Inlägg

Inlägg som Hellowiener har skrivit i forumet
Av Hellowiener

WoW classic

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Japp, jag säger inte emot detta. Dock har vi två okända tidslängder att betrakta. Dels den tid vi behöver för att fixa dessa innovationer och alternativ för att driva vårt samhälle utan olja. Dels den tid vi har innan oljereserverna sjunkit så lågt att också produktionen inte längre räcker för att hålla igång vårt samhälle.

Är den senare av dessa kortare än den tidigare är vi körda. Inte idag, inte imorgon, men någon gång i framtiden. Politik som både leder till ökade ekonomiska incitament för att i större utsträckning tidigarelägga forskning inom dessa områden för att korta ned den tidigare tidslängden, och samtidigt förlänga den senare (även om minskningar i Sveriges oljeanvändning i sig själv knappast påverkar världens totala mycket), känns väldigt motiverat.

Jag tycker inte att det känns motiverat. Det drabbar folk ekonomiskt, och jag ser inget bevis på att politiken i Sverige har någon som helst positiv påverkan på processen.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Och vi kommer vara tillbaka på 1800-talet när oljan tar slut om vi inte fixat något som funkar som alternativ.

Absolut, men det gör marknaden bäst själv. Det är inte som att en dag så är oljan helt plötsligt slut, utan även efter "peak oil" kommer vi ha decennier av olja kvar, och under den tiden kommer priset på olja sakta att stiga vilket leder till innovationer i effektivitet och alternativ.

Av Hellowiener
Skrivet av jJnte:

Artikeln är inte peer-reviewed så inget är bekräftat.

Det finns olika grader av bekräftelse.

https://www.liveleak.com/view?t=uARzb_1580542019&fbclid=IwAR0...

https://www.liveleak.com/view?t=DUDN_1580431941&fbclid=IwAR1i...

Av Hellowiener
Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Du har rätt, jag förstår inte alls vad du menar för din logik är helt bakvänd. Vilket tänk kan rättfärdiga vad som helst? Att det finns andra människor på jorden än du? Att det inte finns oändligt med olja? Att vi således är rimligt att hushålla med det?

Hade du tyckte det var ok om tidigare generationer begränsat vår tillgång till bensin genom att de redan hade slösat upp all olja utan att sansa sig?
I sådant fall, varför är det ok för tidigare generationer att handla på ett sätt som begränsar dig idag, men inte ok för oss som lever idag att begränsa dig?
Om inte, vad ger dig rätten att begränsa framtida generationer om inte tidigare generationer får begränsa dig?

Om vi begränsar tillväxten genom att spara på olja så gör vi inte framtida generationer en tjänst. Vi hade varit kvar på 1800-talet om det inte var för oljan.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Ska du prata om osmaklighet efter att du försökt likna vad jag tycker med nassistiska koncept?

Hela grejen med att vi inte har oändligt med "frihet" innebär att det kommer bli begränsningar av det för alla hur vi än gör. Du verkar dock inte förstå att det finns andra intressenter här än du själv.

Du verkar inte förstå att just det tänket kan rättfärdiga vad fan som helst.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

BS, du argumenterar för att det gemensamma borde vara ditt att använda som du vill utan restriktioner, jag argumenterar för att vi borde hushålla med det. Om du nu tvunget vill ha argumentet i liknelse av lebensraum, så blir liknelsen av mitt att vi alla måste samsas om allt land OCH förvara/skydda det till framtidens generationer, och likelsen av ditt blir att du ska full rätt att erövra allt land och bränna det så varken någon annan idag eller i framtiden kan ta det av det.

Nej, jag argumenterar för att det är osmakligt att ta någons frihet för att säkra friheten för framtida generationer.

Av Hellowiener
Skrivet av joakim99:

Så du ser ingen principiell skillnad i att invadera andra länder för att skaffa sig mark och att lägga restriktioner i folks resande?

Båda offrar nuvarande generationers frihet för kommande generationers frihet.

Av Hellowiener
Skrivet av Irre:

Nej, smittan slår bara ut redan sjuka människor.

Säger dom ja.

Av Hellowiener
Skrivet av Querth:

Väldigt besviken på att det inte verkar vara en omgjord campaign heller? Det var en av de stora selling pointsen när det tillkännagavs.

De tänkte göra om kampanjen, men fansen sa nej direkt. Den är redan perfekt, rör inte.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Jag hoppas du förstod att mina inlägg inte gällde frihet i allmänhet, utan strikt den frihet som du ansåg inte borde beskattas, dvs. friheten att kunna köra hur mycket man vill/använda hur mycket bensin man vill. Vet inte hur du skulle få detta till något som kan "rättfärdiga väldigt mycket styggelse".

