Lagring video/foto

Permalänk

Lagring video/foto

Har precis gått över från Mac Mini till en PC och funderar på hur jag ska lägga upp lagringen på bästa sätt, så tar gärna emot lite råd hur ni skulle lagt upp det.

Har i dagsläget ca 6TB bilder och 2TB video, men video växer rätt snabbt då jag precis börjat göra lite större projekt där. Har 3st 8TB-/ och en 4TB-disk i min 920+, sen har jag en 14TB-/ och en 8TB-disk i min 216j och en 8TB-/ och en 4TB-disk i pc.

Kommer ha pågående video-projekt på en 2TB m2-disk, där jag tar regelbundet en backup till en intern mekanisk disk, och mina bilder på en vanlig 8TB mekanisk disk. Sen har jag två NAS:ar, en DS920+ och en gammal DS216j. Ett alternativ är att jag har min 920+ inne i huset, och kör första backupen där och sen placerar jag min 216j i en annan byggnad för att säkra vid inbrott eller brand. Eller så skippar jag 216j-nasen och placerar min 920+ utanför huset och har bara den som backup för att spara lite pengar i diskar. Ett annat alternativ hade varit att kör 10GB mot 920+ (om det går) och bara köra LR direkt mot nas:en, men det drar också iväg i nätverkskort och en ny switch.

Måste vilket fall som helst strukturera om det på min 920+ då jag har delar upp det för många lagringspooler och dåligt strukturerat överhuvudtaget.

Lite rörigt inlägg kanske, men som sagt tar gärna emot tips på hur ni lagt upp det?