Permalänk
Medlem

Är Razer Blackwidow 2013 bra?

Är Razer Blackwidow 2013 bra?
jag vet 2013 men just nu har jag nå djävla 2018 missionsg skit tangentbord och det är ju gröna switches

är det bra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maxini:

Är Razer Blackwidow 2013 bra?
jag vet 2013 men just nu har jag nå djävla 2018 missionsg skit tangentbord och det är ju gröna switches

är det bra?

Jag hade ett Razwer Backwidow med blå switchar (gröna är som blå fast krävs ner kraft för att trycka ner dem bara) ett antal år. Minns inte exakt vad det hette utöver blackwidow. Ultimate kanske? Aja, men är ju från den tiden iaf. 2013-2017 tror jag det kan vara jag hade det innan jag bytte. Var blå belysning på det. Köpte på någon rea, ville ha ett mekaniskt för jag ville ha lite skönare känsla osv helt oinsatt förutom det Bytte inte pga det pajade dock (farsan ska använda det nu, legat och samlat damm några år).

Lite plus och minus som jag minns det :

+ Underbart att skriva på med den taktila känslan, man trycker inte av misstag ner tangenter lika lätt
+ man vet när man aktiverar en knapp i spel också, hänger ihop med punkten ovan egentligen
+ Fullstora tangenter, inge Low profile trams
+ Stabil konstruktion, står stadigt och är gediget
+ Bakgrundsbelyst

- Det saknar handledsstöd (går ju köpa till ngt externt dock)
- Ingen N-key rollover (Kan störa i vissa spel, märkte det i BF3 och BF4 ibland faktiskt tex)
- Saknar dedikerade mediaknappar. Är en "fn" knapp istället man håller ner sen är det F9-F12 eller ngt
- Det drar till sig fingeravtryck osv väldigt lätt eftersom det är blanksvart plast (iaf min version)
- Kan framstå som lite plastigt just pga den blanka ytan
- klickar högt

Så för att sammanfatta kan vi säga som så att jag var inte missnöjd med det när jag bytte ut det. Tvärtom var jag nöjd. Men jag hade lärt mig bättre vad jag vill ha ut från ett tangentbord och tyckte att det kanske var bud på att leta rätt på en ersättare som hade de grejerna. Men det är ju individuellt vad man är ute efter

Sagt och gjort jag bytte till ett Corsair K70 med bruna switchar för några år sen iaf. Det hade allt jag saknade med Blackwidow tyckte jag.

Klickandet störde mig inte egentligen för jag kör med hörlurar, utan det vetifan dock. Skriva är en sak då men spela med det skulle nog störa tbh. Var främst att det hördes ju genom mikrofonen så polarna hörde det en del jag ville bli av med. Bruna var Nice här. Taktila utan Klickandet. K70 har dedikerade Mediaknappar och borstad aluminium på framsidan som motverkar fingeravtryck mkt väl.

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Razer BlackWidow "2013 edition" ska ha Cherry's blåa brytare, gummerad låda, fyrkantigt "gamer"-typsnitt på tangenterna, bakgrundsbelysning och klara sex tangenter samtidigt + shift/alt/ctrl/win. Annars är den inte så speciell.
Den ska ha kommit 2012, men äldre modeller med blanksvart låda kanske fortfarande fanns i handeln ett bra tag in i 2013. Den ersattes under 2014 med tangentbord som hade Razer-brytare.

Razer BlackWidow har dåligt andrahandsvärde. Betala inte mer än ett par hundra för ett begagnat.

Själv tål jag inte gummerade tangentbord, gamer-typsnitt och konstig mellanrum mellan Esc och F1 — men alla är inte som jag. Jag hittade ett en gång, skruvade upp och slängde den äckliga lådan och sparade innanmätet för att eventuellt ta delar av någon gång.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag var riktigt nöjd med mitt 2013 tills min sambo dränkte den av misstag. Köpte där efter chroma som hade fel på lamporna , samma gällde mitt andra exemplar. Blev corsair k95 platinum och logitech pro gaming ” något” US layout och litet som satan efter det. 🤓
Men min far kör ju fortfarande med sitt gamla BlackWidow med blå lampor och han är nöjd än. Jag skulle ju säga köp men jag kör hellre med corsair pga att dom verkar bättre och inte plastiga som razer är men annars har jag alltid varit nöjd med Razer☺️

Permalänk
Medlem

Har en Razer blackwidow elite med gula brytare, helt okej men knapparna börjar gå bort redan efter ett tag, sämre kvalité på plasten i knapparna. Om jag skulle välja nu så skulle jag hellre ha en Ducky one sf 65 istället.

Permalänk
Skrivet av Mio86:

Har en Razer blackwidow elite med gula brytare, helt okej men knapparna börjar gå bort redan efter ett tag, sämre kvalité på plasten i knapparna. Om jag skulle välja nu så skulle jag hellre ha en Ducky one sf 65 istället.

Håller med, skulle aldrig falla så lågt att köpa ett razor/corsair tangentbord. Problemen med dessa sk tangentbord märks när/om vill byta ut keycapsen på dessa, 99,9% av keycaps seten passar inte på dessa p.g.a deras non-standard botten rads mått på Ctrl, Win, Alt (standard mått på corsair k-alltvaddomheter), FN/Menu + Spacebaren (se länk).

https://www.maxkeyboard.com/mechanical-keycap-layout-and-size...

Ducky, Das mm raden har standard mått.

Tillägg i text.
Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.