Pausreklam för alla på Youtube

Permalänk
Skrivet av Gurrrra:

Mitt adblock och min SmartTubeNext tuffar på precis som vanligt, ingen reklam så långt ögat kan nå.

än sålänge ja. Google brukar inte direkt lata sig med att ha sina advokater på att sniffa upp 3e part mjukvaror som bryter mot TOS.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Ni som hatar reklamen vad har ni för lösning på att betala serverkostnader?

Permalänk
Medlem

Ännu en anledning att fortsätta ha Youtube Premium jag haft senaste åren.
Som tur är fungerar mitt turkiska premium också fortfarande utan problem

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thor:

För en majoritet av tittare är detta nog ett ganska litet problem i praktiken, vissa edge-cases är det ett problem. Troligen dock tillräckligt få för att de helt enkelt inte bryr sig om de användarna. Det är majoriteten som spelar roll. Samtigt kan de öka intäckterna genom reklam.

Tycker inte att detta är en särskillt dålig eller dum ide, mer intäckter till minimal negativ inverkan för sin publik.

Jo, jag håller med om att för gemene man är det nog ett väldigt litet problem, men ändå litet irritation moment i visa fall. Men om jag hade en produkt och ville göra reklam för den skulle jag absolut inte vilja visas i en "paus reklam" då jag vet 99% utav personerna aldrig skullle se den.

Så när 2 utav dom 3 involverade förlorar på detta tycker jag att det är en dålig idé, bara kanalen som kör paus reklam som kan ta betalt för något helt värdelöst som vinner. Corpo doing corpo stuff ^^

Permalänk

Alla YouTube-trådar:

"Jag hatar hur dåligt YouTube är."
"Jag vill inte betala för reklam."
"Google behöver inte mer pengar."
"Det är omoraliskt att blockera reklam och förvänta sig något gratis."
"Jag bryr mig inte/håller inte med."
"Kan du förklara dig?"
"Nej."
"Patriarkatet och kapitalismen säger någon."
*Moderator rensar och bannar*

/End of thread

Permalänk
Medlem

Sjuk clickbait på denna titeln btw "Pausreklam för alla på Youtube"
Nej det är inte för alla, premium slipper det. Så "Pausreklam för alla icke-betalande på Youtube"

Permalänk
Medlem
Skrivet av f0kke:

Ni som hatar reklamen vad har ni för lösning på att betala serverkostnader?

Skulle gärna se hur mycket av ett problem det är för dom. Med de siffrorna de har på användare och views så skulle det vara kul att se hur mycket de tjänar på det istället. Skulle tippa på att de både skulle kunna dra ner på reklam och sänka priset för premium rätt ordentligt utan att oroa sig för sina servrar.

Personligen ser jag inte reklamen som ett jätteproblem, däremot så är premium helt sjukt prissatt. Ge folk alternativ, ta bort musikskiten och annat bling och erbjud reklamfritt för ett mindre summa, exempelvis 39 så tror jag många fler hoppas på tåget. Sen kan de ju höja med en femma eller så året efter och året efter de och plötsligt så har det många fler premiumanvändare som sedan kan köpa till extratjänster.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av f0kke:

Ni som hatar reklamen vad har ni för lösning på att betala serverkostnader?

Det är ju inte bara serverkostnader utan oväntat nog så vill ju även youtube tjäna pengar och inte bara gå runt, och de vill även tjäna mycket pengar.

Vilket är helt konstigt, för de flesta här vill ju bara ha tillräckligt med pengar för att de skall kunna utföra sitt arbete. Dvs tillräckligt med pengar för mat (bara så att man inte dör av näringsbrist) och husrum (minimalt boende), men inte ett öre till!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Sjuk clickbait på denna titeln btw "Pausreklam för alla på Youtube"
Nej det är inte för alla, premium slipper det. Så "Pausreklam för alla icke-betalande på Youtube"

... Och icke adblock användarna...

