I somras lanserade Nvidia märkningen SFF-Ready som har för avsikt att göra livet lättare för den som önskar bygga en något mer kompakt dator utan att tumma på prestandan.

Hittills har det varit relativt sparsmakat med Geforce RTX 4080 Super-modeller som lever upp till kraven. Palit och Gainwards nya modeller gör det nu lite lättare att hitta just detta. Modellserierna går under namnen Infinity 3 och Python och är mer eller mindre identiska då de båda tillverkarna tillhör samma moderbolag.

m9l8PULQXQby3YXY.jpg

Nvidias kravspecifikation gör gällande att SFF-Ready-märkta grafikkort max får vara 304 × 151 × 50 mm vilket de båda klarar med sina mått på 294 × 116 × 49.5 mm. Enligt tillverkaren ska de nya grafikkorten vara 40 procent mindre än tidigare modeller.

xzjAD5iXIUNDrpfd.jpg

Om du är på jakt efter att bygga litet är det dock värt att hålla ett öga på att chassit du väljer även det uppfyller kraven för att garantera att komponenterna passar.

Vad priset blir i vår del av världen återstår att se. Undertecknad sitter själv och hoppas på ett RTX 4090 i liten storlek men om det blir aktuellt får framtiden utvisa.