I slutet av september lanserade AMD en ny generation grafikkort med Radeon HD 5870 i spetsen. Nykomlingarna har högre prestanda än tidigare och innehåller fullt stöd för DirectX 11, som ingår i Windows 7 och inom kort släpps för Vista. Konkurrenten Nvidia har ännu inte lanserat något grafikkort med motsvarande funktionalitet.

Nu smider AMD medan järnet är varmt och attackerar Nvidia i en hemlig presentation till företagets partners. Det röda laget skräder inte på orden utan kallar konkurrentens kommande grafikprocessor Fermi för en pappersdrake.

AMD fortsätter med att kritisera Fermi på flera tekniska punkter. Bland annat för att grafikprocessorn innehåller fler transistorer, har större kretsyta och samtidigt vänder sig till en nischmarknad med funktioner främst avsedda för generella beräkningar och superdatorer.

Grafikkortstillverkaren passar även på att lyfta fram fördelarna med den egna produkten, främst att Radeon HD 5000-serien går att köpa redan idag, något som AMD aldrig är sena med att poängtera.

Nvidia Fermi lanseras i slutet av året.

Källa: PC Games Hardware.