Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90

Varför borde våld mot barn ej vara tillåtet? Det är bara i ett spel ändå, det finns ju i film så varför skulle det inte få finnas i spel?

Av tobbe_x90

Skulle ju va riktigt nice om det kunde bli något kommersiellt av detta. En smartphone med batteritid á la 3310 hade ju varit nice.

Elbilar skulle ju också kunna bli bra mycket mer praktiska.

Av tobbe_x90

Fri marknad = Borde få innehålla vad som helst inom lagens ramar imo.

Så gränsen skulle väl gå vid visuell barnpornagrafi eller något sånt då.

Av tobbe_x90
Skrivet av dallaboo:

Xperia V kanske? Vattentät, bra kamera och 4G. Bra pris också.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1398673

Den där ser helt ok ut, men de Xperia i mellanklassen jag testat verkar lite laggiga tycker jag. Tycker alla "luckor" för hörlursjack osv är lite jobbiga också.

Skrivet av kyre:

Tänk på att Android kan fixas hur mycket som helst. Vill du ha det har garanterat någon annan gjort ett program för det. Så välj mobil efter hårdvara och tänk på att ju vanligare mobil desto fler användare finns som haft dina problem, frågat samma frågor redan mm. Xperia är ett bra exempel på detta. Sådana som oss behöver inte jämföra telefonerna i standardutförande

Ju mer jag läser på om Andriod så börjar jag få den uppfattningen också. Man kankse skulle gå på Nexusen då jag tycker den är helt klart snyggast.

Skrivet av hg:

Har du som du säger inget behov av att pilla med diverse inställningar eller roota och hålla på, och inte vill vara helt instängd med iOS, ja då är det en WP8 telefon du ska ha.

Bra flyt och smidighet ger ytterligare pluspoäng till WP8, mycket bra optimerat och responsivt OS.

Har testat WP8 lite i butik och håller med, mycket bra flyt och repsonsivt, men spontant tycker jag det känns precis lika instängt som iOS bara annan design. Har jag fel?

Av tobbe_x90

Jag har inte så mycket andra referenser men jag tycker att min Foris FS2331 med VA-panel är väldigt behaglig att läsa på. Den har en dovt sken och mild AG, har aldrig fått ont, eller känt mig ansträngd i ögonen av den även fast jag kan sitta vid datorn långa perioder.

Av tobbe_x90

Ny mobil runt 3500, Nexus 4/SGS3?

Hej jag är i tankarna att köpa ny mobil, runt 3500kr hade jag tänkt lägga. Just nu har jag en gammal Sony Ericsson C901, så har ingen erfarenhet av smartphones. Känner att jag behöver lite bollplank i mitt resonemang.

Viktigast för mig är att det ska vara bra flyt i menyerna, när man surfar osv, ska gå smidigt att zooma fram och tillbaka. Själva upplevelsen i operativet helt enkelt, och även bra byggkvalitéten på telefonen, inget som känns plastigt. Därav funderade jag först på Iphone 4 (ev 4S), där vet man vad man får, allt flyter som smör och och allt fungerar direkt. Men efter en del funderade kände jag att det skulle nog bli lite för tråkigt och instängt med iOS, samt att jag hatar iTunes.

Så jag har spanat vidare och fastnat lite för Nexus 4, exklusiv känsla med glas, folk säger att allt flyter jäkligt bra i Vanilla Andriod på den, allt går smidigt i menyerna osv. Det som får mig att tveka är dock att jag är inte riktigt säker om jag vill ha Vanilla Andriod, så jag har sneglat lite på Galaxy S3 också, även om jag inte riktigt gillar den lite plastiga designen. Läser man runt så verkar vissa tycka att det bara är massa bloatware i tillverkarnas verisoner medans andra tycker det är smidiga funktioner. Jag har ju som sagt ingen erfarenhet av smartphones så vet inte riktigt vad jag kommer trivas med eller kommer sakna i Vanilla Andriod. Läser man på forum snackar alla Nexus-förespråkare och att roota och att installera ROMs och trixa osv men detta är inget jag är intresserad av för tillfället, är Nexus 4 ändå ett vettigt alternativ?

