Sammanfattning

Från att vara ett underbolag till Ninjas in Pyjamas är nu Xtrfy helt fristående och har på senare år förbättrat både spelmöss och tangentbord otroligt mycket. Senaste generationen har lagt mycket fokus på låg vikt som då innebär spelmöss med hål i konstruktionen. Det fortsätter även med MZ1 som är specifikt designat av Youtube-recensenten "Rocket Jump Ninja".

Xtrfy_MZ1-2.jpg

För er som håller koll på den sistnämnda så nämns just former och ergonomi väldigt mycket vid Zy "Rocket Jump Ninja" Rykoas recensioner, vilket stämmer in väldigt bra. Speciellt med dagens spelmöss där även mellanklass eller även instegsmodellen har tillräckligt med prestanda för att inte sätta stopp för spelupplevelsen genom att sensorn inte hänger med.

Vad som passar bäst är också väldigt personligt och oavsett om det är ett välkänt namn bakom designen kan formen vara obekväm för vissa. Undertecknad använder ofta ambidextra möss men fick aldrig ett riktigt bekvämt grepp om MZ1 RGB, där den höga bakdelen är det som satte käppar i hjulet.

Xtrfy_MZ1-18.jpg

Det betyder inte att det är en dålig spelmus men att den troligen inte passa majoriteten av användarna där ute. Bäst chans har den faktiskt passa användare som spelar med Claw-grip eller fingertip-greppet då den relativt korta musen, i kombination med en hög bakdel, inte är optimal för Palm-grip.

Förutom den något udda formen är även hela konstruktionen semi-transparent vilket är något ovanligt, och efter att ha suttit med den ett tag så måste det erkännas att det ser rätt bra ut. RGB-listen i framkanten av musen skiner verkligen igenom huvudknapparna som ger det en häftig effekt när man kan se komponenterna och andra detaljer genom kåpan. En extra fin detalj är att Kailh-brytarna också har transparent kåpa, trots att man knapps ser dessa från utsidan.

Xtrfy_MZ1_del2-2.jpg

Vidare till prestanda så lever pekdonet helt klart upp till förväntningarna. Pixart PMW 3389-sensorn presterar på sin vanliga nivå och ger absolut inga hinder till användarna. Om vi går in mer på detalj och siffror så är inmatningslatensen högre än vanligt för Xtrfy-möss, inget att oroa dig över om du inte spelar på absoluta elitnivån i något FPS-spel men samtidigt tråkigt att se den siffran ökas.

Xtrfy_MZ1-7.jpg

I och med att hela konstruktionen har massa hål för att få ned vikten blir ofta stabiliteten och byggkvaliteten lidande, men Xtrfy har tidigare visat att det går att få båda delarna. Däremot finns det lite missljud från redaktionens exemplar när det appliceras något högre tryck från sidorna, men det framkommer inte vid vanlig användning.

Prismässigt landar Xtrfy MZ1 RGB på 799 kronor och får kämpa med en drös olika kompetenta konkurrenter, där dagens testmodell i stora drag bara har sin unika form att skryta med. Att den är utvecklad ihop med "Rocket Jump Ninja" kan också övertyga potentiella köpare men det ska absolut inte vara den primära anledningen till att köpa denna mus.

Sammanfattningsvis känns det något annorlunda att ge ett betyg till en spelmus som inte var helt bekväm att spela med, men är som sagt högst personligt. Förutom något missljud när kåpan trycks in på sidorna är det en bra konstruerad mus som fortsätter på Xtrfys höga kvalitetskänsla, trots massa hål. Om Xtrfy MZ1 RGB "Zy's Rail" är intressant rekommenderas det att verkligen kika innan om formen passar just din hand, och gör den det så kör på!

Xtrfy MZ1 "Zy's Rail" är en spelmus med låg vikt och annorlunda form

Fördelar

  • Hög prestanda

  • Bra byggkvalitet för sin typ

  • Otroligt låg vikt

  • Extra uppsättning gliddynor

Nackdelar

  • Missljud från konstruktionen vid tryck

Nämnvärt

  • Unik formgivning som inte passar alla

Cirkapris vid publicering: 799 kronor
Lägsta pris: