Fråga ang. olika "dieter" i viktminskningssyfte
Det är som såhär att jag har en god vän som länge proppsat för sin diet han går på. Han äter nämligen bara proteiner och dricker bara vatten (proteiner: bacon, kyckling biffar m.m.), inga kolyhydrater osv.
Detta påstår han fungerar utmärkt, han har tappat en hel del i vikt med hjälp av detta och är väldigt nöjd. Samtidigt säger han det att slutar han med dieten så kommer hans vikt rusa i taket direkt vilket borde stämma, han är även väldigt medveten om nackdelarna att "leva utan kolhydrater". En gång i veckan käkar han pizza och trycker i sig godis om han känner för det. Träningen han utför är minimal.
Sedan har jag en annan god vän som påstår att den enda rätta dieten är att käka massor med smör, grädde och fett helt enkelt. Hon säger att Lätta och Becel (smör) är bluff och båg om man vill tappa vikt och det enda rätta är bregott. Enligt henne så är det en diet som forskare försöker förmedla till omvärlden men som bara blir nedtryckt hela tiden för att det är för "sensationellt". Hennes "diet" går även ut på att kolhydrater är A okay.
Jag är inte speciellt insatt utan har mest hört på när båda parterna pratat om sina dieter. Ingen av dem tränar nämnvärt mycket utan kör bara sina dieter fullt ut. Ingen av dem är heller överviktiga så effekten är väl i stort sett minimal (även om killen med första dieten gått ner ca 14Kg på 6 veckor).
Jag har alltid undrat mycket över sånt här, för i min värld finns det bara en lösning på att gå ner i vikt och det är träning och rätt kost.
Så vem av dem har rätt om någon? Stämmer det verkligen att "bregott" är det enda rätta (är inte bregott samma skit som lätta? det är ju "matfettsblandning" i bregott också) och hur ser det ut när det kommer till kolesterolet? Jag menar, att bara äta fett borde ju vara mördande för kolesterolet?
Jag måste nog erkänna att jag tror mer på killens diet då en proteindiet faktiskt (vad jag vet) kan vara bra när man tränar mycket och vill bygga muskler.
Så please, enlighten me