Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90

Ingen idé att svara om man inte har en smartphone antar jag?

Av tobbe_x90

Jag har en Eizo Foris FS2331, och den nästan helt fri från backlight bleeding. Släcker man ner rummet och visar helsvart bild kan man skymta något ljusare fält i två av hörnen men det är extremt lite.

Av tobbe_x90

Definiera "bra bild".

Av tobbe_x90

Ja, jag undrar detsamma. Får man på något sätt veta när tävlingen är avslutad, så att man slipper sitta och hoppas i onödan

Av tobbe_x90

Man är med även om man inte "delar" tävlingen på sin vägg eller?

Av tobbe_x90
Skrivet av zelxi:

Precis som det nämnts i tråden känner även jag att det är aning hög friktion för touchpad. Tycker skärmen är "OK" men det är väl en smaksak, enda gången det kan se kass ut är om det är sedd snett uppifrån, men det lär väl inte hända så ofta att man hamnar i den positionen...

Ja, men tänkte mer hur den funkar i Windows. Hänger den med bra, känns den "gedigen" osv. Eller buggar den, följer inte med klokt eller liknande?

Skärmen låter ju som att jag kan leva med. Laptops med IPS-skärmar kostar ju myyyycket mer... hur är det för en person som sitter typ bredvid den som sitter mitt framför datorn? Tänker mig typ, om man visar någon annan en video eller sitter och jobbar med nåt grupparbete eller liknande.

Av tobbe_x90
Skrivet av Hotcpu6:

I kassan, innan man fullköper köpet.
Det står:

och en ruta under att fylla i, och Lägg till på en knapp.
Du kan inte missa det.
(OBS Måste vara inloggad)

Ah, jag var inte inloggad.

Till er som har fått era exemplar, hur är touchpaden? Funkar den bra osv? Och hur är skärmen? TN givetvis, men ser det förjävligt ut om man vinklar skärmen lite "fel" eller till exempel om någon sitter bredvid en och ska kolla på skärmen, eller skulle ni kalla det ok?

Av tobbe_x90

Vart anger man rabattkoden?

Av tobbe_x90

Riktigt prisvärt spelpaket faktiskt! Skulle kunna tänka mig att bygga något liknande om jag varit i den sitsen att jag behövde nytt komplett system idag.

Av tobbe_x90

Men nu var det ju ingen TV, det var en jättestor skärm dem såg genom fönstret. Bestrid fakturorna bara.

Alternativt så betalar de, skickar sedan genast ett undertecknat brev där de meddelar att de avanmäler sitt TV-innehav, så får de tillbaka beloppet för resterande period av året de betalat för.

Av tobbe_x90

Angående CDON, som många här verkar gilla/röstast på, tänker jag lite, visst de är några tior billigare på det mesta. Men istället har dem ensast kundtjänst via mail, vilket enligt mig känns väldigt osmidigt om man har ett lite krånligare ärende. Dessutom det jag hört om nivån på deras kundservice, både från vänner och bekanta och på forum, verkar vara väldigt varierande. Visst jag får känslan av att de ordnar upp det mesta men ibland verkar de inte särskilt smidiga.

Detta är enligt mig inte värt den lilla priskillnaden man får. Skulle aldrig köpa ett datorpaket för tusentals kronor därifrån, då betalar jag hellre någon hundralapp extra för tryggheten att faktiskt kunna prata med en person direkt om något krånglar.

Av tobbe_x90

Service: Inet
Utbud: Komplett
Priser: CDON

Av tobbe_x90

Finns även nån hemsida som säljer en liten mick som man kan fästa på vanliga hörlurar. En liten magnetbit som sitter med lim eller dubbelhäftande tejp på dina vanliga lurar och sen så fäster man själva pinnen till micken på den magneten. Jag kommer inte ihåg vad sidan hette men det kanske någon annan här gör. Ingen aning om hur bra dessa mickar är heller ska jag väl kanske tillägga, har bara sett den länkas här nån gång.

Av tobbe_x90
Skrivet av Oscar.B:

Ja, problemet är att jag vill kunna bära den till vänner och spela. Men hur skulle just den datorn fungera som speldator?

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7670M.69483.0.html

Döm själv, den kommer ju inte klara några höga inställningar i alla fall. Medium/low kommer förmodligen funka i vissa spel.

Av tobbe_x90

Sennheiser PC360!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=587879

Detta köpte jag för några veckor sen och helnöjd! Lätta och smidiga, bra kvalitétskänsla, sitter perfekt på huvudet och ljudet är kanon. Jag är dock ingen expert på ljud men jag märker stor skillnad från billigare headset jag har haft innan.

Sennheiser pysslar ju enbart med ljud också, och gör det bra, så jag tror mycket mer på detta än andra "gaming"-märken som Steelseries, Razer osv om man vill ha ljudkvalitét.

Av tobbe_x90
Skrivet av Yrch:

Nej? Det beror visserligen på hur du definierar "inputlag". I strikt mening kanske inte V-sync kan sägas ge "inputlag" (om man nu menar att detta ENBART syftar på själva skärmens inputlag) men Vsync ger oavsett "lag" (latency). Ett exempel från samma artikel jag länkade från Anandtech

(Sen fortsätter diskussionen kring möjligheten att via tripple buffering pressa ner denna latency rejält (men dock ej eliminera)).

Jaha, detta visste jag inte om. I stand corrected då

Av tobbe_x90
Skrivet av Shiftypants:

Jag trodde man hade vsync av för att inte få inputlag. Då i t.ex fps eller moba där varenda millisekund räknas.

Vsync: Måste rada upp frames dvs mer inputlag
Utan vsync: Frames matas ut i bästa mån dvs ingen inputlag

Har jag fel så rätta mig gärna men det är så jag uppfattat det.

Jag förstår inte riktigt vad du menar, men det vsync gör är att begränsa frameraten i spelet till samma som din skärms uppdateringsfrekvens, vilket gör att bilderna som matas ut från grafikkortet och bilder som uppdateras av skärmen blir synkade. Dvs en bild från grafikkortet visas i 1/60 sekund och likaså visar skärmen samma bild i 1/60 sekund. Utan vsync så har du ju inte denna "synk" och olika bilder visas olika länge (typ) och du får så kallad tearing och liknande.

Har alltså inget med inputlag att göra.

Av tobbe_x90
Skrivet av Deadlighter:

Hur mycket kostar en dongel? Eller är det bättre att lägga till en inuti datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s102202276&cols=916,880...

Intern eller USB spelar ingen större roll, är mer bara vad du själv föredrar, en intern sitter ju alltid där med en liten antenn på baksidan medans en USB får du ha löst bredvid.

Av tobbe_x90

Riktigt nice med webbutiker som även öppnar fysiska butiker men behåller webbpriserna. Najs att man kan komma undan fraktkostnaden när man beställer och finns det man vill ha i lager kan man åka och köpa det samma dag som bestämt sig för att köpa.

Av tobbe_x90

Vad prioriterar du med din skärm?

Av skärmarna du länkat så skulle jag säga ingen av dem, de är alla mediokra TN-skärmar. Men visst, är du inte så kräsen i bildkvalitét så är de väl ok.

Annars kanske denna skulle kunna vara nåt?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1424689
Ganska ny skärm så är inte så påläst om den men Dell har ju gjort bra skärmar innan.

Denna har IPS vilket ger bättre färger och betrakningvinklar men har lite sämre responstid än TN (den vanligaste paneltypen, iaf bland billigare skärmar) Du kan läsa massor om olika paneltyper här på forumet...