Varför är det värdast när de släpps? För att de sjunker så lite i pris eller?

Jag har funderat lite på 5:an men det är ju ungefär dubbla priset för lite bättre skärm och lite mer slimmad design, vet inte riktigt om det känns värt det. Visst sen har den väl bättre hårdvara också men jag ska inte göra så avancerade saker så vet inte om jag kommer märka någon skillnad på det.

Skrivet av Marcusk:

Jag skulle rekommendera att du köper iPhone begagnat om du inte vill ha 5:an, det går t.ex. att få tag på en 4:a i nyskick för runt 2200kr.

Har övervägt detta men inte alltid lätt att hitta ett bra fynd nära sig, vill helst göra upp mellan fyra ögon så att man inte blir blåst på skicket eller pengarna. Sen känns det ju alltid fräschast med nytt

Av tobbe_x90

Finns iphone ute för bra pris någonstans? Tänker främst på 4 eller 4S, 5:an lär väl vara för ny för att reas ut.

Sen är jag inne på att köpa laptop, hade tänkt mig en slimmad 13-tummare i prisklass runt 5-6k, någon som har sett något fynd?

Av tobbe_x90
Skrivet av tobbe_x90:

Varför har du packat ihop den igen då om bildkvaliten var så grym?

Jaha, jag fattade det som att du packat ihop den igen för retur.

Av tobbe_x90
Skrivet av Xermalk:

Köpte precis fs2333 på netonnet. Riktigt trevlig skärm, men nu nedpackad igen till jul.

Standard Eco profilen är sjukt värdelös. Var inne på SIBA och kollade på skärmen där den var uppe mot en hög andra skärmar. Den såg värre ut än 900 kr tn skärmen som stod brevid. Jag fick be ett biträde att gå ut och hämta fjärrkontrollen så man kunde jämföra.

Med flatpanel hd's inställningar sä är blidkvaliten grym. och betraktningsvinklen var massivt bättre jämfört med det 20 tal skärmar netonnet hadde uppe (blandning av asus,samsung,lg,hp ips/va/tn skärmar).

Varför har du packat ihop den igen då om bildkvaliten var så grym?

Av tobbe_x90

Kan även tillägga U2412M har endast högre upplösning på höjden vilket gör att den får ett annat bildförhållande, 16:10. Vilket innebär att höjden i förhållande till bredden, är lite långre än på U2312HM.