Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Prestandatestartikel

BoogleTech har skrivit en intressant artikel som handlar om prestandatestprogram. Den går igenom de flitigast använda programmen och förklarar vad varje program inriktar sig på och hur man bäst använder programmet för att test a exempelvis processor och grafikkort. En mycket läsvärd artikel för er som överklockar och optimerar för bättre resultat i spel och prestandatest. Ett citat från artikeln!

Abit OTES bilder

Den nederlänska hårdvarusidan DutchGeforce har fått tag i några bilder på Abits kommande GeForced4 Ti4200-baserade grafikkort. Kylningen på detta kort, som kallas OTES, har blivit väldigt uppmärksammad i media, och man undrar verkligen om denna kylning är 15% bättre än vanlig kylning som Abit hävdar. Men man måste erkänna att kortet ser väldigt futuristiskt ut, här kommer ett smakprov:

Intel släpper AGP 3.0

Intel släppte för några dagar sedan på IDF (Intel Developer Forum) de fastställda specifikationerna på AGP 3.0. Den nya tekniken vilket innefattar AGPx8 ger en bandbredd på 2.1 GB/sek på AGP-bussen, Intel har även sagt att desigen-guiden för AGP 3.0 kommer att finnas ute denna månad. Här kommer ett citat från pressmedelandet:

Nytt moderkort från Shuttle

Shuttle presenterade idag ett nytt VIA KT400-moderkort, AK37GTR.

Hammer försenad

AMD släppte en ny roadmap igår, och det ser ut som att ClawHammer (Hammer) kommer att bli lite försenad. Enligt nya roadmapen kommer Hammer att släppas i slutet på första kvartalet 2003. Man kan endast spekulera i orsakerna, men dessa är några obekräftade rykten från personal inom AMD:

Xeon DP 2.6 & 2.80 GHz

Intel släppte för några dagar sedan på IDF (Intel Developer Forum) 2 nya processorer i processorfamiljen Xeon DP. Det handlar om en 2.6 GHz-modell och en på 2.8 GHz. De använder en 0.13 microns tillverkningsprocess och båda stödjer NetBurst-arkitekturen och HyperThreading-tekniken. Båda processorerna har 512 KB Level2-cache och referenspriserna ligger på $562 respektive $433.

VIA4in1 4.43

VIA har släppt en ny version av sina moderkortsdrivrutiner 4in1. Versionen har nått 4.43 och detta är uppdaterat:

Nvidia Linux drivrutiner

Nvidia har släppt nya drivrutiner till sina grafikkort under operativsystemet Linux. Versionen har hoppat upp till 1.0-3123 (3123) och detta är nytt, observera att dessa även gäller till Quadro-linjen grafikkort:

Thermalright SLK-800

Sedan Thermalright lanserade kylflänsen SK6 har företaget förknippats med mycket bra kylflänsar, de kostade oftast inte mer än konkurenten och gav mycket fina temperaturer. EnvyNews har lagt vantarna på deras senaste skapelse: SLK-800. Det är en kylfläns för Socket A-plattformen och storleken på fläktar som man monterar på den är 80 mm. EnvyNews testar denna kylfläns med totalt 4 fläktar för att få mer rättvisande resultat, verkar vara en mycket trevlig kylfläns. Ett citat från recensionen:

Xabre drivrutiner

SiS har släppt nya drivrutiner till sina Xabre-grafikkort. Jag har tyvärr inte fått tag på vad som är nytt med dessa drivrutiner, men de är WHQL-certificerade och versionen ligger på 3.05. Ladda ner från SiS: