Snart tvingar Microsoft dig att använda nya Outlook

Permalänk
Medlem
Skrivet av maweric:

Har bytt till Thunderbird. Saknar ändå gammal e-post klienten.

Samma här. Gillade den inbyggda mailappen i W10 och 11 innan denna nya outlook app kom

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Man kan förhindra att den installeras på en ny Windows installation.

Ladda ner Vivetool: https://github.com/thebookisclosed/ViVe
Från kommandotolken: vivetool /disable /id:43618690

Men det måste man göra innan man ansluter till inernet annars så kommer den installeras kort efter att man anslutit.

Visa signatur

Asus MAXIMUS VIII HERO • Intel i7-6700K • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 • Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro • Samsung 850 EVO 250GB

Permalänk
Medlem

Umm innebär det något för ens hotmail eller är det bara att fortsätta logga in i webbläsaren på outlook.com?

Permalänk
Avstängd

Sjukt irriterande då min (vår på firman) add-in för outlook inte kan återskapas i nya outlook. Kanske går teoretiskt nu men har inte hittat hur man infogar en HTML-sträng som signatur exempelvis, använde också ett extra lagringsfält för projektnummer och loggade projektmail. Nåja, får väl bita i det sura äpplet och läsa igenom all kass dokumentation igen och se om något möjliggjorts.

[EDIT]
Eller vänta nu... Outlook verkar inte ingå i detta, dvs windowsklienten som ingår i Microsoft 365 eller har jag missat något? Hittar inget om den i blogginlägget, bara avarter som Windows Mail/Outlook som ingår i Windows. Enterprise har ju en massa add-ins skrivna mha VSTO.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mordekai:

[EDIT]
Eller vänta nu... Outlook verkar inte ingå i detta, dvs windowsklienten som ingår i Microsoft 365 eller har jag missat något? Hittar inget om den i blogginlägget, bara avarter som Windows Mail/Outlook som ingår i Windows. Enterprise har ju en massa add-ins skrivna mha VSTO.

Nuvarande Enterprise Outlook kommer ha stöd till minst 2029. Men med tanke på nuvarande funktionalitet känns även det stressande 🥹

https://www.theregister.com/AMP/2024/03/13/the_end_of_classic...

Permalänk
Medlem

Använder ändå bara webbversionen. Trött på dessa ständiga förändringar, installationer etc som alltid tycks gå sönder.

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av gurkburk92:

Man vill ju inte ha reklam överhuvudtaget. Men för det måste man punga upp många riksdaler...

Även

är väl relevant i sammanhanget

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem

Microsoft kan inte tvinga mig att använda nya Outlook. De kan inte tvinga mig att använda Microsoft. Man blir inte heller särskilt lockad när man läser denna tråd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av krEJZi:

Bytte till Protonmail för ett par månader sedan. Visst lite jobbigt å gå in på alla sidor och byta mail osv men lätt värt för att slippa outlook.

Därför man kör eget domän. Då behöver man inte byta Mail överallt och kan flytta mailkorgen var man än vill.

Permalänk

Första gången den bytte gjorde den det utan att jag klickat någonstans och bett om det. Vid andra tillfällen är det möjligt att jag råkade komma åt knappen för att testa nya.

Gränssnittet är värdelöst om man har mer än en mailadress, i princip obrukbart. Man kommer att råka kolla i fel mail, och därav missa att läsa mail.
Dessutom måste man skrolla förbi mapparna för att komma till nästa mail-adress. Visst, det finns säkert dom som har någon form av automatisk sortering. Men om man har mappar bara för att veta vart man ska hitta mail om man behöver hitta dom, så blir det väldigt mycket skrollande för att kunna byta mail-adress man behöver kolla.

Men man måste också markera inkorgen när man väl val den nya adressen för att faktiskt se mailen i den. Varav problemet jag nämnde tidigare.

MS kunde löst detta genom att erbjuda meningsfulla alternativ för att ändra layout, men det har dom inte gjort.
I princip är detta alltså en helt annat produkt.
Detta är en produkt för den som enbart vill ha koll på en epost-adress.
En stor anledning till att jag använde e-post appen, var för att jag ville ha koll på flera e-post-adresser. Oftast är dessutom aviseringarna för ny e-post mer i vägen än till någon nytta, men vid fåtal tillfällen så har jag tyckt det var praktiskt. Men generellt går jag igenom mail genom att kolla mailen, inte genom att hålla koll på aviseringar. Så jag hade i princip bara kunnat använda hemsidan om mitt mål var att bara hålla koll på en epost-adress.

Att dom lägger till reklam, är ju förstås negativt. Men jag förstår att det kanske är något man måste acceptera för att få något gratis. Och ja det är ju en ny app. Och supporten för den gamla hade säkert fortfarande kostat lite, så det går inte direkt att säga att dom fått betalt en gång för OSet och funktionaliteten borde därför förbli den samma, trots supportuppdateringar.

