Snabbkoll: Köper du spel digitalt eller fysiskt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeVvE:

Om du kollar doesitplay så kan nästan alla PlayStation och Nintendo Switch spel spelas utan internet eller krav på nedladdning. Xbox är sämre då de kör billigare bluray skivor för att spara pengar och de är bara på 50GB.

Största problemet med Xbox är dock att du kan inte använda en ny konsol eller en som har blivit factory reset utan internetuppkoppling, så i framtiden blir alla Xbox One och nyare konsolerna ewaste. Därför jag vägrar Microsoft och deras fake "we care about gamers" bullshit.

https://www.doesitplay.org/

Tack för länken. Och infon om MS. Blev pluspoäng åt Sony där.

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem

Jag köper inte spel, åtminstone inte datorspel.
Bordsspel brukar jag köpa fysiskt.

Permalänk
Medlem

Har försökt köpa främst fysiska utgåvor till Nintendo Switch.

Tyvärr är däremot utbudet av fysiska utgåvor ganska tragiskt i Sverige, så det är främst storspel utan DLC:er som jag har fått tag i.

Digitalt är det lätt att fynda spel för långt under riktpriserna, där 90% rabatt inte är ovanligt.

En nackdel med fysiska spel till Switch, är dock att prestandan oftast är något sämre än i digitala utgåvan.

Skulle gissa på att 80% av mina spel är digitala köp, men det innefattar som sagt även indiespel för 10:-

Permalänk
Medlem

TIll PC blir digitalt då man inte har något val...
Konsol blir alltid fysiskt, eller mja har väl köpt 3spel digitalt då de inte kom fysiskt, Alan wake 2 till Xbox bland annat.

Permalänk
Medlem

Pc digitala nyklar.

Alla konsoller fysiskt, gärna begagnat om det går, då spel faller i värde med samma hastighet som en sjunkande sten. (Dock inte mycket konsol spelande just nu)

Permalänk
Medlem

Ärligt talat då jag köper spel är det 90% digitalt, oftast till rea-priser om det finns (steam, nintendo eshop rear ju aldrig first party titlar digitalt med någon betynde procent. imho.)

Men även fysiskt är det ju många fall inte allt finns på disken, krävs day one update osv. även på switch kassetter. var väl inte längesedan det var nåt pokemon spel om du spelade helt offline så saknades intro video och soundtracket var "fel", en utdaterad version. lite som att ha köpt en beta-release.

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem

Hade jag haft konsoll så hade det varit fysiskt 100%.. Men PC blir det Steam.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Medlem

Digitalt på PC, alltid fysiskt för konsol. Ingen mening att betala något på Playstations store för 899kr när jag kan få det fysiskt med andrahandvärde för 600-699kr istället.

Visa signatur

Jobbdator: Macbook Pro 16" | M1 Pro | 32GB RAM | 1TB Lagring

Permalänk
Medlem

Jag köper där spelen är billigast vilket i 99 fall av 100 blir digitalt.

Sedan angående detta med att man äger spelen om man köper dessa på skiva så är det inte helt korrekt, för om jag tar Sony som exempel så måste man "uttryckligen få ett godkännande av oss eller utgivaren (om utgivaren är ett annat företag)" för att få sälja spelet på andrahandsmarknaden.

Citat:

7.1. You must not resell either disc-based games or digital games, unless expressly authorised by us and, if the publisher is another company, additionally by the publisher.

Nu har varken Sony eller någon utgivare tillämpat detta, men eftersom det står med i avtalsvillkoren kan man välja att göra det (även om det är högst troligt) och man kan också påpeka att det alltid har stått i avtalsvillkoren (som du som konsument godkänt) om du skulle få för dig att ställa dig på tvären och hota med stämning.

Permalänk
Medlem

Jag är ju stor anhängare av spel och film på skiva...men, sanningen att säga köper vi ju klart mest spel digitalt. Just nu säljer jag dock av lite gamla fysiska spel och har väl dragit in bortemot 4000 på en månad, det går ju inte med digitala.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint
***gamla grejor duger***
Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 10; Macbook Pro 2015 16GB RAM 512GB SSD Radeon Mojave

Permalänk
Medlem

fysiskt i den mån det går, så man äger spelet

Permalänk
Medlem

Spelar uteslutande på PC
Köper jag "moderna" spel finns bara digitala möjligheter.
Hittar jag någon "klassiker" begagnad köper jag dem.

Permalänk
Medlem

Digitalt blir det på PC eftersom de skivor jag har fysiskt snabbt blev omöjliga att spela på Windows utan cracks då anticrack-skydden inte stöddes av senare windowsversioner, så ironiskt nog måste man cracka de crackskyddade spelen för att kunna spela på dem sen windows 10 Nu är det i och för sig åratal sen jag testade så vete halen om det ens finns crack att få tag på längre så de fysiska skivorna är plastskräp nuförtiden skulle jag tro.
Men GOG har för många spel i alla fall så att man kan ladda ner de digitala spelen och installera dem utan GOG i framtiden om man vill.

