Emudeck är en populär multiemulator riktad mot Steam Deck och Steam OS som har som mål att göra det enkelt att komma igång med retrospelande. Nu har utvecklaren bakom projektet lanserat en Indiegogo-kampanj för att finansiera produktionen av Emudeck Machine – en emulatorfokuserad mini-PC med Dreamcast-liknande design, rapporterar bland annat Ars Technica. Projektet påminner om Valves nedlagda Steam Machine, vilket namnet också ser ut att syfta på.

Den lilla datorn kommer – om kampanjen finansieras och allt går som planerat – komma i två utföranden. ”EM1” har en Intel N97-systemkrets och är fokuserad på att kunna spela spel för äldre konsoler. ”EM2” har AMD:s Ryzen 8600G med Radeon 760M och kan både köra emulatorer för nyare konsoler som Playstation 3 och vanliga moderna datorspel, för den som är ute efter en liten allt-i-allo-speldator.

Operativsystemet blir Bazzite, en Linux-variant baserad på Fedora som kan installeras på bland annat Steam Deck och andra handhållna speldatorer, med även på vanliga stationära datorer.

Kampanjen är i dag 25 procent finansierad. Utvecklaren har gjort klart den interna hårdvarudesignen, men chassit är hittills bara på CAD-stadiet. Den ambitiösa målsättningen är att ha prototyper färdiga för CE- och FCC-märkning i slutet av oktober, inleda tillverkningen i slutet av november, och börja skeppa de färdiga maskinerna på julafton.