Tietoevrys VD ber om ursäkt och öppnar för haverikommission

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gorian:

Jag har pluggat en del krishantering och kriskommunikation. Mycket handlar om att ta ansvar och påvisa vilka konkreta åtgärder man vidtar för att hantera problemet. Jag ser noll och inget av detta från TE.

Det är en klen tröst att beteendet återfinns genom hela hierarkin.

Jo precis, deras kommunikation i media visar ju tydligt varför detta hände just TE. Märkligt att dem inte inser att IT-branchen ser på med fasa hur dem sticker huvudet i sanden och pekar på kunden...

Permalänk
Medlem
Skrivet av M89:

Undrar hur detta ransomeware virus kunnat göra så stor skada, har man spridit det genom att hoppa runt på jump servrar och installerat det på varje server? Det borde ju gå att återställa ganska fort i en hosting miljö värre om de kommit åt databas servrar och krypterat data där, men db servrar brukar ju generellt vara säkrade från att kunna jumpa till. Sen bör ju kanske databas backuper finnas på helt andra ställe, typ att man kör någon form av bandlagring eller liknande.

Ransomwaret tog sig in på hypervisor-nivå/vmware nivå, men dom har haft offline backuper då vissa system har gått att återställa, bara tagit tid, och inte alla kunder (då en del gått ut publikt med att allt är borta).

Permalänk
Medlem

https://www.svd.se/a/kw3n6B/tietoevry-dras-infor-domstol-efte...

Har ingen prenumeration på SvD, men kunde läsa en del. BRA!

Visa signatur

Proud AMD customer since 1998!