Visa signatur

MSI X670E Gaming Plus, AMD Ryzen 7 7800X3D
AMD XFX Radeon RX 7800 XT Speedster MERC 319 Black,
32GB Corsair vengeance 6000MHz CL30, Arctic Freezer III 280
Samsung Odyssey G7 Neo "32
Phanteks XT Pro Ultra chassi. OpenSuse Tumbleweed Linux/Windows 11.

Permalänk
Medlem

Alltid fysiskt, säljs det inte fysiskt får det vara.
Jag kommer aldrig hyra ett spel av Steam för typ samma pris som en fysisk kopia som jag då äger.

Spelar inte på PC sedan många år tillbaka.
Jag bryr mig inte ett skvatt om att det är sämre grafik eller lägre FPS, det tillför typ ingenting till spelupplevelsen ändå.

Permalänk

Alltid fysiskt, att bara köra digitalt är ekonomiskt självskadebeteende, om man inte bara kör PC, för då har man inget val.

Permalänk
Medlem

Orka hålla på med skivor och dyl. Senaste spelet jag köpte i butik var StarCraft 2, någon dag efter release.

Visa signatur

Redbox: Asrock B650 Lightning ATX, 7800x3D -20CCO, XFX 6950XT, 2x32GB Corsair Vengence 6400 CL32, WD SN770 2TB, Corsair RMe 1000, Lian Li Lancool 216, Peerless Assassin 120 SE
Purpbox: Z87-Pro, I5 4670K@4.2, Sapphire 290 TRI-X, 2x8GB Crucial Tactical@stock, Deep Silence 1
Samsung Evo 250+500GB + QVO 1TB, 2x1TB 7200RPM backup/lagring
Det var bättre förr: E5300 2600MHz -> 3640MHz, Celeron 300A -> 450MHz

Permalänk
Medlem

Digitalt och dumpar installern på NASen det första jag gör.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Gärna digitalt, men priserna på PSN är helt oförsvarbara. 899 kr digitalt medan samma spel kostar 699 kr eller mindre fysiskt.

Visa signatur

Asus B550F - 5900X - TUF4080S - 32 GB DDR4 - NH-D15 - Define S - Samsung OLED G9 - LG OLED55CX
PlayStation 5 - Nintendo Switch - Wii U - RPi3
a silent computer is a glorious computer

Permalänk
Medlem
Skrivet av e1m1:

Orka hålla på med skivor och dyl. Senaste spelet jag köpte i butik var StarCraft 2, någon dag efter release.

Det är därför man fyller i aktiveringskoden på steam så behöver man inte hålla på med någon skiva... MEN man har ändå den fysiska kopian kvar OCH har då möjligheten att fortsätta installera spelet och spela även om Steam skulle få för sig att ta bort spelet från sin plattform.

Så har jag gjort med flera av mina äldre titlar jag har på skiva, aktivera koden och vips så har man tillgång till dem på steam.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Vill köpa fysiska spel. Men det blir svårare och svårare. Vissa spel släpps ju inte ens fysiskt längre.
Senast köpta spel i fysisk form var Cyberpunk. Och då var det bara en kod med i lådan så man fick ladda ner spelet ändå. Blev lite bränd på den lanseringen. Förbokade nog två år i förväg. Och på något sätt så hamnade min bokning i något backflöde så jag fick inte spelet i brevlådan den fredagen det släpptes, och som jag tagit ledigt från jobbet för att spela. Så jag fick vänta tills nästa postdag innan det dök upp. Men det var butikens fel, inte att jag förbokade långt i förväg.

Sen dess vet jag inte ifall jag ens köpt många nya spel... D4 har jag köpt, men det fanns ju endast digitalt via Blizzard.
Annars har jag bara plockat hem gratis-spelen via Epic senaste tiden. Det händer att man får riktigt bra spel där ibland.

Har ett Nintendo Switch och där kör jag blandad kompott fysiska mot digitala. Ibland har dom sjuka reor i e-shopen, dock nästan aldrig på Mario-spelen eller andra stora franchises. Men det finns många kul spel för 7-15kr som man kan spela med systerdottern som ändå tröttnar efter ett par rundor.

Permalänk

Jag fullständigt hatar den digitala åldern/marknaden, jag köper alltid primärt min media fysiskt, det är bara om jag sparar pengar som jag köper digitalt, men det sker ju sällan eftersom digitalt är så pass mycket dyrare. Det kommer att bli hemskt att införskaffa digital media när inte längre finns fysiskt att få tag mer, då är man helt chanslös att fynda.

Permalänk
Medlem

"traskar du iväg till spelbutiken" Nej här finns inga dedikerade spelbutiker. Det finns bara typ Elgiganten och Netonnet, så beställer online eller via tradera.

Men till PC:n och Steam Deck blir det naturligtvis enbart digitalt.

Permalänk
Medlem

Skulle vara kul med samma fråga på FZ, där mina fördomar säger att det finns mer konsolspelare (som då har ett val).

Visa signatur

Tro på mig

Permalänk
Medlem

Digitalt på PC, fysiskt för konsol.

Permalänk
Medlem

Alltid digitalt. Man äger inte spel längre