Inlägg

Inlägg som mjulven har skrivit i forumet
Av mjulven
Skrivet av Baeckman:

Blåser lite ny information i tråden.

Jag har precis som många andra haft problem med Youtube. Min sjuåring klagade nästan varje dag på att han inte kan se Minecraft filmer... Då måste ju pappa fixa det.

Hittade denna tråden och testade länken som gavs i början. Döm om min förvåning när jag routas mot FRA: 2001:2002:51eb:2eeb:a45d:9d9:b209:3a9c => fra07s25

Är detta ett klart bevis på att jag avlyssnas av FRA??? Nja, jag routas nog mot någon kopplingspunkt i Frankfurt , om nu ARN, CPH osv syftar på flygplatser. Men varför Tyskland...??

Testar att lägga in ip-nummren i hostfilen men upplever ingen större skillnad. Efter lite mer läsande så ser jag att mitt svar från youtube angående routningen innehåller en IPv6 adress, inte IPv4 som alla andra har. Hoppar in och slår av IPv6 på nätverksinterfacet. God damn, nu hamnar jag på ARN (81.235.46.235 => teliasonera-arn1) och Youtube har inte hackat sedan dess!!! (ett par dagar...)

Har verifierat problemet genom att slå på och av IPv6 och mycket riktigt så slår youtube mer eller mindre av och på då.

Tänkte informationen borde kunna hjälpa någon. Gilla inlägget om ni uppskattar det!

Har strulat lite fram och tillbaka med youtube och facebook som jag fått köra i mobilen tills jag hittade den här tråden. Hade också FRA och började fundera på hur fan det hängde ihop. Fungerar än så länge utmärkt med att stänga av IPv6 i min "kära" thompson router. Tack så mycket för hjälpen!

Av mjulven

Problem med trådlöst nätverkskort på ASUS K53S

Jag har nyligen köpt en ASUS K53S (från INET) och har direkt börjat få problem med det trådlösa nätverkskortet. Allt var frid och fröjd första gången jag startade upp datorn. Dock efter att jag börjat med att utföra windows uppdateringar samt börjat testa vilka funktioner tangentbordet hade (bland annat aktiverade och avaktiverade jag det trådlösa nätverkskortet och bluetoothkortet) så startade jag om datorn. Efter det har det trådlösa nätverkskortet inte fungerat och jag kan inte ens hitta det i enhetshanteraren, det går heller inte att aktivera det från tangentbordet.

Detta har jag försökt med:

- Installerat nya drivrutiner för det trådlösa nätverkskortet från asus (dock klagar datorn på att det inte ens existerar).
- Letat efter en knapp på sidan där man kan stänga av/på det trådlösa nätverkskortet. Jag kan ju ha kommit åt det av msisatag. Detta utan resultat.
- Letat i Bios utan resultat.
- Omformaterat datorn (via något ASUS program) utan resultat.

Är det någon som har något mer tips på vad jag kan testa för att lösa problemet, alternativt haft ett liknande problem?

Av mjulven

Tack för svaren, ska se hur mycket jag tänker på det i plugget imorn. Men jag är ju nöjd med datorn i övrigt så jag kommer nog försöka vänja mig med det. Och lyssna på mer bakrungds musik så jag slipper höra det

Av mjulven

Har nu identifierat(?) det pipande högfrekventa ljudet som kommer med ojämna mellanrum från vänster sida(från hörlursutgångarna), och är något värre då datorn utsäts för stora påfrästningar och låter misstänkt likt det spu whine som folk tidigare pratat om i denna tråden.

Problemet är ju att det uppstått på senare tid, det fanns inte där från början, åtminstone inte så att jag tänkte på det. Så vad kan det bero på? Mitt vanliga rum är dåligt ventilerat och ofta rätt dammigt, men ska det verkligen påverka? Att man byter mellan olika hörlurar och sterio lite då och då medan datorn är på, kan det påverka? Finns tips om hur längre bak här om hur man fixa detta via något program som ändrar lite på processorerna (eller något åt det hållet), men hur säkert är det?

Har haft datorn i runt 4 månader nu och har 1års garantin, vad har man för utsikter på att man får skicka in burken och få den "fixad", alternativt att någon kommer hem och kolla på den.

Tacksam för svar

Av mjulven

Löste problemet med pipet och värmen hyfsat genom att sätta på nya , plastfnuttar som är mot bordet (dom jag hade var rätt nötta så jag bytte ut dom mot sånna som man har under stolar). Och wips så verkar det komma in mer luft till fläkten. Pipet var 15-40s försvan helt och fläkten går inte lika mycket.

Edit
Pipetljudet är kvar, dock något mindre frekvent

Av mjulven

Mitt pipljud återkommer var 15:e-40 sekund vid hård belastning för att sedan avta när datorn kyler ner sig tills dess att dom har avtagit i princip helt (kan komma något ljud helt random en gång i timmen kanske). Det låter som att det kommer från vänster sida av laptopen om nu det hjälper.

Av mjulven

Köpte min vostro i november och den har fungerat utmärkt, ända tills nu.

Problemet jag har är att när jag spelar spel (wow, fm2008) så börjar datorn att ge ifrån sig pipliknande ljud lite då och då, i ojämna intervall. Jag har även märkt att datorn blir lite varmare nuförtiden än förut.

Förtillfället har jag samma drivrutin som man fick med grafikkortet, men har även testat den från windows uppdate. Men jag upplevde den som intestabil då den sluta fungera lite av och till samt att jag hade samma problem med pipljuden och att den blev varm.

Pipljuden kommer även då man inte spelar, fast inte lika frekvent.

EDIT
Genom en serie empiriska tester så verkar den låta mer ju mer den arbetar. Om den får vara i surfläge en tid så försvinner pipen efter 3-5 minuter helt.

Någon som har en aning om vad som inte stämmer?

Av mjulven

Alfastrålning är endast farligt om man råkar svälja ett objekt som utsänder den, förmodligen var det så dom dödade den där ryssen. Beta strålning kan stoppas med hjälp av en tjock glasskiva tex, och är väl inte helt bra om man utsätts för mycket för å andra sidan kan man helt avskärmas från den om man är tillräckligt långt bort då beta strålningen kan reagera med det som är mellan dig och strålningskällan. Gamma strålningen (fotoner) går rakt igenom kroppen om inte jag minns fel, kan återkomma om en månad efter fortsättningskursen i kärnfysik :D.

Av mjulven

Det borde gå att ställa in i bios att du vill boota från skivorna först. Kommer du inte ens dit har du problem

Av mjulven
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Broodhill
Får man studentrabbat på Dell Vostro med mecenatkort?

Ja, 5%

Får troligtvis min vostro i början/mitten nästa vecka och har ett par frågor.

Får man med en riktig windows skiva?

Om så är fallet, är det värt att omformatera direkt för att få en "ren" installation

Samt hur mycket batteritid har man vid "hårt" användande av datorn (har beställt 6 cells batteriet)

Av mjulven

Köp en macbook åt henne

Av mjulven

I vissa fall behöver du lägga till det som extra grej, det gör du när du konfigurerar systemet. Och ja det går att spela över Wlanet, sålänge som ni har en trådlös router/siwtch.

Av mjulven

En bärbar speldator kan du få för 10k som klarar dom spelen du nämner, tex dell vostro. Har du absolut max på 6.5k så får du köpa en stationär

Av mjulven

Är det via s-video så kan du behöva göra vissa inställningar, gå in under kontrollpanelen -> bildskärm -> klicka på fliken inställningar -> avancerat -> ATI Mobility Radeon X1600 (eller något liknande), under denna fliken bör du kunna ställa in att du vill ha 2 skärmar och på det sättet du vill ha det på.

Av mjulven

ingen, båda är acer :(, läs mer på forumet om acer och begrunda.

Dessutom så måste du ha XP då Vista kräver vista minst 1gb

Av mjulven

http://www.zepto.se/Shop/Notebook.aspx?notebookid=673

Skulle kunna vara något för dig, kostar förvisso 6.2k med moms...

Av mjulven

Kom ihåg att om man köper från företagssidorna (hos dell) är det utan moms, och den måste ju betalas på något sätt om man är en god skattebetalare.

Edit
Jävligt konstigt dock att man inte kan köpa vostro som konsument då den blir ca 2k billigare (inklusive mons) än inspiron med samma specc.

Av mjulven

Lämna in den, det är säljarens ansavar under dom första 6 månaderna att bevisa att det INTE är ett fabriksfel. Extra köp av garantier är bara slöseri med pengar då du har svensk lag i ryggen i 3 år efter köptillfället.