Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

6

HardOCP testar vattenblock

Nu är HardOCP i farten igen och publicerar ett jättetest av 19 vattenblock för processorkylning. Både gamla klassiker och det allra senaste dyker upp.

17

Logitech MX 300/500/700

Gamers Depot har recenserat Logitechs nya möss, MX 300, 500 och 700. De har annorlunda design och ser verkligen tilltalande ut. Men det är värre med drivrutinerna. Det finns information om att knapparna inte fungerar i spel åtminstone när det gäller MX 700.

37

IBM lanserar ny hårddisk-serie

IBM släpper nya 180GXP-serien med 8MB buffer och en teknik dom kallar "tag'n seek". Tag'n seek som egentligen heter Tagged Command Queuing kommer från SCSI-hårddiskar och är en teknik för att sänka accesstider vid sökningar, så mycket som 20% snabbare enligt IBM.

24

Athlon XP 2800+

AMD lanserar Athlon XP 2800+ och 2700+ och detta har recenserats av flera sidor idag. De stödjer den snabbare systembussen på 166Mhz (333Mhz). Läs mer hos Tom’s Hardware Guide

9

Radeon 9700 Pro (AIW)

Rage3D har skrivit några sidor om ATi’s kommande grafikkort ALL-IN-WONDER 9700 Pro. Kortet har samma egenskaper som Radeon 9700 Pro men har flera andra multimedia funktioner som TV-In.

Abit IT7-MAX2

The Naked Review har testat Abit's nya IT7-MAX2. Kortet är baserat på Intels 845E chipset. Kortet har ljud, nätverk, USB 2.0, firewire och SATA inbyggt. Abit sparar inte på krutet utan skickar förutom dom vanliga kablarna även med en optisk kabel för ljudkortet och en SATA konverterare för att ansluta vanliga hårddiskar.

WCPUID 3.1

H.Oda har släppt en ny version av sitt populära processoridenifieringsprogram WCPUID. Versionen har nått 3.1 och detta är uppdaterat:

Abits Intelplaner

Det har dykt fram lite rykten kring moderkortstillverkaren Abits planer för den närmsta tiden. Tydligen så satsar Abit på Pentium 4-plattformen, då de introducerar flertalet moderkort med stöd för processorer från Intel. Ta en titt själv:

Hercules drivrutiner

Hercules har släppt nya drivrutiner till dessa ljudkort: Hercules Game Theater XP, Fortissimo III 7.1 och Digifire 7.1. Versionen ligger nu på 5.021 och detta är nytt:

Nätaggsjämförelse

Tech-Report har gjort något så ovanligt som en jämförelse av olika nätaggregat. Dessa är med i testet:

AGPx4 vs AGPx8

TweakTown har skrivit en recension på Prolink GF4 MX440 med stöd för AGPx8! De intressanta med denna recension är att de jämför med ett annat Geforce4 MX 440 som inte har stöd för AGPx8, så man ser ungefär vilken skillnad det är. Det är dock inte en helt rättvis jämförelse, då kortet de jämför med kommer från en annan tillverkare (Abit), men det kan ge en fingervisning om hur mycket prestanda Geforce4 MX med AGPx8-stöd ger.

Samsung expanderar!

Enligt rykten kommer minnestillverkaren Samsung att expandera sina marknadsandelar väldigt mycket vid årsslutet. Anledningen är nya kontrakt med stora aktörer på bland annat komunikations-marknaden. Att nämna bland några är Nokia, Cisco, Alcatel och Legend.

Leadtek GF4MX AGPx8

Mer Geforce4 MX med AGPx8. Leadtek har introducerat ett nytt grafikkort baserat på denna krets som stödjer AGPx8. Det heter WinFast A180 DDR TH MyVIVO och erbjuder 64 MB DDR-minne och Video in/ut. Håll utkik, flera tillverkare kommer garanterat också släppa pressmedelanden om att de också hoppar på trenden med Geforce4MX-grafikkort med AGPx8.

Gainward GF4MX AGPx8

Det har varit mycket liv kring Nvidias Geforce4 MX med AGPx8. Tillverkaren Gainward tillkännagav för en tid sedan ett nytt grafikkort byggd på Geforce4 MX med stöd för just AGPx8. Kortet heter Pro/600-8X XP Golden Sample och erbjuder 3.3ns-minne, VIVO, DVI och mer. Ett citat från pressmedelandet: