Inlägg

Inlägg som SkiZoR har skrivit i forumet
Av SkiZoR

Alexa 2022 (gen 5) - Inget 3,5mm ljudutgång?!

Tjeena Swec!

Jag gjorde precis en dundertabbe :'(

Beställde massa Echo Dot gen 5 och märkte precis att dem saknar ljudutgångar helt till skillnad från föregångarna!

Herregud va korkat, har högtalare i samtliga rum.

Nu till frågan. Vad kan jag göra? Tänker att det ev. finns möjlighet att koppla in dem till blåtandsmottagare. Vet att jag försökte detta för flera år sedan med en echo dot gen 2 och det funkade för stunden men verkade gå ner i standby efter ett tag vilket resulterade i handpålägg varenda gång jag ville återuppta ljudet.

Snälla rädda mig. Alla mina rum är redo att matas med 3,5mm ljudpluggar...

Mvh
H

Av SkiZoR

Fanns echo dot gen 5 på rea under black friday?

Läste en artikel om att amazon alexa gen 5 var på rea under black friday. Jag såg då ingen rabatt?

Vafan?

Eller?

Mvh
H

Av SkiZoR

Minsta/billigaste Google home enheten med ljudutgång?

God morgon!

Tänkte migrera till google home från alexa. Jag har ljudsystem uppsatta i alla rum och jag vill inte använda den integrerade högtalaren alls.

Vilket är det billigaste och mista alternativet? Eller bör jag köpa en något dyrare enhet som ev. processerar talsvar snabbare eller dyl.?

Väldigt tacksam för svar
Allt gott
H

Av SkiZoR

Prisvärda takhögtalare (inbyggnadshögtalare) sökes

Hallå Swec!

Står inför taksänkning och söker nu inbyggnadshögtalare med ett maxdjup på 6,5cm. Kan mata med runt 60rms watt per högtalare. Behöver minst åtta stycken så gärna prisvärda versioner.

Var väldigt mycket att välja på och väldigt lite referenser/varierande prisbilder, känner mig snurrig och tar gärna emot tips!

Tacksam för svar,
H

Av SkiZoR

Återskapa filer som flyttats istället för raderats? - Editera fil innan radering omöjligör återskapande?

Hallå Swec,

Säkerhetsfrågor

Om jag väljer att endast kryptera en folder på en annars okrypterad dator, laddar hem en fil som mellanlandar på den okrypterade hårddisken för att sedan "klippas ut och klistras in" eller flyttas till den krypterade foldern. Är den filen skyddad då?
Vi förutsätter att datorn i fråga inte sparar återställningspunkter och att ev. framkomsten av filnamnet inte är av något värde.

Scenario två: Jag tar en bild på min iphone med min kamera som även synkar bilderna till molnet. Jag editerar bilden så det inte går att urskilja vad bilden tidigare avspeglat för att sedan radera bilden. Safe?

Länge undrat, först nu frågat. Vad tror ni?

Av SkiZoR
Skrivet av Pamudas:

Kika runt på Google Search Console och gör en request om att ta bort din sida från cachet

Du hittar all info på https://www.bluetrain.ca/blog/how-to-remove-private-outdated-...

Skrivet av CymbalCrasher:

Ja, du kan begärna att Google uppdaterar sitt index via Google Search Console, men var beredd att vänta ett tag.

Tack, verkligen. Googlade innan jag skapade tråden men missade denna funktion.

Allt gott,
H

Av SkiZoR

Hur får man en google sökning att uppdatera sin cachade vy av min hemsida?

Hej, jag hjälper en kompis att skapa en hemsida. När jag migrerade en templat av vad sidan skulle byggas på passade google på att cacha eller indexera alla texter kopplade till templaten

Nu vill jag peta på google och be dem korrigera sin indexering/cachning så sökresultaten efter min URL visar den uppdaterade informationen.

Mycket tacksam för svar.

Av SkiZoR
Skrivet av Svensktiger:

Inte funderat på en till AP?
Du kunde ju sätta dina "smarta" saker på en egen AP och kanal.
Och på så vis låta de saker som vill ha lite bandbredd få en egen.

Om detta löser problemet så absolut. Som det ser ut nu så måste jag avlasta nätverket i helhet.

Inte helt införstådd i hur wifi 6 fungerar. har routers med wifi 6 möjlighet att hantera flera enheter via 2.4ghz-bandet eller är det bara om dem kommunicerar på 5ghz bandet?

Mvh

Av SkiZoR

Överbelastat Wi-Fi - Köptips på ny router sökes

Tjeena Swec!

Har ett smart hem och 30+ "smarta" enheter som opererar på 2,4 respk. 5ghz-bandet. Klart och tydligt att mitt Wi-Fi är överbelastat så söker nu bästa möjliga lösning.

Använder idag en RT-AC88U.

Söker nu ersättare som kan hantera alla dessa parallellt uppkopplade enheter på sina respektive band...

Mycket tacksam för svar
Mvh H

EDIT: Krav på WiFi 6
Kikat lite på https://mistore.se/products/mi-router-ax9000 då den verkar väldigt bra för pengarna men kanske bara på pappret? Var ont om user reviews på den modellen...

Av SkiZoR
Skrivet av mrqaffe:

Du behöver antagligen nått som lurar hdcp om du ska få ljud från båda tvarna.
Den här splittern klarar 40Gbit men är restad.
https://www.orei.com/products/2x2-hdmi-splitter-2-in-2-out-ul...

Tror/vet du om det alltså är HDCP som utan talan sätter käppar i hjulen för vad jag försöker ådstakomma?

Skulle absolut inte förvåna mig och tänkte inte ens på det. Hade en underliggande uppfattning om att protokollet endast var aktivt när jag spelar upp "skyddat" material?

Av SkiZoR
Skrivet av Paontuus:

Kör ljudet genom HDMI på ena skärmen och sedan line-in från andra med en 3.5mm kabel (finns en port bakom, har samma "skärm"). Då kan du lyssna på båda samtidigt, ställ bara in i menyn på ena att ljudet ska igenom line-in och sedan lyssna på line-in enheten i volymhanteraren.

Intressant, hittar flera möjligheter att spela upp ljud från den integrerade högtalaren samtidigt som TV:n spottar ut ljud via 3,5mm/blutooth/toslink MEN... Jag letar på efter ett sätt att spotta UT ljud via någon annan ingång än HDMI. Varken uttagen på TV:n eller menyerna verkar tyda att jag kan mata in ljud bortsätt från vad som tillkommer via bildsignalen från HDMI:n

Av SkiZoR
Skrivet av mrqaffe:

Tack för förslaget men var inte helt tydlig i min tråd om att jag kör två st 4k@120hz och olika bildoutputs.

Skrivet av nu1mlock:

https://vb-audio.com/Voicemeeter/ eller kanske https://github.com/audiorouterdev/audio-router men jag vet inte hur permanenta lösningarna är.

Nära där, verkligen. Han hurra innan jag insåg att det inte fungerade.
Varför vet jag inte men spekulerar i att mjukvarorna inte är tillräckligt välskrivna i grunden för att hantera min sits. Den förstnämnda tror jag snubblar på att mina skärmar är exakt identiska och utöver att dem heter samma sak även anv. samma drivare osv. Jag kunde bara få ljud från en av skärmarna via den mjukvaran.

Förstår hur mjukvaran lirar efter jag kikade på denna video: https://youtu.be/lpvae_2WOSQ?t=321
men tyvärr

Den andra får jag fatal errors på hur jag än försöker rerouta ljudet.

Av SkiZoR

Ljud från två TV-skärmar inkopplade i samma dator via HDMI samtidigt?

Kom igen nu Sweclockers, svik mig inte. Det här ska fungera!

Jag lyckas inte på egen hand men jag har två stycken:
https://www.lg.com/uk/tvs/lg-oled48cx6lb#

Båda är inkopplade till min dator via HDMI och jag kan enkelt spela upp ljud via antingen/eller - dock inte samtidigt. Försökt gå in i ljudinställningar och leka runt med "Lyssna på den här enheten" rutan för att ådstakomma dubbel ljudoutput men ack.

Har ni några ideer? Väldigt tacksam för svar, LG's specialisttekniker svek mig över telefon med sin osäkerhet...

Mvh H

Av SkiZoR
Skrivet av mrqaffe:

5 Logitechsystem ? Du får nog beskriva hela upplägget för att det ska gå att förstå hur det kan lösas, hur många av varje pryl har du och vilka signalkällor ska du koppla in, du nämner ju tex en tv men ska du ha tv ljudet i 5 rum ? Och ska du spela synkat i alla rum eller ska de fungera fristående ?

CCA kan du styra eller ev helt ersätta med Nest Mini, det är kampanj på dem just nu https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/smarta-hem/google-home...

Japp, hahah, får försöka...

Två utav fem rum har tv, dot och cca och måste ha ljudswitchar. Jag vill aldrig behöva byta ljudkälla på logitechsystemen därav jakten på statisk lösning.

