Efter månader av läckor och rykten har Valve nu offentliggjort sitt kommande nya spel Deadlock. Spelet har nu en butikssida på Steam.

Där skriver Valve mycket knapphändigt att Deadlock är ett multiplayerspel i ett tidigt skede av utvecklingen. Det har ”många tillfälliga designelement” och utvecklarna experimenterar fortfarande med speldesignen. Inga systemkrav står ännu listade, och inte heller något planerat utgivningsdatum.

Utöver den minimala beskrivningen har Valve lagt upp en 22 sekunder lång video, men allt den visar är en gata som ser ut att kunna vara i till exempel New York, med några duvor i förgrunden och några personer som passerar på långt avstånd i bakgrunden.

Den som hade hoppats på ett bredare betatest får än så länge se sig besviken. Valve tydliggör att testerna än så länge är slutna och att nya testare enbart kan bjudas in av nuvarande.

Valve har dock samtidigt lättat på reglerna för inbjudna testare, som nu får diskutera spelet offentligt, skriver The Verge. Ett 40-tal streamare på Twitch strömmar redan testversionen av spelet, bland annat Shroud.