Att erövra andras land för att man ska få sitt lebensraum är ju liksom mer i linje med att man hävdar sin egna rätt att bruka något på bekostnad av andras, vilket snarare går i linje med din vilja att du ska få använda hur mycket du vill av en begränsad gemensam resurs, på bekostnad av att andra får tillgång till mindre.

Nej, att erövra andras land för att säkra framtida generationers lebensraum är när det kommer till principen likvärdigt med att beröva andra sina bilar för att säkra framtida generationers bilkörande.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Korrekt, men det är ju du som argumenterar för att din frihet inte ska inskränkas genom beskattning, min poäng är ju snarare att vi bör ha någon form av hushållning av vår begränsade frihet, vilket rimligtvis då också gäller vår begränsade lebensraum.

Du säger att vi ska inskränka denna generationens frihet för att säkra kommande generationers frihet. Med det resonemanget kan man rättfärdiga väldigt mycket styggelser.

Av Hellowiener
Skrivet av e1m1:

Kan du utveckla lite vad lebensraum har att göra med faktumet att vi inte har oändligt med olja?

Vi har inte oändligt med lebensraum.

Av Hellowiener

Kina mörkar antalet smittade. Det läckte bilder av gator fyllda med lik från de avstängda städerna. Det är mycket som tyder på att det är ett biologiskt vapen som tog sig ut ur labbet.

Av Hellowiener
Skrivet av Cenorida:

Det är i alla fall bättre, sen kan man såklart diskutera ifall man kan minska påverkan ännu mer. Men så länge man gör något så är det bättre än inget

Ska man göra så litet avtryck som möjligt eller ska man "göra något"?

Av Hellowiener
Skrivet av joakim99:

Det beror väl på hur långt du kör bil samt hur du väljer att flyga.

Flyga 2000 mil med helikopter och bil 1 km.

Av Hellowiener
Skrivet av Cenorida:

Stämmer, om du måste åka till Thailand och väljer att ta bilen istället för flyget så har du gjort rätt mycket för klimatet

Du verkade antyda att om det finns en aktivitet som har större påverkan så är aktiviteten med mindre påverkan okej

Av Hellowiener
Skrivet av Xinpei:

Läs om min kommentar. Sa att Sverige tidigare haft kanske världens bästa vård. Klart topp tio. Dess problem har nästan noll med invandringen att göra eftersom, trots hög invandring, så har Sverige fortsatt pumpa in pengar i vården. Idag så lägger man topp 10 mest pengar på vården i hela EU men är långt ifrån topp 10. Du får seriöst ta och vara mer nyanserad än "Invandringens fel".

Invandringen ökar vårdbehovet, försämrar arbetsmiljön och försvårar för vårdpersonalen. Att invandrare är överrepresenterade på t.ex. akuten är inget man bara kan vifta bort.

Skrivet av Xinpei:

Du har alltså intalat dig en sak och ifrågasätter alltså att andra menar att det beror på mer än en faktor? Du vet väl vad det kallas för eller hur?

Det finns absolut flera faktorer. Det är klart att vi hade fått in mer pengar om det var mindre skattfiffel och det är klart att vi hade haft en starkare ekonomi om vi inte hade haft en krasch på 90-talet. Men det förändrar ju inte faktumet att vi spenderar ohyggligt mycket pengar på massinvandring samtidigt som vi drar ner i alla sektorer och nästan varje kommun går på knäna. Om vi hade på något magiskt sätt löst "skattefifflet" och undvikt krascher så hade vi väl antagligen bara slösat bort dom pengarna på mer massinvandring, eftersom vi var tydligen att köra ända in i kaklet där.

Av Hellowiener
Skrivet av OSkar000:

Lokala utsläpp (dvs på gatorna i tätbefolkade delar av landet) blir det betydligt trevligare om antalet bensin och dieseldrivna fordon minskas. Minskar dessutom antalet fordon totalt där så blir det bättre framkomlighet för de som är kvar och trafikmiljön blir säkrare för gående och cyklister.

Vad det gäller påverkan globalt så blir förutsättningarna att vi klarar oss bra i Sverige ökar om vi är föregångsländer och ligger långt fram i utvecklingen.

Jag i inlägget du citerade att jag inte har något emot trängselavgifter på underdimensionerade vägar. Snälla läs.

Skrivet av OSkar000:

Vad är det som är så heligt med att bensin och disel måste vara jättebilligt när det redan är billigt förhållande till vad man får?

För att anledningen till att det ska vara dyrare är så dum.