Ifixit lanserar en ny lödkolv för den som vill modifiera och pyssla med olika prylar. Fixhub Smart kommer med en lödkolv, en extern laddstation med USB Type C-anslutning samt övrig utrustning. I sann Ifixit-anda ska hela kittet vara reparerbart och du kan byta ut delar för långvarig användning.

Däremot kommer prislappen att vara svår att laga. Vid lansering kommer kittet att kosta runt 270 EUR, vilket motsvarar ungefär 3 400 kronor.

Lödkolvens laddstation har dubbla USB Type C-portar och ska, enligt Ifixit, ha 55 wattimmar och leverera upp till åtta timmars oavbrutet arbete. Kablarna kan ge 100 W till lödkolven, och laddstationen kan även användas som en portabel laddare för annan elektronik med USB Type C-anslutning, som mobiltelefoner eller datorer.

Ifixit använder sina egna spetsar på lödkolven, och det går att byta till sex andra typer, men dessa måste köpas separat. Enligt bolaget är den optimala arbetstemperaturen för spetsen 350°, men temperaturen kan justeras mellan 100° och 420°.

Fixhub Smart-kittet blir tillgängligt i mitten av oktober, men går att förboka redan nu.