Test: Film och Produktivitet

Film

Efter att ha tittat på några filmserier, anime och 4K-upplösta naturfilmer finner jag inget negativt med denna TN-panel. Överlag är det en trevlig upplevelse.

filmHavet.jpg

Under mitt test finner jag varken utsmetade färger, posterisering, bildbrus eller andra artefakter och problem som kan finnas vid billigare varianter av TN-paneler. För att vara en TN-panel är även betraktningsvinklarna bra och färgerna likaså.

movie.jpg

Värt att tänka på är att det finns andra paneler som IPS, VA och liknande som ger bättre färger, svärta och kontrast för just filmtittande och fotoredigering. Däremot saknas då i regel vad som gör denna skärm unik, vilket är dess egenskaper för spelande.

Produktivitet

För produktivitet är det lite trevligare att ha 240 Hz eller 144 Hz och allt över 60 Hz gör det till en bättre upplevelse. Det gäller både för panoreringar men speciellt för navigering i 3D.

autocad.png

Autocad Architecture

revit.png

Revit

Däremot blir jag i alla fall inte mer produktiv utav en 120+ Hz-skräm, bara som sagt lite trevligare att ha. För mig är 4K-upplösning synonymt med produktivitet men en 4K-skärm i just 240 Hz dyker nog inte upp på ett par år.