Permalänk
Medlem

Quicktime "streaming"

Tjena jag sitter o fipplar på min portfolio hemsida (http://www.pixel-illusion.com), om nåra veckor går jag ut ur skolan och ska börja söka jobb.
I branschen är det standard med så kallade showreels, korta filmer med arbetsprover och det är också standard med quicktime på dessa.

Jag kan utan problem göra quicktime filmer men det jag vill är att ha quicktime film som inte behöver laddas klart innan man kan se den, som det är nu när jag länkar till en film så börjar den ladda och enda tecknet på att gör det är att det står hämtar eller nått nere i vänstra hörnet i browsern. På "proffesionella" sidor, typ apples trailer sida kan man ju börja se medan den laddar och man ser tydligt hur mkt som laddats.
( som t.ex. http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/ghostrider/low.ht... )

Är det någon som vet hur man ordnar det? har hittat inställningar i quicktime för export och där finns det inställningar för "förbered för internet-strömning" men att bara gör det verkar inte hjälpa.
Möjligtvis är det att jag måste göra en html sida och embedda på nå vis men jag har ingen aning om hur

Tack pä förhand

Permalänk
Medlem

Well. Jag sitter i os x och kan titta på filmerna som om dom streamar. Så jag förstår inte riktigt ditt problem. Kanske är klientrelaterat?

Visa signatur

Datateknik på Kungliga Tekniska Högskolan.

Permalänk
Medlem

os x browsern är väl kompis med .mov mer än windows browsers är antar jag, inte så underligt

upptäckte att det var lättare än jag trott iaf, gällde bara att klistra in lite kod i htmlen..

om nån undrar vad så kolla här:
http://cit.ucsf.edu/embedmedia/step1.php

Permalänk
Medlem

Har inte rikitgt med qt att göra men tycker du borde öka kontrasten på texten på sidan. Var väldigt jobbigt att läsa den.

Visa signatur

Sverige är ett så litet land att det bara får plats en åsikt i taget där.