Korvclockers! Vad rekommenderar ni?

Permalänk
Medlem
Skrivet av klockish:

gillar denniskorv

Du vet väl att det faktiskt inte är Dennis the Menace på paketen, va? https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/1279947-darfor-heter-det...

(Nog med besserwissande för mig nu, är för varmt ikväll för att anstränga sig)

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD

Permalänk
Medlem

Jag tänkte rekommendera Scans Telicherry-korv. Men den tog de visst bort. Sedan tänkte jag rekommendera Scans Deli grillkorv, och den finns kvar, men bara i tjock variant, den tunna verkar borta i år. Fast, rätt ok smak.

Jag tycker alltså om korvar som inte innehåller vitlök, örtkryddor, och andra konstigheter. Vanlig jävla korv. Oerhört svårt att hitta. Som att hitta smaksatta chips utan smakfördärvelig lök, det är nästan omöjligt.

Finns en del "barn"varianter, men ska man ha en "vanlig" korv så är det nästan bara Scan Deli som inte innehåller vitlök osv. Eller lök, Änglamarks grillkorv smakar bara lök.

Så, till sommarens grill kör jag Scan Deli, barnen vill ha "Denniskorv" (de säger "barnkorv", då det är ett barn på den), men jag försöker smyga in Lithells barnkorv med lite mer kött. Näst billigaste Lithells alltså, den billigaste duger men inget jag vill rekommendera.

Dock, här får ni ett tips som heter duga :

Grillspett! Grilla, lägg i ett korvbröd modell större, dra ut pinnhelvetet. Kötthalt över 90%, inga nedmalda gristrynen eller kojuver, och så en kall öl till det.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint
***gamla grejor duger***
Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 10; Macbook Pro 2015 16GB RAM 512GB SSD Radeon Mojave

Permalänk
Medlem

Nu är jag faktiskt ingen korvmänniska (eller ja finns ett par undantag) men det känns som att korvgrillning för "korv med bröd" fungerar ungefär så här:

99% beror på i vilken situaltion man är i samt hur man grillar korven.
1% vad man använder för korv**

**Det finns så klart undantag.

Men tänk när man var liten och ute på utflykt. Man grillade korv över en brasa, korven ramlade ner i glöden/askan typ 5ggr, den var bränd, korvbrödet gick av (!) men fan va det smakade gott!
Var det 0 ellet 100% kött i korven? Var den en dyr korv där priset sätts per gram i charken?

En torsdagskväll när man skall slänga ihop en middag på det som finns kvar i kylen hittar man samma korv. Man steker på den i pannan och lägger den i ett bröd. Smakar det bra? Högst personligt men jag är på den nivån att jag nog fan gör pyttipannan av smulorna man sopat ihop under köksbordet istället.

Men för att tipsa om något jag gillar, små vita korta "rostbratvurst'. Dom är jättegoda nästan oavsett vad man köper för fabrikat. Fungerar även bra att bara steka på. Men när man grillar är de helt perfekta som små väntkorvar för grillaren!

Permalänk
Medlem

Med god marginal mot alla konkurrenter, hela Per i Vikens utbud 😅.
Att hitta dom utanför Skåne kan vara lite problematiskt dock.

https://periviken.se/product-category/korv/

Permalänk
Medlem
Permalänk

Hade inte SweKorvers kunnat funka också som namn för omväxling?

Permalänk
Medlem

Jag är ett stort fan av Hot Dogs. Tricket är att tillaga på svag värme i minst 20 minuter, då frigörs fettet och därmed smaken. På den kan det vara SLOTTS vanliga senap, Kavlis majonnäs, räksallad, skagenröra, curryketchup. Dock inte alla samtidigt men det går att kombinera.

Skinnfri är ett måste för att slippa sprickor och känslan av att man biter igenom en plastförpackning. Blir sugen på Tillmans som tipsats om. Brioche eller potatiskorvbröd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PeCe:

Du vet väl att det faktiskt inte är Dennis the Menace på paketen, va? https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/1279947-darfor-heter-det...