Jag var på Media Markt och kände lite på de båda och skillnaden jag märkte var lite bättre flyt på Nexusen medans Samsungen hade en smidig grej att man kunde stänga av på massa grejer snabbt om man drog fingret uppifrån på skärmen, (Kan man fixa liknande saker med appar på nexus?) tyckte samsungen hade lite snyggare menyer också, men detta var ju helt stock. Tyvärr hann jag inte pilla så mycket innan en envis försäljare kom och försökte pracka på mig massa abbonemang som skulle bli mycket dyrare än vad jag har nu så jag flydde fältet rätt snabbt. (Seriöst han gav aldrig upp!)

Så vad säger ni, fördelar/nackdelar med Vanilla Andriod och Samungs UI (eller andra tillverkare) om man bortser från roota och installera ROMS på Nexusen.

Av tobbe_x90
Skrivet av Totaljerkface:

Jo men hör hur ni låter. "Jag undrar" blablabla. Tror NI att ni alltid har rätt? Kan man för EN gångs skull få motivera enligt sin EGEN åsikt? VAD JAG HÖRT, VAD JAG KÄNT, VAD JAG, ENBART JAG TYCKER?

Grabben lugn nu. Jag har inte sagt att varken jag eller du har rätt (eller fel) i nånting. Du drog några oneliners om diverse tillverkare och andra användare undrar då varför du tycker så, det är väl inte särksilt konstigt på ett diskussionsforum?

Av tobbe_x90
Skrivet av Totaljerkface:

Och du är Herr viktigpetter?

Jag tror han bara undrade hur du motiverar dina uttalanden, och gör gärna det för jag undrar också.

Av tobbe_x90

Varför är denna lur så dyr i Sverige jämfört med på Google play? Går man in på Google play så säger den att den inte finns tillgänglig i Sverige, förväntas den komma upp där till Sverige? Den kostar ju 299$ resp 349$ där, ganska mycket billigare än i Sverige.

Läst att vissa sagt de handlat den från Google play ändå, hur går man tillväga för det? Kan man åka på tullavgifter och skit på det?

Och förväntas 8GB-versionen ens komma till svenska återförsäljare? Finns ju inget seriöst på prisjakt.

Av tobbe_x90

Är det bara jag som ställer mig frågan om detta verkligen behövs? Jag ser knappt någon skillnad på 720p- och 1080p-filmer på min 40-tummare på ungefär 4 meters avstånd. Ne jag ser mer fram emot att OLED ska komma på riktigt.

Av tobbe_x90
Skrivet av dallaboo:

Har haft WP8 i 4,5 månader nu och enda som saknas appmässigt är de där sociala spelen(candy chrush saga,slotomania,quizkampen, songpop etc.) och en officiell Facebook app som liknar de på iOS och Android. Annars är det lite skillnad appmässigt. Flesta appar och spel finns nu till platformen, det är inte mycket att gnälla på. Även SvtPlay app kommer nu i April.

Funktionsmässigt skulle jag vilja ha en officell notifikationscenter( som Unification) och en filhanterare. Det är på min wish list för Blue och WP9.

Öhm, nu kanske jag låter väldigt efterbliven, men hur kommer man då åt sina filer om det inte finns någon filhanterare? Enbart genom mediaspelare och liknande eller?

Av tobbe_x90

Gräver fram den här gamla tråden, hur ser utbudet ut idag?

Jag är i tankar på att köpa ny mobil och börjat snegla lite på en Nokia Lumia. Är dock lite osäker på apputbudet, känns som att man kanske tröttnar rätt snabbt på att hålla på med massa appar osv. Jag har aldrig ägt en smartphone innan så är lite osäker på mitt "behov" av ett stort app-utbud.

