Inlägg

Inlägg som kouzuki har skrivit i forumet
Av kouzuki

Blast Corps-banorna Oyster Harbour och Diamond Sands är sjuka... klarade klarade den sistnämnda en gång men aldrig den förstnämnda. Fanns en till bana som var svår de första gångerna, den där man ska först åka tåg med traktorbilen och därefter spränga stora hus med TNT. Första gången jag var nära på att klara den (efter många kärnkraftsbilsexplosioner) råkade en TNT-låda stå i vägen för kärnkraftsbilen...
Blast Corps är enligt min åsikt en av de mest genialiska spelidéerna någonsin.

En annan sak som jag aldrig klarat av är Mario-arkadspelet i Donkey Kong 64. Det är ju helt omöjligt!

Av kouzuki

Har du prövat att starta om routern? Lätt att glömma att pröva...

Av kouzuki

Då du inte nämnde något om det... går det att pinga 127.0.0.1?
Har du prövat att ha Vista-nätverkskortet i XP-datorn?

Av kouzuki

I Apache-katalogen finns en fil som heter httpd.conf. I den finns det en inställning som heter DocumentRoot, som ser ut ungefär såhär: "C:/Apache/htdocs". Se till att din underkatalog ligger i katalogen angiven i DocumentRoot.
Om server kör *nix, se till att gemener och versaler stämmer.

Av kouzuki

Växeln -o till netstat visar PID.

Av kouzuki

Kolla på position i CSS samt top och left. Det är förmodligen de du behöver. http://www.w3schools.com/css/css_reference.asp

Till nästa gång: Se åtminstone till att ha med <link>-taggen så man slipper lägga in den själv... jobbigt klockan 4:40 på morgonen.

Av kouzuki

TCPView (http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Networking/TcpV...) är också ett bra program som visar öppna portar i Windows. Googla de du inte känner till.

Lite relaterat som du kanske vet, men jag har tråkigt (:)):
Ladda hem Netcat eller liknande och försök upprätta anslutningar till de portar som är öppna. Om anslutningen lyckas ("localhost [127.0.0.1] port (tjänst) open"), fundera om du verkligen måste köra den tjänsten. Om ja, begränsa tillgången via en brandvägg (till betrodda adresser/internt nätverk) - om nej, stäng av den :).
På Windows är det viktigt att begränsa tillgången till speciellt 139 och 445 då det är möjligt vid standardinställningar (så vitt jag vet?) att ansluta anonymt till dem och få tag i en hel del information. http://www.securityfocus.com/infocus/1352

Av kouzuki

Hade ju precis börjat spela igen...
Aja, bättre nu vid 27 än vid 87.

Av kouzuki

Lägga till under menyn, kanske? Har inte så mycket tid att titta igenom själva koden just nu och det var väldans länge sedan jag använde tabeller

Andra småsaker jag lade märke till rätt snabbt:

Texten var lite svår att läsa (svart + mörkgrå). Kanske ha en ljusare bakgrund?

Du har få typsnitt i font-family. Jag brukar alltid lägga till Verdana, Arial, Helvetica och Georgia samt sans-serif (googla det) då de fungerar till nästan allt.

Det underlättar uppehåll att ha en separat css-fil där all css skrivs för att inte behöva ändra varje fil varje gång du vill ändra css-taggar:
Skapa en fil som heter style.css. Klistra helt enkelt in css-koden i den (utan html-kommentar och <style>-taggar), och lägg till följande kod i <head> på alla sidor:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
så kommer alla sidor att läsa in css-filen, och du behöver bara ändra i den för att ändra stilen på alla sidor.

Lycka till