För ett år sedan höjde Netflix priserna för abonnemang runt om i världen, men vi i Sverige slapp undan prishöjning. Det var dock endast en tidsfråga innan vi skulle få se en prisjustering och nu är den här.

Netflix höjer priserna på alla tre abonnemang med 10–20 kronor. Basic-abonnemang går från 99 till 109 kronor. Standard från 129 till 149 kronor och Premium hoppar från 179 till 199. Utöver detta höjs priset på extraanvändare du kan lägga till i abonnemanget, från 49 till 55 kronor.

Vi erbjuder ett utbud av olika priser och abonnemang för att möta olika behov, och i takt med att vi levererar mer värde till våra medlemmar, ber vi dem ibland att betala lite mer. Från och med i dag justerar vi priserna i Sverige med priser som startar på 109 kronor. – Netflix

Nya priserna gäller från och med nu, men endast för nya prenumeranter. Tidigare prenumeranter betalar samma summa för stunden, men det är bara en tidsfråga innan ändringen sker för alla. Netflix kommer informera dig som prenumerant i god tid innan ändringen sker, så att du kan ta ställning till om det är värt att fortsätta eller ej.