Ytterliga ett hårddisk köp

Permalänk
Medlem

Ytterliga ett hårddisk köp

Fråga om hårddiskar. Skall köpa ytterligare en disk på 2TB.

Jag har tänkt mig en Seagate Barracuda 972 Kr hos Inet eller en Western Digital Caviar Black 1690 Kr. Har sett att WD:n finns CDON för 1495 Kr.
Är Western Digital så mycket bättre? Har haft en Segate 1TB några veckor och den fungerar än så länge bra.

Har någon någon åsikt om detta?

Permalänk
Medlem

WDB har över 12% felmarginal på sina diskar. WDG har jag kört länge och håller vad jag vet mycket bättre.

Permalänk
Medlem

Prestandamässigt är nog en ny Seagate bättre eller i alla fall ganska likvärdig jämfört med WD Black som har några år på nacken nu. Men det har väl varit lite strul med firmware på Seagate så i så fall får man lägga in nyaste firmware så ska det funka bra sedan. Men WD Black har 5 års garanti vilket kan vara värt en del eftersom Seagate bara har 1 år. Har inte hört att WD Black skulle vara så dåliga, tycker jag bara hört gott om dem? Däremot WD Green... Jaja, man får olika svar beroende på vem man frågar. Har i och för sig inte haft några problem med mina WD Green heller (har 5 stycken i min filserver och dessa har jag haft ännu längre än min black)

Här jämförs en Seagate på 3 TB mot bland annat WD Black på 2 TB. Jag är osäker om Seagate på 2 TB presterar lika bra som 3 TB dock. Vissa saker är Black bättre på och vissa saker är Seagate bättre på. Frågan är om det är värt skillnaden i pris?
http://www.storagereview.com/seagate_barracuda_3tb_review_1tb...

Själv har jag en WD Black på 1 TB sedan några år tillbaka som jag är väldigt nöjd med. Den sitter i min htpc och ofta maxar jag gigabitnätverket när jag hämtar eller skickar filer. Funkar bra som bootdisk också (kör Arch Linux på burken).

Inget svar man blev klokare på kanske. Jag hade köpt den som var billigast.

Permalänk
Medlem

Har själv också kört på WDG och ännu inte haft några problem med dem.
WDG brukar ju ligga bland de billigaste så nästa gång jag köper disk så blir det en sådan igen, om det inte skiljer mycket i pris mot de andra dvs.