Om jag skulle ha en nest mini så skulle jag behöva prata med den och få alla svar ur den lilla risiga inbyggda högtalaren. Visst att jag kanske kan få den att spela upp musik via CCA:n men det är inte samma sak. Därför jag fortfarande anv. echo dot, eftersom den har 3,5mm output...

Av SkiZoR
Skrivet av Xcorp:

z906 har ju ingång för både toslink och 3.5mm så är ju inga problem där.
Men du vill kunna spela upp ljud från alla enheter samtidigt?

Stämmer, måste vara samtidigt.

Skrivet av mrqaffe:

Ok, men varför har du både DOT och CCA, har de inte väldigt lika överlappande funktion så att du kan klara dig med bara en av dem ? (CCA har förresten även toslinkutgång)

Jag har fem stycken z906 system, det sitter högtalare precis överallt i min lgh. Dot har begränsningar mot Home Assistant och CCA saknar röststyrning.

Japp, hellre att jag anv. mig av CCA:s toslink men bara om det är möjligt. Vill INTE byta fram och tillbaka ljudkälla på mitt z906, alla enheter ska vara startklara

Mvh H

Av SkiZoR
Skrivet av mrqaffe:

Alexa ? Menar du en Echo Dot ? Och är det en CC audio ? Och vad är det du kallar ljudsystem, vilka anslutningar har delarna ?
Att koppla ihop det analogt via en mixer kanske funkar men förtydliga vad du har för prylar och vilka anslutningstyper de har.

Ursäkta oklarheten

Echo Dot
CC Audio
TV:n har toslink output

Logitech z906

Tack igen
Mvh H

Av SkiZoR
Skrivet av mrqaffe:

Har inte sett nån sån produkt någon gång och menar du att den ska ha adc och dac för att kunna konvertera åt båda hållen också eller räcker det att den bara har digital utgång ?
Vad är det du ska koppla ihop ?

Jag har en Alexa med 3,5mm som är konverterad till RCA.
Tillsammans med Alexan så har jag monterat en Chromecast via RCA till en egenbyggd kabel så både Alex och Chromecasten kan spotta ut ljud till ljudsystemet samtidigt.
Utöver det så önskar jag att TV:n alltid ska vara inkopplad i ljudsystemet samtidigt som Chromecasten och Alexa.

Jag börjar tro att min enda lösning blir att använda flera ljudswitchar för användaren nedan tipsade om en produkt som saknar toslink input. Börjar också misstänka att vad jag söker inte existerar, iaf inte i den lägre prisklassen.

Skrivet av eriksson850:

Något liknande den här? Finns flera billiga när jag söker, värt att tänka på är att det bara blir 2.0 och aldrig surround om du tänkt det.
Edit: har inte testat själv så vet inte hur bra de fungerar.

https://fyndiq.se/produkt/analog-till-digital-audio-omvandlar...

Se svar för båda ovan.

Tacksam för svar
Mvh H

Av SkiZoR

analog (rca eller 3,5mm) och toslink inputs med digital (toslink eller coaxial) output switch sökes

Som rubriken lyser söker jag en switch med analog (rca eller 3,5mm) och toslink input med digital (toslink eller coaxial) output.
Behöver en handfull av dem så dem får jättegärna inte kosta skjortan. Vore också ännu bättre om den har flera toslink inputs.

Väldigt tacksam för svar, hittar ingen nämligen...

Mvh H

Av SkiZoR

Koppla fyra trådlösa (blutooth) handkontroller till datorn för att game:a?

Som rubriken lyder - har någon gjort detta? går det? eller kan en bluetoothdongel bara hantera en enhet?

Skulle så gärna vilja ha fyra handkontrollers till datorn jag har inkopplad i TV:n för soffhäng. Vad behöver jag för att genomföra detta? Vet att det funkar med trådade kontroller men komigen 2021...

Tacksam för svar!

Av SkiZoR

Ljusstark skärm med bra svärta för Magic Mirror-projekt

Hallå, detta var svårare än jag trodde men jag hittar inget bra substitut till mitt magic mirror projekt.
Köpte initialt en ips-panel från aliexpress men när jag drar upp ljusstyrkan tillräckligt för att texten ska synas så kan jag omedelbart urskilja vart skärmen slutar och spegeln forsätter (större spegel är skärm).

Tror lätt att samsungs QLED-skärmar hade grejat detta eftersom dem är ljusstarka samtidigt som dem behåller svärtan men dem finns bara i TV-storlekar. Siktar på något mellan kanske 25"-35".

Förslag mottages gärna