Permalänk

Byta ifrån 4G till 3G mast?

Hej! Tänkte slänga upp en tråd eftersom googlande inte gav något resultat. Synade trådar och hittade ingen liknande.
Jo så här är det, vi har länge haft segt internet på grund av att vi bor på landet. Jag fick för någon vecka sen veta att min mor betalat för 3:s mobila bredband "MAX" Detta ska ge hastigheter upp till 32 mbt/s. Och vi har 5.5 mbt/s med tur-.- (Jag förväntar mig inte 32 mbt/s mitt ute i ingenstans men mer än 5.5 mbt/s borde vara möjligt)

Så berättade en polare att alla 3:s mobila bredband på 32 mbt/s går över 4G nätet. Han hade samma problem med sitt mobila bredband och sa till mig att om jag får stickan att koppla upp till 3G masterna kan hastigheten bli snabbare. Då det antagligen finns fler 3G mastar än påkostade 4G mastar här jag bor. Iallafall detta ökade hans hastighet radikalt enligt honom. Jag är inte så kunnig i ämnet "internet och diverse" så jag undrar då i första hand om detta är sant, att man kan få högre hastighet genom att byta till 3G mast och om det ens går. Sen skulle jag vara tacksam om något kunde förklara hur man gör det.
Vi har en router så vi kan dela internet på alla hemmets datorer om det är värdefull info

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

3g nät hanterar max 42mbit har jag för mig om jag nu mins rätt. Medan ett fullt utbyggt 4g = LTE advanced kan hantera flera hundra mbit tyvärr är vi inte på advanced än utan det är vanlig LTE.

Orkade inte leta.
http://sv.wikipedia.org/wiki/3G
http://sv.wikipedia.org/wiki/LTE

Sedan vad som känns snabbare är svårt att säga. Rätt intressant förklaring av din polare eftersom nätet byggs ihop utav olika frekvenser.

Man brukar kunna ställa in i inställningar att det enbart skall gå på 3g.

Permalänk

Okej tack, ska försöka fixa det!:)

Skickades från m.sweclockers.com