Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90

Nej men sluta klaga, det är ju "Full HD"!

Av tobbe_x90

Nej! Det är ju "FullHD" man vill ha

Av tobbe_x90

Ååh, man blir ju lika glad varje gång som man, likt ett barn på julafton, packar upp sin nya elektronik och man hittar en pingvinstång! <333

Av tobbe_x90

Kan väl även tillägga att DVI stödjer högre upplösningar. 2560*1600/1440 till exempel funkar inte med HDMI.

Av tobbe_x90

Ti är bättre än modellen med samma nummer utan Ti. Om bokstäverna står för något särskilt vet jag inte.

Av tobbe_x90

Klart det finns bättre men du får du ju gå upp i pris. GTX660 klarar nog BF3 på medium/high, sen kan du ju gå upp till GTX660Ti eller GTX670 om du vill ha det. Nvidia är generellt sätt bättre i BF3 så är det spelet det viktigaste så kör på det. Kolla Sweclokers recensioner för detaljer.

Av tobbe_x90
Skrivet av Peterrrrr:

Spelar ingen rolll om jag kör filmerna via tv eller datorskärm. Det blir alltid så...

Ja men vad kör du för uppdateringsfrekvens då?

Av tobbe_x90

Kan det vara så att filmen är 24 fps och skärmen 60Hz? Jag kör i alla fall alltid min TV på 24Hz när jag ser film från datorn, annars får jag som hack i rörelser i bilden, syns fr.a. när kameran i filmen rör sig.

Av tobbe_x90

Tangentbort, mus, headset?

Av tobbe_x90

Nvidia-kort i valfri prisklass, jag skulle inte gå under GTX660 dock.

Av tobbe_x90
Skrivet av Typen:

Är på jobbet nu och kollar mina inställningar. Overdriveläget är ju det som är "viktigt", jag har power resolution avstängd. Bara gå in i gameläget och ändra om till de inställningar du är bekväm med.

Ja jo, jag har vart inne och pillat på både med overdriven och contrast enhancer, men själv är jag inte helt nöjd ändå när det gäller fps-spel. Men men vi är väl olika kräsna

Dock tycker jag power resolution lyckas ta bort ghosting bra, men som sagt då är ju bilden väldigt pixlig istället.

Av tobbe_x90
Skrivet av Typen:

I så fall skall du välja de IPS / PLS modeller som ligger i 5000+ segmentet, för de i budget-segmentet är bedrövliga jämfört med Eizon. Och absolut inte snabbare. Spelar du i game läget? Jag märker inte av någon ghosting i det, men vi kan såklart vara olika
Däremot på Dell´en så spelar jag helst inte fps spel.

Eizon kostade mig 1990:- kronor.. värt att tänka på. Det är galet billigt.

Med bedrövliga menar du då i ghosting och liknande eller svärta/kontrast?

Jo gameläget funkar ju, men saker och ting blir ju pixliga med detta "power resolution" som används i det läget, då kör jag hellre med normal bild och lite ghosting.

Av tobbe_x90

Jag sitter på Foris FS2331 med VA-panel och jag är väldigt osäker på om jag bör ha denna eller en IPS-skärm. Visst, svärtan är kanon men i fps-spel så märker i alla fall jag av en del ghosting, inte supermycket men det finns där och är lite störigt.

Sen en sak som jag sällan ser tas upp här på forumet är att VA tycker i alla fall jag har ganska kassa betraktningsvinkar, jag ser färgskiftningar bara jag rör på huvudet framför skärmen. Framför allt i mörkgrå nyanser så är betrakningsvinklarna extremt dåliga (i stil med TN, om inte värre). Man pratar också om off-center contrast vilket innebär att objekt i mörka partier inte syns om man tittar rakt framifrån skärmen men dem syns från lite vinkel.
Fenomenen förklaras/illustreras lite utförligare här.
http://hardforum.com/showpost.php?p=1038190386&postcount=10

Sen om jag hellre vill ha en IPS? Jag vet ärligt talat inte för jag har inte haft chans att prova. Man pratar ju om IPS-glow och jag vet heller inte hur mycket snabbare än sån är. Dessutom är ju svärtan betydligt sämre, och riktigt bra svärta är ganska najs att ha också.

Av tobbe_x90

Men snälla, nu går det för långt!

Av tobbe_x90

Är detta samma kort som detta?
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/160942-gigabyte_gefor...

Står ju "OC" på detta men inte i Inets rubrik?

Av tobbe_x90

Ser intressant ut! Kan man kontrollera ljuset i sitt rum med persienner/rullgardiner etc är inte ett sandpapper till AG-filter nödvändigt tycker jag.

Av tobbe_x90

Ja jag är ju inte förvånad jag heller. Min erfarenhet av expert är
- Höga priser
- Okunnig, och ibland även otrevlig personal
- Dålig service
- Halvtaskigt utbud

Ja, som många andra har sagt, är det verkligen så konstigt att det inte går så bra för dem då.

Av tobbe_x90
Skrivet av grandpatzer:

Kör Prototype riktigt bra spel, tvåan är tyvärr sämmre

Alan Wake och Alan Wake American nightmare, Alice madness returns är min personliga favorit spel

Tydligen så är Hulk gjord av samma företag som prototype men aldrig lirat det.

Tack för tipsen, ska kolla upp dem spelen

Av tobbe_x90

Trådlös Xbox-kontroll är ju perfekt för lite mer avslappnad gaming framför TV:n. Jag kan även passa på att tipsa om att om man vill spela spel där kontrollen inte stöds så kan man använda sig av programmet xpadder så kan man binda musen och tangenter på tangentbordet till kontrollen. Perfekt även att ha som "fjärrkontroll" till datorn om man ska sätta på nån film eller så.

För övrigt vad har folk för tips på spel att köra med kontroll? Än har jag mest spelat Colin McRae och Assassins creed. FPS tycker jag är omöjligt utan mus och tangentbord.

Av tobbe_x90

Största fördelen med en 16:9-skärm tycker jag, som inte vara så uppmärksammat här, är att man kan spegla bilden till TV:n utan att bildförhållandet blir fel. Visst jag vet att det finns extended view eller vad det heter men det är mycket jobbigare att använda när jag ligger i soffan och ska styra datorn på TV:n. "Oj Media player classic låg på fel skärm, måste resta mig upp till datorskärmen igen..."

I övrigt för Desktop användande är nog 16:10 mycket mer praktiskt. För spel är det lite olika från spel till spel tycker jag.