Mitt problem är att det är två helt olika produkter.
Nya outlook: bättre för att ha koll på en adress, då man inte behöver skrolla förbi (den oftast rättt begränsade listan över konton) för att nå sina olika mappar i inkorgen.
Gamla e-post appen: en mail-app gjord för att ha koll på flera konton, på ett enkelt sätt.

Om dom möjliggjorde vettig ändring av layout, eller erbjöd två olika appar, för dom olika behoven, även om man fick stå ut med reklam, så hade det varit en annan sak.
Men när uppdateringen blir påtvingad så kommer jag inte längre kunna använda windows mail-program för e-post. Den funktion jag behöver saknas i princip, då det är så krånglig att det i princip är obrukbart.

jag är lite osäker på det där, men jag tror att nya outlook-appen dock tillät ändring av avsändar-epost. Så det spelar ingen roll när man börjar skriva vilken adress man kollade, utan man skapar ett nytt mail, och kan välja. Men då jag genast avinstallerade efter att sett upplägget så är jag osäker på om den väljer en adress som default. Och om det skulle vara kopplat till den mail man kollar, så finns risken att man glömt klicka på inkorgen efter att valt den nya adressen, och att man råkar skicka mail från fel adress, för att man tror att man är inne på ett annat konto.

Permalänk
Medlem

Kräks på det

Visa signatur

MB: Asus ROG Strix Z370-E Gaming // CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Asus RTX 3080 TUF OC // Acer Predator XB271HU
RAM: Corsair 16GB DDR4 3000Mhz // PSU: Corsair 750W HX
SSD: Samsung 840 Pro 128GB + 850 EVO 250GB + 850 EVO 500GB

Permalänk
Medlem

Nya Outlook har inte stöd för OST/PST vilket gör roaming/offline-arbete svårare. Det sätter käpparna i hjulet på vår arbetsplats där vi kör med WiFi och där folk går omkring med sina datorer. Vi ser att Outlook tappar kontakten med Microsoft365 och därmed blankar klienten på mail och kalender när användare går runt. Vi vill inte gärna ha en e-postklient som tappar kontakten då och då för att OS förhandlar med en ny AP.

Vi blev rätt snopna över detta beslut från MS. Outlook har liksom varit trotjänaren sedan 90-talet. 🤯
Hej alla alternativa mailklienter. MS ser återigen ut att gräva sin egen grav. 😂

Visa signatur

A Torrent Compact, Prime 650 Platinum, Prime Z790 mATX, i5-13600K, U12A, 32GB 3200, 4070TiS, 2xNVMe, Predator X38: Time Spy 11430, GPU 10939, CPU 15340
B Fractal chassi, ROG B360 mATX, i5-8400, 16GB, 1080Ti, 2xSSD, 750W PSU

http://rec.elmor.se/review.php?user=570

Permalänk

Sitter med outlook 2019, vilka versioner av outlook är det som stoppas?

Permalänk
Medlem

Det här inlägget berättar vad som händer bakom kulisserna hos Microsoft, och kan därmed inte uppskattas av många. Därför är texten nedan inom en spoiler-tagg.

Citat:

I ett nytt blogginlägg för företag och organisationer förklarar Microsoft att de ska ägna sommaren åt att fasa ut den gamla Outlook-klienten då de påstår att den nya är säkrare.

Samma stil som de kör med Windows 10 och Windows 11. Windows 11 är känd som ett enda stort spionprogram, mer än vad Windows 10 är. Det nya Outlook är inget undantag. Skiten stjäl användarnas e-postmeddelanden genom att lagra dom hos Microsoft, oavsett vad för e-posttjänst man använder (förutom Hotmail- och Outlook-adresser, där "skadan" redan är skedd).

Säkerheten kanske är bättre i både Windows 11 och Outlook, men Microsoft är ju så jävla fula av sig.

Hög rekommendation: byt till Thunderbird, som inte snor din dyrbara personliga data.

Dold text
Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Airikr:

Det här inlägget berättar vad som händer bakom kulisserna hos Microsoft, och kan därmed inte uppskattas av många. Därför är texten nedan inom en spoiler-tagg.

Jag som trodde du skulle komma med avslöjande om ödlefolket som egentligen styr på MS.
Nu blev jag besviken...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bozzeta:

Jag som trodde du skulle komma med avslöjande om ödlefolket som egentligen styr på MS.
Nu blev jag besviken...

Awe. Om jag kunde så skulle jag

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk

New World Order

Jag har betalat för en produkt som Microsoft gör obrukbar. Layouten är ful och det är illa nog, men reklam bland e-postmeddelanden är en röd linje som jag inte kan acceptera.
Jag kommer att gå över till ett annat epostprogram.

Visa signatur

mATX: AMD Ryzen 7 5800x 16Gb@3200cl14, Rx 6600XT, Seasonic Focus GX 750W, ITX: Ryzen 5 4600G 16Gb