(Nog med besserwissande för mig nu, är för varmt ikväll för att anstränga sig)

Detta är helt klart en av mina pet peeves. De heter Hot Dogs och det är en vanliga blond pojke på paketen. Helt klart i klass med folk som säger falmskärm.

Permalänk
Medlem

Denna kan jag rekommendera, riktigt härlig smak.

Jag som fyndjägare köper även mat lite billigare när man kommer över det.

Köpte nu sist 18 förpackningar av denna underbara korv till 50% av priset.
Tur man har en extra frys i källaren.

Visa signatur

Asus Tuf Gaming X670E-Plus - Amd 7800X3D Noctua D15 Chromax Black - Corsair 7200MHz cl34 - Msi 4080S Suprim X - Asus Rog Thor 850W 80+ Platinum - Sound Blaster AE-9 - Asus 26.5" ROG Swift PG27AQDM OLED 240Hz

Permalänk
Medlem

Skall ni köpa falukorv rekommenderar jag denna:

Svinigt god. Smakar inte direkt falukorv dock, men jävlar vad god den är!

Visa signatur

[IT-Dept]
Ryzen 1700 OC - 32 - 1070

Permalänk
Medlem

Gustafs hästkorv. 80 % hästkött. Rökt i granved och får sedan 2 år att torkas innan det går att fås i butik. Bästa korven att äta som den är, eller en kvällsmacka .

Visa signatur

NZXT H7 Flow, ASUS Z390-E, Intel 9700K 3.6GHz, 16 GB Corsair Vengeance 3.2GHz, Samsung EVO 970 500GB, MSI RTX 2070 Gaming Z, Seagate Barracuda 4 TB, Corsair RM750X V2 750W, Noctua NH-D15, 1 st FD Venturi HF-14, 6 st Phantek M25 120mm, Dell S2721DGFA,

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tauri85:

Vanlig korv är ju typ 30-40% kött då det mesta är potatisflingor o annat skräp precis som med köttbullar. Här är innehållslistan över Scans Hotdogs aka Denniskorv.
INGREDIENSER: Svenskt gris- och nötkött (34%), vatten, potatismjöl, potatisfiber, lök, kryddor, salt, druvsocker, bindväv från gris, fett från gris, örtkryddor, kryddextrakt, blodprotein från gris och nöt, vegetabilisk buljong, antioxidationsmedel E326:E300, konserveringsmedel E261:E250, rökarom.

Fast Dennis är ju undantag, vanlig korv ligger på typ 70-80%.

Visa signatur

| ASUS ROG Crosshari VIII Dark Hero | AMD Ryzen 5950X | Noctua D15 Chromax | G.Skill TridentZ Royal Gold 32GB DDR4 @ 3600Mhz CL14 | Palit GeForce RTX 2080 Ti 11GB GamingPro OC | 2x WD SN850 1TB @RAID 0 + 2x Samsung 860 EVO 1TB @RAID 0 | Corsair HX 1000W | Corsair Obsidian 1000D | LG 34'' 34GN850 |

Monitor Audio Platinum PL100 II + Advance Paris X-P500 + Advance Paris X-A160
Klipsch R-115SW
Sennheiser HD650

Permalänk
Medlem

Helmut Walch's Lammchorizo är helt klart den godaste korven jag har ätit, mycket smak

Ingredienser
Lammkött (30%), nötkött (21%), griskött (18%), vatten, parmesanost 8,8% (MJÖLK, löpe, salt), fett från gris, salt, kryddor, (peppar, muskot, ingefära), färgämne (E160c), vitlök, kryddextrakt (paprikaoleoresin), dextros (majs), konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E300,E301, E330), stabiliseringsmedel (E450).

Permalänk
Medlem

VegoKorvKlockers
Dessa är jävligt bra, men finns det något annat alternativ som är OK?
https://www.anamma.eu/produkt/vegokorv-javligt-gott/

Visa signatur

Asus B550F - 5900X - TUF4080S - 32 GB DDR4 - NH-D15 - Define S - Samsung OLED G9 - LG OLED55CX
PlayStation 5 - Nintendo Switch - Wii U - RPi3
a silent computer is a glorious computer

Permalänk
Skrivet av DasIch:

Vad är korvsmak?

Sverige har haft en usel korvtradition sedan långt tillbaka i tiden, där korvmakarna inte varit särskilt noga med vad de stoppar i korven. Det har gjort korven till fattigmansmat och gett den dåligt rykte, så till den grad att korvgubbar med låda på magen förbjöds att sälja korv på grund av hälsoskäl.

På senare år har det tacknämligt nog kommit lite hantverk i korvmakandet. Jag ser inte hur det skulle vara mindre korv, eller korvsmak, för att det är mindre halvfabrikat.

För övrigt blev jag sugen på Taylors & Jones Salvia och Svartpeppar.

Som du ser tänker vi helt olika kring detta, vilket är roligt.

Ja, jag ser korv som ett väldigt gott och billigt allternativ till vanligt kött. När det kommer till lyxkorvar med hög kötthalt som kommit till butiker på senare år. Så är dessa lika dyra som riktigt kött, eller dyrare kr/kg. Och smakar inte korv längre.

Korvsmak som du frågar efter är ju subjektiv. För mig uppväxt under -70, och -80 talet. Är det den korv som vi åt då, som är varmkorv för mig. Större förändringar i sammansättningen gör det till en annan rätt, enl mig.

Hamburgare är inte en Wallenbergare, och en Wallenbergare är inte en hamburgare. Båda är färsbiffar, och väldigt goda till sin egen rätt. Men det blir fel när man byter plats på dom. Lite samma tänk har jag med korv. Trycker man i för mycket kött, då passar den inte i ett korvbröd längre 😄 och smakar inte korv längre! 🙂 precis som att en hamburgare, aldrig smakar som en wallenbergare.

Dock aldrig testat wallenbergare inklämd mellan ett par hörlurar, kanske skulle smaka bra? Tvärtom tror jag dock kan bli sämre. En hamburgare till mos, ärtor, och gräddsås, och lingon. Jag skulle säkert tycka om det. Men ännu mer, med rätt biff på tallriken 😄

Permalänk

Det här är en favorit att göra

Och sedan korvbröd till.

Brukar köra med chorizo också.

Visa signatur

Live for fun, Loyal to none

Permalänk
Medlem
Skrivet av radioactiv:

För några år sedan hade Willys en korv som innehöll Carolina Reaper, det var deras eget märke Garant som tillverkade dessa. Jag gillar stark mat, och dessa korvar var starka på riktigt, och då menar jag oerhört starka. Rätt kul korv att ha med på grillfesten åt deltagarna. Dock verkar de ha slutat sälja den.

Annars föredrar jag korv där innehållet är grovmalet och med mycket smak.

Den heter väl "Skorpionkorv"? Annars har 7-Eleven en lite mildare variant som heter El Diablo. Har man bråttom duger den.

Visa signatur

| Fractal Design Define R5| Asrock X399 Fatal1ty| Threadripper 1950X| Noctua NH-U14S TR4-SP3| Corsair Vengeance LPX 8x16GB 3200 C16| be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W| ASUS RTX 3080 10GB Strix| LG OLED 4k 42" C2| Debian Sid| KDE 5.x|

Permalänk

Oj, verkligen min typ av tråd.

Jag skulle vilja börja med att tipsa om Sorunda smala kabanoss, eller den lite större marquez grillarna som är riktigt bra till ett fint pris. Dem brukar finnas på ica men även sett på willys i stockholmstrakten.
Den godaste korven jag ätit de senaste åren är Pelles orientaliska från korv&sånt som ligger i Norrtälje, sist jag var där så hade dom även en sorts ölkorv dem kallade för ölpinne som var smaksatt med chili och cheddar, den var också fantastisk.

Mitt senaste mottagna tips jag har fått ifrån vänner är en korv från lidl som heter Härryda Karlssons Pápa en svensk grillkorv med smak av vitlök inspererad från Ungern, jag har själv inte hunnit testa den än men ska göras i veckan tänkte jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

"Kötthalt" även slafset de drar i som knappt borde klassas som ätbart är klassat som kött.

Hela poängen med maträtter som korv är ju att få användning av slaktrester som kan ha mycket och god smak men där konsistens eller annat gör att det är närmast oanvändbart utan att processa på ett eller annat vis. Finns absolut inget fel med att köttet består av "slafs", snarare vore det ett jäkla slöseri att använda vanliga styckdetaljer till att göra korv.

Sen ser jag inte heller något problem med att vissa korvar har lägre kötthalt - vad spelar det för roll om man fyllt ut med potatis eller annat så länge det reflekteras i priset och smaken är god?

Permalänk
Medlem

Är det Dennis på korven eller inte?

Permalänk
Medlem
Skrivet av dangerzones:

[...]

Mitt senaste mottagna tips jag har fått ifrån vänner är en korv från lidl som heter Härryda Karlssons Pápa en svensk grillkorv med smak av vitlök inspererad från Ungern, jag har själv inte hunnit testa den än men ska göras i veckan tänkte jag.

Var precis på Lidl och köpte ett paket för att testa och var faktiskt riktigt god!

Permalänk
Medlem

Har någon hittat en god vego korv? Jag har provat nu ett par gånger men har inte riktigt fastnat för någon. Plus i kanten om den är kryddig, och då menar jag riktigt jävla kryddig.

Permalänk
Medlem

Carnex i Malmö producerar flera olika smaskiga korvar med hög kötthalt, bl.a. Festivalkorv, Sremska (både mild & stark) & Pusta-bratwurst. Kan rekommendera alla, säljs bl.a. på Bulltofta kött och även på ICA, men också i deras egen butik. Dock har ICA butikerna bara små varianter, typ som Scans korvar. Vill man ha dom stora så får man handla i chark-butikerna.

Bor man i närheten av Malmö, eller har vägarna förbi, så kan jag gott rekommendera ett besök på Carnex Kött & Chark på Stillmansgatan 7.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem

Då måste jag rekommendera Eriksons Chark. De har massa god korv och framförallt grillkorven. Men vid jul finns ingen bättre julskinka. Värt att testa.

https://eriksonschark.se/

Visa signatur

Vad är RGB?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pirum:

Jag tänkte rekommendera Scans Telicherry-korv. Men den tog de visst bort. Sedan tänkte jag rekommendera Scans Deli grillkorv, och den finns kvar, men bara i tjock variant, den tunna verkar borta i år. Fast, rätt ok smak.

Jag tycker alltså om korvar som inte innehåller vitlök, örtkryddor, och andra konstigheter. Vanlig jävla korv. Oerhört svårt att hitta. Som att hitta smaksatta chips utan smakfördärvelig lök, det är nästan omöjligt.

Finns en del "barn"varianter, men ska man ha en "vanlig" korv så är det nästan bara Scan Deli som inte innehåller vitlök osv. Eller lök, Änglamarks grillkorv smakar bara lök.

Så, till sommarens grill kör jag Scan Deli, barnen vill ha "Denniskorv" (de säger "barnkorv", då det är ett barn på den), men jag försöker smyga in Lithells barnkorv med lite mer kött. Näst billigaste Lithells alltså, den billigaste duger men inget jag vill rekommendera.

Dock, här får ni ett tips som heter duga :

<Uppladdad bildlänk>

Grillspett! Grilla, lägg i ett korvbröd modell större, dra ut pinnhelvetet. Kötthalt över 90%, inga nedmalda gristrynen eller kojuver, och så en kall öl till det.

Det är precis samma kött i många charkprodukter du köper som i dina grillspett eller andra liknande produkter. Jag vet inte varför folk har för sig att korv bara innehåller trafikdöd grävling som legat i dikeskanten och svullnat i två veckor som man sedan rengör golvet med och slutligen hackar ihop med brunnsskrapet och säljer på Konsum.
(OBS! Denniskorv undantagen första meningen ovan)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunde:

Det är precis samma kött i många charkprodukter du köper som i dina grillspett eller andra liknande produkter. Jag vet inte varför folk har för sig att korv bara innehåller trafikdöd grävling som legat i dikeskanten och svullnat i två veckor som man sedan rengör golvet med och slutligen hackar ihop med brunnsskrapet och säljer på Konsum.
(OBS! Denniskorv undantagen första meningen ovan)

Ok, jag överdrev lite, men efter att ha jobbat på charkuteri i ett knappt år blev jag lite skeptisk mot just korv. Det är nog mestadels kött, fett, lite senor och bindväv, dvs, saker man kan äta utan problem; inte ögon och juver - de går bort tidigare i slakten.
Däremot lärde jag mig att falukorv och "måltidskorv" (eller vad den nu hette) som vi sålde billigare till skolor faktiskt var samma korv. Dvs, den billiga korven hade Falukorv-specs, det var billigare att göra endast en korv-sort av ok kvalitet än att dessutom göra ytterligare en korv med lägre kvalitet.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint
***gamla grejor duger***
Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 10; Macbook Pro 2015 16GB RAM 512GB SSD Radeon Mojave

Permalänk
Medlem

Björks (färila) ädelost korv! Ujujuj! Deras övriga är inte tokiga heller, äter mycket hellre en korv från en deli än någon från scan eller likn.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av oRBIT2002:

Så här på sommaren åker grillen fram. Jag är sen barnsben korvfanatiker och gillar korv med bröd i all enkelhet. Är uppväxt med hot dogs (barnens favoriter dessutom) men nu har jag börjat ledsna ordentligt.
Nån som kan rekommendera nån korvsort som passar till vanlig korv med bröd liksom?
Tjockkorvar går bort. Märket får gärna finnas på Ica etc.

Kör uteslutande på Sohlbergs Godingar när det kommer till vanlig, enkel korv. Goda att äta kalla, kokta, stekta eller grillade — smakrika och funkar till allt 👌

Finns såklart finare korv med högre kötthalt, men för allt-i-allo till vardags tycker jag dem är bäst i klassen

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MT/s | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 3200 MT/s | ROG RTX 3090 Ti >

B < Galaxy S22+ | WF-1000XM4 | WH-XB900N >

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pirum:

Ok, jag överdrev lite, men efter att ha jobbat på charkuteri i ett knappt år blev jag lite skeptisk mot just korv. Det är nog mestadels kött, fett, lite senor och bindväv, dvs, saker man kan äta utan problem; inte ögon och juver - de går bort tidigare i slakten.
Däremot lärde jag mig att falukorv och "måltidskorv" (eller vad den nu hette) som vi sålde billigare till skolor faktiskt var samma korv. Dvs, den billiga korven hade Falukorv-specs, det var billigare att göra endast en korv-sort av ok kvalitet än att dessutom göra ytterligare en korv med lägre kvalitet.

Då har du jobbat på ett skitcharkuteri. Då vet du vad du inte ska köpa. Jag har jobbat på familjens charkuteri, vi gjorde t.ex. Lökkorv/spickekorv på skinka/bog och framdelskött från nöt samt späck, inget annat.
Förr var vissa produkter namnskyddade som Wienerkorv, Falukorv etc.Tyvärr har man tummat på detta vilket var en följd av påtryckningar från giganterna i landet (Läs Scan), vilket har inneburit en kvalitetssänkning.

Permalänk
Medlem

Slaktarkorv - Grov Vitlök

Korvbrödsbagarn - Brooklyn Hot Dog buns

Stekt bacon hackad i småbitar (någon bra bacon från någon gårdsbutik, annars jägarbacon deli), Johnny's Habanero Mayo, Ost, Hackad rödlök och lite bostongurka.

Gott.