Permalänk

Netgear WPN824

Hallå gott folk. Var och köpte en Netgear WPN824 idag. LANet verkar fungera bra.. men jag har lite strul med WLANet. Kan börja med att säga att när det kommer till WLAN så är jag inte speciellt insatt.
Anyway... Jag har konfigurerat det med WEP eftersom min Dell D600 också ska kunna surfa här hemma. Den ligger på Channel 6 och har mode "auto 108Mbps".
WEPs authentication type är på Automatic och encryption strength är på 128-bits. Jag har skrivit in en passphrase och sen genererat fram 4 "keys".

yes... då ska jag alltså ansluta med min Asus-laptop som kör Vista. Jag provar skriva in passphrasen som jag skrev in i konfigurationen, men det vill inte fungera. Då fick jag idén att testa skriva in den aplånga keyn som jag genererat fram, då funkar det... vad ska jag då med passphrasen till om jag inte kan skriva in den? Måste jag verkligen skriva in keyn?

Nu till nästa problem som kanske skulle legat på en annan del av forumet, men jag slänger med den här också. Jag har en Dell d600 där jag kör ubuntu på för tillfället. Jag går in i network-admin och tar bort "Enable roaming mode" Sedan fyller jag i ESSID med namnet på mitt wlan. Därefter väljer jag "WEP key (hexadecimal)" som "password type" och sen skriver jag in min passphrase i rutan där det står "Network_password:". Och sen väljer jag DHCP på Connection Settings. Detta verkar inte alls funka.

Sedan har jag provat att köra på "Enable roaming mode" och sedan valt "create a new wireless network". Jag får då fram en ruta där det står "network name" och jag skriver in mitt WLANs SSID där. Sedan en ruta där det står "Wireless Security" där väljer jag "WEP 128-bit Passphrase" (eftersom jag skrev in en passphrase i konfigurationen). Jag får då fram två nya rutor en där det står "Passphrase" där jag skriver in min passphrase som jag valde i konfigurationen av wlanet och sedan en där det står "authentication", där var "open system" redan valt och eftersom jag hade "authentication" som automatic i min konfiguration så tänkte jag att då kan jag lika bra köra på "open system", det lär väll inte spela någon roll. Jag provar även här skriva in "keyn" som jag angav i konfigurationen, men det vill icke fungera. När jag håller över ikonen i ubuntus "tray" så står det "Wireless network connection to 'VBWLAN' (0%)" och sedan poppar en ruta upp efter en stund och vill att jag ska ange passphrase igen.

Hoppas någon som är lite mer insatt kan hjälpa mig med problemet.

Tack på förhand

/Robban

LÖST!: Ja, det visade sig vara den trådlösa överförningen från vår tv i vardagsrummet till TVn i köket som störde det hela. Nu funkar allt perfekt!

Visa signatur

Walk the streets, what do I see, Shit on legs approaching me!