Inför testet och testmetodik

Skärmen innan aktivering:

Byggkvalitén

Skärmens stativ känns stabilt och välbyggt. Det är enkelt att montera ihop stativet och foten med den medföljande gedigna skruven och för VESA-anslutningen mellan skärm och stativ används en smidig skruvlös design. Att koppla ifrån skärmen från stativet görs också enkelt med en knapptryckning på låsknappen för VESA-kopplingen.

Stativ

Något som är unikt med denna skärm är att det finns markörer i form av pilar som indikerar användaren inställningar.

Stativ1.jpg
stativ2h.jpg

Höjdmarkering

stativ2t.jpg

Tiltmarkering

stativ3.jpg

Rotationsmarkering

Vad användaren kan göra är att spara sin favoritinställning fysiskt i höjd, lutning och rotation på skärmen genom att flytta dessa markörer.

stativ4.jpg

Det går även bra att rotera skärmen till porträttläge.

Headset hållare

Till vänster om skärmen finns det en liten headset-hållare som kan "klickas ut" genom ett enkelt tryck på sidan av skärmen. Därefter är det bara att dra ut längdmässigt efter önskemål.

headset.jpg

Ljusskydd

För att skydda mot solljus eller annat störande sken medföljer det sidopaneler som lätt går att skruva på. Det går även vinkla att panelerna helt bakåt (roterbart 180°).

skydd1.jpg
skydd2.jpg

Transportskydd

Till sist finns även ett transportskydd, ett slags fodral som dras över skärmen. Hål för stativets handtag finns.

fodral1.jpg
fodral2.jpg

Hål för handtag

Skärmen vid användning:

Skärmens meny

Det första jag märker är menydesignen, som jag gillar starkt. Den är både smidig, snabb och har en trädliknande hierarkisk navigering som ger en bra överblick.

meny.JPG

Det enda som lyser runt skärmen är en LED-lampa som är strömindikatorn. Den går också att stänga av helt vilket syns i bilden.

Dosa och menynavigering

Kontrolldosan, eller S-Switch som den heter, har sex knappar och en scroll. Det går att ha tre egna genvägar som till exempel spelprofiler, bildjustering och ljud. Dosan har också en snabbknapp för av ingång.

Dosa1.jpg
Dosa2.jpg
Dosa3.jpg

Det finns även fem knappar på skärmen, varav tre också kan agera som genvägar.
Ett extra stort plus är att menyn är mycket responsiv och som tidigare nämnt väldigt lättnavigerad.

Testmetodik och överblick

Testmetodiken är baserad på min egen subjektiva upplevelse samt efter mina egna kriterier, kunskap och användarbehov.

Datorn jag använder mig av för testerna är en Intel Core i7-6700K processor med ett AMD Radeon R9 Fury X-grafikkort. Som tidigare nämnt jämförs testskärmen XL2546 i vissa tester mot min egen skärm AG271QX, en 27-tumsskärm med 144 Hz och TN-panel med upplösning på 2 560 × 1 440 pixlar och Freesync.