Permalänk
Medlem

Objektiv till min Canon EOS400?

Hejsan alla SweC:are! Sitter nu i ett prekärt dilemma Jag tänkte nämligen utöka samlingen objektiv här hemma Frågan är bara vad jag ska köpa i detta virrvarr av objektiv? Budgeten hamnar kring 3000kr.

Har redan ett 55-250mm IS och det som medföljde - 17-55mm utan IS.

Det jag funderar på, och det jag sitter och överväger, är vad som är mest värt att köpa? Samtidigt som jag vill ha ett med bra "vidd", så undrar jag om det är värt det i och med att jag redan innehar standard 17-55mm. Så det jag undrar lite är hur stor skillnaden kommer vara om jag köper säg ett.. 17-55mm IS?. Är det värt det i förhållande till att jag kanske kan skaffa mig någonting jag kan ha lite roligare med / få ut mer variation? Jag är tyvärr långt ifrån gjord av pengar.

.. och där funderade jag på ett 50mm f/1.8 och sedan köpa till ett set med extension tubes på det och få möjligheten att köra macro. Där krockar även den tankegången med att köpa ett 50mm "macro" f/2.8 objektiv istället. Vad funkar bäst här då?

Vill egentligen ha ett "billigt" +- 3000, men mycket-bra-i-den-prisklassen objektiv som är lite "all-round", och som kan hamna i bagen som ett bra tillskott, men förutom det även kanske kunna tillföra lite variation istället för att bara ersätta någon av de jag redan har.

Vad ska jag köpa, vad är bättre, vad är mest värt i min situation? Hjälp en stackars nybörjare att reda ut det här! Tack på förhand!

Permalänk

Canons 50mm f/1.8 var det som fick mig hooked på fotografi när jag köpte min 400D för ett och ett halvt år sedan, så jag rekommenderar det objektivet starkt, det är kul att leka med en såpass stor bländare

Permalänk
Medlem

Jag skulle satsa på nåt av dom ljusstarka 50mm, bra att ha i många lägen, skarpa och möjlighet att exprimentera med oskärpan! Har du råd köp macro, så får du ju 2 objektiv i 1 så att säga, för det är ju splendid till t.ex. porträtt med!

Mvh

Permalänk
Medlem

Tack så hjärtligt för svar! Lutar åt ett 1.8 50mm nu Plånboken gillar priset också!