Permalänk
Medlem
Skrivet av sunefred:

Du har sett Futurama hör jag. Om inte så kolla S01E06, så ser du hur vi kommer ha det år 3000.

Men det kan ha skett tidigare än så. I sekvensen där Fry är frusen raseras samhället ett flertal gånger och byggs upp på nytt. Skulle gissa vi får det i samband med att 9G introduceras i vaccinet mot Covid-33.

(/s om det inte var solklart)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Djhg2000:

Hur menar du att det ska gå till?

Någon stor aktör kommer vräka ut miljoner/miljarder för att bygga en youtube-konkurrent! Som helt kommer att sakna reklam! För de vill ju bara gott utan att vilja tjäna pengar!

Sen kommer alla lämna youtube direkt, både kreatörer och tittare!

...

Tillbaka i verkligheten. De som tittar kommer ju inte lämna youtube vad som än händer så länge det de som skapar alla bara är på youtube, de som skapar kommer inte lämna youtube för ett alternativ om det inte finns någon där som kommer att titta på vad de gör. Så, moment 22.

Uppstickare till giganter kommer med all sannolikhet misslyckas, hur mycket pengar som än slängs över projektet.

Microsoft och Facebook försökte skapa konkurrenter till Twitch, de lades ner. Google har ju fortfarande kvar YouTube Gaming (eller vad det nu heter), men det är inte i närheten av Twitch.

Samma sak gäller ju tex alla försök till att bygga en konkurrent till Xitter. Osv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av f0kke:

Ni som hatar reklamen vad har ni för lösning på att betala serverkostnader?

Datainsamlingen köps/säljs om vad jag tittar/söker på? Inbilla dig inte att yt är produkten, du är. Innehålls skaparna, som är något att ha, lever redan på sponsorer och patreon, så dessa drabbas inte av eventuell omväg runt reklamen alt. prenumeranter som försvinner.

Visa signatur

Questions are the beginnings of wisdom

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Google har ju fortfarande kvar YouTube Gaming (eller vad det nu heter), men det är inte i närheten av Twitch.

Jag har aldrig hörttalas om denna, så de kan ju inte ha gjort mycket reklam om det..

Permalänk
Medlem

As of now, the ‘pause ads,’ is available only for YouTube Premium users.

😂
What?

Källa: https://www.financialexpress.com/life/technology-youtubes-new-pause-ads-format-dont-pause-videos-if-you-dont-want-to-see-ads-google-says-3616666/

YT har naturligtvis rätt att testa vad de vill men som andra skrev här i tråden: att kunna pausa i en video är väldigt användbart - kanske för användbart så YT försämrar även den upplevelsen för att prångla på folk premium.

Behöver man pausa en video för att kunna läsa något eller vill ta en screenshot på något så är det ju som tur är hyfsat enkelt att bara spara ner hela videon lokalt.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Tänkte inte på futurama men nu när du säger det så minns jag nog det avsnittet. Tjänar dom så mycket på reklam att de tjänar på det trots att många troligen kommer strunta i att titta på YT?

Med tanke på de extrema ändringar på senare tid gällande reklam känns det mer som ett medvetet försök att tvinga folk att köpa premium då det blir obrukbart annars. Men de är för "fega" för att direkt sätta upp en betalvägg för tjänsten. Eller gnidna i hopp om att det finns mycket fattigt folk runt om i världen som inte har något annat val och på det sättet tvingas se reklam i mängder (det börjar likna tv4 nu) och därmed dra in ännu mer pengar.

Och ja, "inget val" uppstår när ett företag har en monopolliknande ställning i världen.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Många kommer att fortsätta använda tjänsten tills de når en gräns, där vissa väljer att betala medan andra söker sig till alternativa lösningar. För närvarande verkar det inte finnas några framstående konkurrenter, men det lär ändras i takt med att YouTube fortsätter att pressa gratisanvändarna.

