AMD Wraith

En bra dator ur en entusiasts synpunkt innehåller sällan en referenskylare, vare sig det är på processorn eller grafikkortet. Av den anledningen har både AMD och Intel förnyat sina referensmodeller till mer påkostade byggen i hopp om att infinna sig även i högpresterande datorer.

AMD Wraith

AMD AM3+ Referenskylare

Höjd

82 millimeter

62 millimeter

Bredd

104 millimeter

92 millimeter

Fläktstorlek

92 millimeter

70 millimeters

Höjd på kylfläns

52 millimeter

61 millimeter

Den nya Wraith-kylaren är markant större än den tidigare referenskylaren för AM3+-plattformen. Fläkten är en av delarna där storleksskillnaden syns mest, vilket nu har växt både på bredden och djupet jämfört med tidigare modell.

IMG_5763.jpg
IMG_5762.jpg

Nytillskottet påminner mycket om den tidigare modellen sett till kylflänsen, vilken behåller sin kopparbas med totalt fyra värmeledningsrör. Höjden har ökat med 20 millimeter vilket huvudsakligen beror på den större fläkten som inte längre är nedsänkt i kylflänsen.

Monteringen är densamma som alla andra referenskylare från AMD sedan flera år tillbaka. Applicera kylpastan, placera kylaren ovanpå processorn och haka fast de två fästclipsen på moderkortets monteringsanordning, så sitter den på plats.

IMG_5765.jpg
IMG_5766.jpg

Med enkel montering finns inte mycket mer att tillägga. Det har därför blivit dags att sätta tänderna i testresultaten och se efter om den pallar trycket.