Ont i öronen av ljud från headset?

Permalänk
Medlem

Ont i öronen av ljud från headset?

Hej, har använt ett par sennhesier hd 555 i ett par dagar och efter att ha använt dom i några timmar får jag ont i öronen, typ som om jag hade lyssnat på för hög musik :o... Menjag har väldigt lågt, jag brukar annars bomba på högt med mina högtalare och av dom får jag inte ont alls.

Jag funderar på ifall lurarna sänder ut lägre ljudtoner eller vad det kallas, och att det e det som gör att jag får ont.. Någon som känner igen sig eller vet vad det kan bero på? Eller är jag bara överkänslig :(?

edit: kanske ska tilläga att jag har tinitus också, men tror inte det betyder något.

Permalänk
Medlem

beror på hur illa din tinitus är.
tänk på att lågt ljud under lång tid kan vara lika dåligt som högt ljud under kort tid.

hd555 är ju visserligen öppna, så om det gått bra med andra lurar för dig har det nog med att den klarar av att skicka ett större omfång,
det är i öronen du får ont då? så det inte är att dom trycker? dom kan sitta åt rätt mycket tills dom blivit lite användna.

får du ont i öronen är det väl bäst att antigen använda högtalare, eller bara använda lurarna när du behöver.

Visa signatur

Fractal design R2 | Asus p5q deluxe | Intel Core 2 Quad 9650 @ 4ghz | 4x 2gb Corsair 1066mhz ddr2 | Gigabyte gtx 560ti SoC | raid0 - 2x Intel X-25 M G2 80gb

Permalänk
Medlem

Det är med högsta sannolikhet diskanten i dina lurar.
För att förklara det på ett enkelt sätt:

Diskanten från högtalare (och ljudet rent generelt) är behagligare att lyssna på då högtalaren oftast är iallafall 50cm ifrån öronen. Men när det kommer till headset så sitter ju elementet precis vid örat, även den lägsta volymen kan och kommer att kännas obehaglig och eventuellt göra ont efter en stund. Beroende på person såklart.

Har du någon ljudförvrängare påslagen? Som t.ex. X-Fi Crystalizer eller något liknande? Om du har, stäng av det i några dagar, lyssna och känn efter.

Eftersom du har tinitus också så kan det även vara så att ditt mellanöra är aningen uppsvält eller blir det lätt vid så närgånget ljud.
Uppsvält kan det vara för att skydda dig, även om det uppenbarligen itne fungerar särskilt bra.

Men sen å andra sidan, det kan finnas många andra orsaker till varför du får ont i öronen.
Antagligen är du överkänslig pga. tinitus eller långa perioder av ljud dagligen.

Visa signatur

Eh!

Permalänk
Medlem

Har du haft din tinitus länge? Jag vet att när jag fick min så var jag länge ganska överkänslig mot ljud och kännde efter mycket. dett medförde att jag ofta fick "ont" i öronen av höga eller jobbiga ljud. Allt detta har försvunnit i princip helt... dock ej tinitusen