Installera XP fungerar ej - hittar ej DVD/CD?

Permalänk

Installera XP fungerar ej - hittar ej DVD/CD?

Tjena, folket!

Har stött på bekymmer med min burk...

Windows började sega och vägrade öppna större program än notepad och mozilla, så jag bestämde mig för att formatera. Jag slängde i min XP-skiva och den poppade ju upp i windows, så jag körde installationen därifrån (det var en miss). Den började installera sedan startade den om datorn (frid å fröjd). Installationsprogrammet startade i dos och jag kom till "Tryck RETUR för att installera windows". Jag gjorde detta, skärmen svartnade sen får jag blåskärm "Windows XP har hindrats från att starta så att inte din maskinvara skadas. XW01010123202PYSY (nånting)".

Så nu kan jag inte installera på den disken och jag kan inte komma in i Windows igen heller. Så nu tänkte jag köpa mig en ny hårddisk och installera windows på. Hur får jag sen tillbaka mina grejer från den gamla disken? Blir det inte 2 C: nu när jag installerar igen? Hur får jag bort det gamla windows etc. Hur skulle ni lösa detta?

SNELA HJELP

Jag använde StarForce innan datorn gav upp för att "stänga av" cdn. På nåt sätt måste man ju kunna starta den igen via bios:en eller dylikt. Vilken disk jag än försöker installera på nu, får jag blå skärm och "Windows XP har hindrats från att starta så att inte din maskinvara skadas. XW01010123202PYSY (nånting)".

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Jag skulle prova med:

1. "Clear CMOS" (se sig) och funkar inte cd/dvd skulle jag prova med en idesladd som går till hd för att se om det är fel på sladden eller ideporten på moderkortet och i sista hand köpa ny cd/dvd

2. Ladda ner ett recoveryprogram när jag köpt min andra hd och köra det för att om möjligt få tillbaks någonting och det finns länk till gratis program i min sig.

Permalänk
Medlem

vikken nyttig sign du har:D

Permalänk