När YouTube visar reklam, swtichar jag till något annat, det är inte svårare än så för min del. Men för de som använder tjänsten flitigt kan det säkert bli frustrerande.

Personligen använder jag YouTube för lite för att motivera en kostnad på 150 kr i månaden. Man kan tycka att det är småpengar (vilket också är poängen), men när man summerar alla dessa små avgifter kan det bli betydande, särskilt över tid. Det behöver inte ha så värst mycket med att ha råd utan kanske gör de pengarna bättre nytta på andra håll.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av sunefred:

Du har sett Futurama hör jag. Om inte så kolla S01E06, så ser du hur vi kommer ha det år 3000.

Så bra!

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk
Medlem

YT kan inte gå under fort nog

Permalänk
Medlem

Det är tur att man inte behöver Youtube. Det har varit bekvämt men det är inte ett måste. Jag detoxade ifrån Facebook för en många herrans år sedan och det var lite jobbigt i början, men idag så saknar jag det inte för fem öre. Tänker aldrig på Facebook.
Det kommer bli samma veva för Youtube för min del och en bra början är att blockera denna tjänst i routern (eller DNS tjänst om man använder sig av en sådan). Ett tips för den som känner sig lite less på all smörja

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Många kommer att fortsätta använda tjänsten tills de når en gräns, där vissa väljer att betala medan andra söker sig till alternativa lösningar. För närvarande verkar det inte finnas några framstående konkurrenter, men det lär ändras i takt med att YouTube fortsätter att pressa gratisanvändarna.

När YouTube visar reklam, swtichar jag till något annat, det är inte svårare än så för min del. Men för de som använder tjänsten flitigt kan det säkert bli frustrerande.

Personligen använder jag YouTube för lite för att motivera en kostnad på 150 kr i månaden. Man kan tycka att det är småpengar (vilket också är poängen), men när man summerar alla dessa små avgifter kan det bli betydande, särskilt över tid. Det behöver inte ha så värst mycket med att ha råd utan kanske gör de pengarna bättre nytta på andra håll.

Pengarna är väl inte det stora problemet, problemet är att de ska ha en slang till till kreditkortet, som dom kan suga i när dom vill.
Sedan är 150Kr bra mycket mer än vad jag skulle kunna tänka mig, jag ger bara 95Kr för telefonen till exempel och den ger mig mycket större nytta. 150Kr om året kanske det skulle kunna vara värt, men då vill man kunna betala i förskott och kunna pausa sin betalade tid dagar man inte tittar på något.
Alternativt 10Kr för att få 100 timmar reklamfritt tittande kanske vore något? De måste helt klart slipa på sin betalningsmodell.

Visa signatur

*5600|B550M|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|2TB+2TB.
AMD Ryzen 5 @4891|Gigabyte Aorus Elite(rev1.3)|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2750MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 4.0x4 Samsung 980 Pro 7000/5100 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Seagate 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Vilka egentliga konkurrenter finns det som faktiskt är ok?
Vet om Vimeo, Dailymotion, Rumble, Floatplane + några andra.

odysee.com är bra. Helt reklamfritt också.

Men visst som med alla plattformar där allt skapas av användarna själva så är det svårt att konkurrera hur dålig plattformen än är, då skapare och tittare bägge måste flytta samtidigt.

Har i allafall tillägget "watch on lbry" där alla videos på youtube som också finns på odysse blir re-directat till odysse (eller jag får upp en knapp vid videon jag klickar på manuelt, fick inte auto-redirect att fungera).
Det är inte mycket, men det är något.

Hört att skaparna tjänar bättre på odysse också (per view då, men har naturligtvis oftast mindre views där om de är stora).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenrisulvfan:

Pengarna är väl inte det stora problemet, problemet är att de ska ha en slang till till kreditkortet, som dom kan suga i när dom vill.
Sedan är 150Kr bra mycket mer än vad jag skulle kunna tänka mig, jag ger bara 95Kr för telefonen till exempel och den ger mig mycket större nytta. 150Kr om året kanske det skulle kunna vara värt, men då vill man kunna betala i förskott och kunna pausa sin betalade tid dagar man inte tittar på något.
Alternativt 10Kr för att få 100 timmar reklamfritt tittande kanske vore något? De måste helt klart slipa på sin betalningsmodell.

