Kommer inte längre åt min Plex server (vare sig lokalt eller fjärr)

Permalänk

Kommer inte längre åt min Plex server (vare sig lokalt eller fjärr)

Hej!

Kör Plex Media Server sedan några år tillbaka och det har funkat någorlunda smärtfritt. Men nu helt plötsligt upptäckte jag att servern inte lirade och när jag går in i inställningarna möts jag av meddelandet:

"Inte auktoriserad
Du har inte åtkomst till denna server.

Du kan erhålla genom att välja "Öppna Plex..." från menyn i MacOS-menyfält eller Windows aktivitetsfält. För mer felsökningstips. se vår...."

Jag kommer helt enkelt inte åt min server. Jag har följt Plex egna "fix" på https://support.plex.tv/articles/204281528-why-am-i-locked-ou... men det har inte hjälpt. Jag kommer så långt att jag ska "claim server" men det bara snurrar och sen är jag tillbaka på ruta ett.

Är det någon som haft detta problem och lyckats avhjälpa det? (Jag har googlat runt en del och testat men inget har hjälpt hittills). Jag, personligen, är egentligen inte särskilt beroende av Plex då jag har en HTPC inkopplad direkt till tv:n och kan använda andra alternativ men barnen uppskattar att kunna använda appen i tv:n och fjärrkontrollen för att bläddra enkelt bland barnfilmerna som jag samlat på mig genom åren.

Permalänk
Medlem

Jo jag känner till problemet, det var därför jag valde att köra Jellyfin i stället för att slippa vara beroende av aktiverings och externa tjänster för att komma åt systemet. Så jag har tyvärr inga andra råd än att göra som mig och köra Jellyfin i stället.

Men det är ju visst många som kör Plex ändå så jag kan ju tycka att någon borde kunna flika in med något gott råd. Du har ingen VPN-tjänst igång i routern eller något som kan göra att aktiveringen misslyckas, eller någon form av DNS-filtrering som också skulle kunna blockera detta tänker jag.

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se
vSphere Node - Dell PowerEdge R720xd, Xeon E5-2690, 272GB, 3TB SSD, Nvidia Tesla P4
XCP-ng Node - Dell PowerEdge R720xd, Xeon E5-2697v2, 256GB, 2TB SSD
Xpenology Storage - SuperMicro X10SLL-F/SC825TQ, Xeon E3-1231 v3, 16GB, 90TB HDD
Xpenology Backup - Dell PowerEdge R230, Xeon E3-1220v6, 16GB, 12TB HDD

Permalänk

Tack för ditt svar Pitr. Efter några dagar var det plötsligt som att inget hänt och allt lirade igen...

Permalänk
Medlem

Jag hade enorma problem med att jag inte kunde komma åt plex från min tv. Inga felsökningar löste problemet men sen kom jag på att kolla om min brandvägg har blockat plex och det hade den gjort och löste allt.

Har haft plex ganska länge och sen helt plötsligt bestämde sig min brandvägg att blocka plex. Den gjorde samma sak dagen efter men sen efter det har det alltid funkat.

Permalänk
Medlem

Haft exakt samma problem, fjärransluter vanligtvis till servern (stationär pc) och fick samma felmeddelande och claim token funkade inte och samma strul trots ominstallation. Provade sen att koppla in en skärm till servern och lyckades direkt när jag installerade lokalt på servern. Min slutsats är att nåt strulade vid fjärranslutning och Plex hindrade då allt. Därefter återigen inga problem med fjärranslutning, samma sak hände 2 år senare och löstes med lokal anslutning. Hoppas jag gör mig begriplig. 😊

Edit: förvisso skriver du lokalt resp fjärr men vet inte om det är LAN eller WAN du syftar på. För mig var det då båda fallen vad gäller fjärranslutning.