Av tobbe_x90
Skrivet av Dassh:

Såvitt som jag förstått det sedan tidigare så är inte avtalet slutfört förräns du gett säljarens dens pengar. Nu vet jag inte om detta stämmer enligt lag. Kolla upp det med kommunens konsument rådgivning så kanske du får det löst för dig

Avtal sluts när båda är överens antingen skrifligt eller muntligt. Oavsett hur man avtalar att lösa betalningen så är man ju ändå bunden till avtalet. Frågan här däremot är om säljaren levererat förstärkaren i det skick den skulle förväntas vara i.

Av tobbe_x90

Verkar inte finnas jättemycket att välja på med dina kriterier
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s121894638#rparams=l=s1...

Billiga Benqs eller svindyra Eizo och Nec...

Av tobbe_x90

Herregud colan smakar som vanlig jäkla cola på donken. Det är bara folk som inbillar sig bara för att de ser vattenstrålarna i automaten och tänker "oh shit McDonalds är så snåla och spär ut sin läsk för att tjäna pengar!". Skillnaden är att colan du köper på Ica späs ut i farbiken och den på Mcdonalds gör det i automaten. Och nej jag varken jobbar på, eller förespråkar McDonalds, tycker bara folk verkar allmänt dumma och verkar ha någon slags inställning att hata dem.

Av tobbe_x90
Skrivet av SyHz:

Observera!
Det här är inte på något vis en avancerad svenska-kurs! Det är enbart en liten "snabbkurs" som jag skrev ihop för att underlätta livet för zzcool och andra som har missat att lära sig sådant här. Bättre att lära folk att göra rätt än att påpeka att dem gör fel.

Bra inlägg, men det heter "svenskkurs".

Av tobbe_x90

Du har fel, är larvig, och skriver dessutom väldigt osammanhängande. Det är med all säkerhet goda marginaler på de tiderna de har för att slänga sina sallader, och det var inget fel på din sallad.

Av tobbe_x90
Skrivet av PCnörden:

Har nu bestäm mig för att skaffa ny skärm då min nuvarande har fått en död pixel.
Så har sökt runt i ett flertal timmar och lärt mig en jä*la massa, visste inte att det fanns så många olika skärmar.
Har läst på om IPS, e-IPS, VA och TN, (tog dessa då de verkade mest intressanta)
Men kan ändå inte bestämma vad jag ska välja
Har förstått att ips har bäst färg etc men har problem som input lag och "ips glow"
VA är sämre än ips men bättre än TN fast det har ofta högre input lag och suddigare vid snabba rörelse i spel etc
e-ips är som ips fast lite sämre färger men bättre inputlag (lägre)

(Om beskrivningen på de olika skärmarna är fel rätta mig gärna)

Spelar för det mesta framför datorn men är ingen professionell spelare
spelar olika spel, sc2, bf3, cs go, alltså mest rts och fps

Har nu en TN skärm som jag är nöjd med fast den är lite ljusstark annars aldrig varit missnöjd, fram till nu då man läst att TN är kasst.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=766175

Så till frågan då, vilket vore bäst för mig?
vill ju få så bra skärm som möjligt, få det att se bra ut men också har låg inputlag
budget 2000kr

skärmar jag kollat på
https://www.inet.se/produkt/2205978/dell-ultrasharp-23-u2312h...
https://www.inet.se/produkt/2203353/benq-24-gw2450hm-va-led
https://www.inet.se/produkt/2204922/acer-23-s235hlbbmii-led-i...
https://www.inet.se/produkt/2204940/asus-24-ve248h

Tack i förväg

Du verkar ha missat det viktigaste med VA-skärmar vilket är att de har överlägsen kontrast och svärta både gentemot TN och IPS. Däremot har de sämre färgåtergivning, betraktningsvinkel och är långsamma, man får lätt ghosting osv.

Av tobbe_x90

Blir nog att beställa när tenta-p är över här på skolan

Av tobbe_x90

Bah vem bryr sig, bara att ljuga så mycket man orkar när de ringer.