Det kostar dom ju långt mer än 150kr att streama videor till dig hela månaden. det är väl typ 3 timmars video, det kollar jag lätt på en dag.

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem

Paus reklam måste ju vara de dummaste sättet att visa reklam. Om jag pausar en video är de ju för att jag vill läsa något eller samtala med någon eller kanske hoppa in i en match och spela.. Då vill jag ju inte ha reklam spelandes och speciellt inte med ljud.

Visa signatur

Case: Fractal Design Torrent Solid Black MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI CPU: AMD Ryxen 7 7800X3D CPU cooler: Noctua NH-D15 RAM: G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz CL30 32GB GPU: MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO 12G PSU: ROG Strix 1000W Gold Aura Edition M2: Kingston Fury Renegade 2TB Fans: 4x Noctua NF-A12x25
Monitor: ASUS ROG Swift PG27AQDM 27" 240Hz 1440p OLED QHD Mouse: Razer Viper v3 Pro Wireless
Mousepad:
Artisan Hien Keyboard: Wooting Two HE Headset: Audeze Maxwell Mic: Blue Yeti X

Permalänk
Medlem

Det stora felet är att vi lever i ett samhälle med sådana NPCs att det fungerar och finns stora pengar i det.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av GizmoTheGreen:

Det kostar dom ju långt mer än 150kr att streama videor till dig hela månaden. det är väl typ 3 timmars video, det kollar jag lätt på en dag.

Inte en chans att det kostar dem 50 kr per timme och tittare, det är fullkomligt absurt. De visar c:a 1 miljard timmar video per dag, så deras serverkostnader skulle alltså hamna omkring 150 miljarder dollar per månad, 1.8 biljoner dollar per år?

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6700K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Sjuk clickbait på denna titeln btw "Pausreklam för alla på Youtube"
Nej det är inte för alla, premium slipper det. Så "Pausreklam för alla icke-betalande på Youtube"

Ja lite ironiskt att en nyhet om reklam råkar vara clickbait ändå. Blivit för mycket aftonbladet-journalistik här de senaste åren.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GizmoTheGreen:

Det kostar dom ju långt mer än 150kr att streama videor till dig hela månaden. det är väl typ 3 timmars video, det kollar jag lätt på en dag.

Jag tittar i stort sett helatiden på youtube från att jag kommer hem, tills jag går och lägger mig, medans jag gör något annat. Men oftast så blir det mycket skit, för det finns inte så mycket bra grejer att se att det kan fylla hela kvällarna.

Permalänk
Medlem

Nu har jag premium men sjukt irriterande sånt där då jag ofta pausar för att jag vill titta på något i videon som text eller dyl och inte kan läsa det för någon skit som hamnar mitt i skärmen

Visa signatur

Fractal Design Node 304 -> ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING ->i5 8600K -> be quiet! Pure Rock -> MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E 12G OC -> Corsair Vengeance LPX 3200 32GB -> Seasonic FOCUS Plus 650W Gold -> Samsung 960 EVO 500GB -> 2 * Western Digital Black 2 TB -> Samsung 850 EVO Basic SSD 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Verdurakh:

Nu har jag premium men sjukt irriterande sånt där då jag ofta pausar för att jag vill titta på något i videon som text eller dyl och inte kan läsa det för någon skit som hamnar mitt i skärmen

Samma här, oftast så spelar jag medans jag kollar, ibland händer det att muspekaren kommer utanför spelet och jag klickar på youtube-videon (=blir paus), jobbigt om en massa j*a reklam skulle börja låta och hålla på då.

Permalänk
Sötast

För alla? Även premium? ser ingen info om det. Lite förvillande, åter igen!